Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Merhaba Arkadaşlar,

Çok önceki mesajlarımda 27 Viteslik Carraro Sportive 227 'nin dişli oranlarını paylaşmıştım;

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/carraro_sportive_227-vites-_oranlari-jpg.40465/

Başka bir sayfa @atabr arkadaşımız, benim tabloya benzer şekilde 24 Viteslik Carraro Sportive 225 ile 1:1 aynı vites/dişli oranını kullanan (Whistle 1603) bisikletinin dişli oranlarını paylaşmış..

Bu bağlamda 24 Vitesli Carraro Sportive 221, 222, 224, 225 modelleri Dişli Oranları için aşağıdaki tabloyu göz önünde bulundurabiliriz;

@atabr

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/untitled-png.71587/

@atabr

30 Vitesli CS 230, 330 gibi modeller için bilgi gelirse takımı tamamlamış oluruz ;)

Selamlar...

Scudo
herkese slmlar şuan kullanmakta olduğum salcano ng650 29 v imi satıp hemen bir 227 hd almak istiyorum öncelikle boyum 1,85 ve yaklaşık 95 kg filanım zayıf biri değilim sizce kadro boyu ne olmalı 51 mi 54 mü bu ilk sorum....diğer sorum 227 kaç rengi var ben şuan mavi.....kırmızı-siyah....yeşil-siyah renklerini gördüm..... bu ikinci sorum.....son sorum ise genelde 227 de sele ve lastikte sorun varmış Cst 700x35C 37-622 Siyah Reflektörlü lastik bu olarak görünüyor ancak bir satıcı michelin yazmış doğrumudur yoksa cst midir...bu 3 konuda yardımcı olursanız sevinirim tşklr......

@Alp@y Tatlısu
Bende kırmızı - siyah olanı var ve lastikler Michelin . Herhangi bir sorun yaşamadım henüz.

Gecen sene bisiklet almaya niyetlenip ne kadar kullanacagimi hic bilmedigim icin carraro 321 sportive 750 tlye almistim 2500 km kadar yol yaptim.
Samsundan istanbula bu bisiklette bir turda yapicaz. F/p olarak kusursuz oldugunu soyliyebilirim

Dosyalar

• 20160416_133911.jpg
    20160416_133911.jpg
    164 KB · Okunma: 62
belki gözden kaçmıştır.

carraro 224 kullanıyorum.
orjinal maