Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Scherwin Abi senin çamurluğun markası modeli ney acaba. Topeak Super Tourist DX almayı düşünüyorum. Bununla güzel olabilir.

Birde senin bagaj dikkatimi çekti. Bu gür bagajlar sağa sola dönme yapmıyor mu hiç?

Scudo
@Musa_06-18 zixtro facet taktığı bagaj. Hacmi düşük ve kıssa turlar için kullanılabilir. 5 kg taşıma kapasitesi var ve gidon bağlantılı sadece. Söküp çanta olarak kullanılabiliyor. Bende de var ama fermuarı bozuldu ve şu an onu tamir edebilecek bir çantacı aramaktayım. Kronik fermuar sorunu var diyorlar almayı düşünürseniz dikkatli olun. Basit bir fermuar yüzünden 200 TL küsür çantadan olmak gibi bir riski var.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@ilberto Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

@ilberto Ben ya (link) bu şekide bir bagaj alıp çantayı ayrı alacağım. Yada (link) bunu alacağım gibi. Diğerinin dönmesinden veya bisiklete zarar vermesinden korkuyorum (Yük)

@Musa_06-18 O da aim marka, Musa bey geçmiş sayfaları kurcalarsanız sorduğunuz soruların yanıtını bulabilirsiniz, ben geçmiş sayfaları detaylı okuduğum için bunu hatırlıyorum, hatta ambalajının fotoğrafını da bulacaksınız, hatta hatta fiyatını da. Çoğunlukla kullanıcılar deneyimlerini paylaşıyorlar zaten. Ancak sürekli aynı sorular ve aynı yanıtlar olunca konu gereksiz yere şişiyor ve işlevselliğini kaybediyor hal böyle olunca da insanlar bu kadar sayfayı okumaya üşeniyor. Sadece size özel bir durum değil bu, yanlış anlamayın lütfen ancak çoğunlukla böyle oluyor, lütfen öncelikle geçmiş sayfaları kullanarak sorunuzun yanıtını arayınız, sonrasında bulamadığınız takdirde yanıtlar için mesaj seçeneğini kullanınız, hassasiyetiniz için teşekkürler.

Not: Foruma yeni katılan ve kulübe mesaj atan her arkadaşımız için geçerli bu söylediklerim arkadaşlar; konu başlığını daha verimli kullanmak ve teknik konularda detaylı bir ortak bilgi dağarcığı oluşturmak için; özelden konuşmamız gerekenleri özelden konuşursak, soru sormadan önce geçmiş sayfaları kurcalarsak, hem boş yere konuyu şişirmemiş oluruz hem de o amaçladığımız dağarcığı hep birlikte yaratmış oluruz. Ayrıca konuyu takip eden her arkadaşa 3 dakika da bir hiçbir yararı olmayan bir uyarı mesajı iletilmez. Böylelikle konu başlığından maksimum faydayı sağlamış oluruz.

@ÖmerMurat dediğinizi yapmıştım ama bulamamıştım. Dediğiniz gibi fazla soru fazla kalabalıktır ama forum sadece sorunlar için kullanılırsa sorusu olan gelir işi bitince gider. Burayı açan kişi adına kulüp demiş. Arada muhabbet etmekte lazım hani...

• Beğen
Tepkiler: sspl ve yahya09
@Musa_06-18 sorduğun çamurluk aim marka bende kullaniyorum..ben 43 lira ucretsiz kargo almistim..şimdi 42 lira kargo hariç

(link)
20160306_160700.jpg

• Beğen
Tepkiler: mrtmrt02
@sivribey Teşekkür ederim. Tavsiye eder misin peki. Önerebileceğin başka modeller var mı bagaj ile kullanıma uygun.

@Musa_06-18

Musa bey tekrar edeyim;

Birincisi; geçmiş sayfalarda @Scherwin in kullandığı bütün ekipmanların listesi detaylı olarak var, gözünüzden kaçmış olabilir lütfen vakit bulduğunuzda tekrar kontrol ediniz. Bulamazsanız ben size yardımcı olmaya çalışırım söz.

İkincisi; ben fazla soru fazla kalabalıktır gibi bir şey söylemedim, bilakis ne kadar fazla anlamlı ve farklı soru gelirse konu başlığının o kadar faydalı olacağını düşünüyor ve verimli bir kalabalığın yaratacağı sinerjinin kulüp kullanıcılarına olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Üçüncüsü; Konu içeriğinde olmayan bir soruyu sorup, gereken yanıtı aldıktan sonra çekip gidenlerin -sizin deyiminizle işi bitenlerin- bile konuya katkı sağladığını düşünüyorum. Zira bugün konuya yazmayan ancak soru sorup giden bir çok arkadaşın paylaşımları hala konuya fayda sağlıyor.

Dördüncüsü; ve bence en önemlisi, burası öncelikle "forum", sonraki aşama kulüp. Arada tabii ki muhabbet olsun ama Arada olsun lütfen.

Sadece rica yanlış anlamayın ne olur, konu başlığının dağılmasından ve -biraz vakit geçirdiğinizde göreceksiniz- sürekli aynı sorulara yanıt vermekten sıkılacaksınız. Anlayışınız için tekrar teşekkürler, saygılar.

@Musa_06-18 görüntü olarak en hoşuma giden çamurluk bu oldu benim..işimi görüyor..ama tam bir koruma istiyorsan kapalı çamurluk tercih edebilirsin..

Sele borusu bağlantılı bagaj düşünen arkadaşlar XLC'nin bu çantasını düşünebilir 125 Lira gibi bir fiyatı var, ben bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

YDXJ0237.jpg

Polisport Georgia markalı çamurluğu kullananlar var mıdır aramızda? Ya da o model gibi bir full çamurluk kullananlardan yorum/tavsiye istiyorum :)

http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/500/Spor_4920456.jpg

• Beğen
Tepkiler: mrtmrt02
@Ooqtay Ben fatura aldım sanıyordum ama bisikleti arabaya yerlestirip eve dönücem derken sadece garanti belgesi ve bisikletin kendisiyle döndügümü farkettim. Satıcıların hepsi aceleci, zincir, vites, gidon gibi hassas ayar gerektiren parçaları iyice ayarlatmalısın alışverişi tamamlatmadan. Bu faturayla ilgili düzgün geri dönüş yaparsa satıcı 'sağlam' oldugunu söyleyebilirim.

@Musa_06-18 Esat, çankaya tarafinda oturuyorum aslında, 54 kadroyu bir tek sincanda buldugum icin oradan aldım. O araba trafigi biraz korkutucu, bir de iki tekerliler yayalardan daha fazla hor görülüyor yollarda. Bu yüzden yenimahalleye kadar giderken bile çekiniyorum. Ama yolum düşerse elbette görüşürüz Musa.

@ÖmerMurat Ölçüm noktalarını önceden de biliyordum ve ölcerek satin aldım. Bisikletim carraro sportive 227 (kadroda L etiketi de var) sele alti kelepce ve orta göbek yani aynakol merkezi arasi 54 santimetre. Inch degeri de asagi yukari 21' ediyor olmalı, sanırım (L) etiketi bu yüzden.

Çamurluk konusunda;

Zefal Deflector RM29‎ ve AIM BASIC 28 arasında kaldım. Zefal Alırsam öne de ZEFAL No Mud Çamurluk almam gerekecek ama. Sizce aradaki farka değer mi?

@Cemil Dada teşekkürler bilgi için. Yalnız bu daha çok kafa karışıklığına yol açacak bir bilgi sanırım, bir de bahsedilen bir 56 kadro var çünkü, hele de 48 'inde gerçekliği kanıtlanırsa asıl o zaman tablo nasıl olacak merak ediyorum. En azından 3 tane CS 227 için şimdiye kadar bildiklerimizi not düşecek olursak durum şöyle olacak, lady kadro ayrı bir kategoride değerlendirilmeli gibi bu durumda sanırım;

Lady Kadro = 43 cm

S = 46 cm ( CS 227 )

M = 51 cm ( CS 227 )

L = 54 cm ( CS 227 )

@ÖmerMurat Ömer sele kelepçesinden orta göbek bende 48 cm, galiba 46 diye satılıyor bu.

@Zfr

Çok ilginç yalnız, benimki 46 cm net, seninki 48 cm o da net, yani sadece şu kadro ölçülerini öğrenmek için pazartesi fabrikayı arayacağım sanırım. Çamurluk, jant ve lastik için geçen hafta bir mail attım ama dönüş yapmak falan hak getire, illa ki arayıp taciz edeceksin.

@ÖmerMurat Şimdi tekrar ölçtüm mezurada yarım santim kadar hata varmış, 47 diyebiliriz ya da hemen hemen 46.9 falan, muhtemelen 46 olarak geçiyor yani yuvarlamak için.

@Zfr Kelepçenin yeriyle de ilgili olabilir o fark belki, çünkü asıl kelepçesiz sele yuvasıyla aynakol göbeği ölçüsü esas aslında. En azından 48 cm girmesin araya, 54 bile kafa karıştırdı bende zaten, bakalım pazartesi yine de ararım fabrikayı muhtemelen :tskler:

@sspl

Evet Kuşadası'nda yaşıyorum. Maalesef devamlı bisiklet süremiyorum ama müsait olduğum zamanlarda katılmak isterim. Turları organize ettiğiniz bir sosyal medya grubunuz varsa takip etmek isterim. İlginiz için teşekkür ederim

@ÖmerMurat
54 olayı net.. Emin olabilirsiniz [emoji1]

Sıralamayı şöyle yapsak daha mantıklı olur kanımca ;

S size 43 cm (Lady CS 222)
M size 46 cm (CS 227)
L size 51 cm (CS 227)
XL size 54 cm (CS 227)

Selamlar...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: KADQ35
@Scherwin

@Cemil Dada bey'in kadrosu 54 cm olduğu için ve kadroda L etiketini özellikle belirttiği için lady kadroyu tablo dışında tutmuştum,

ama sizi kıracak değilim ;)

selamlar.

Geri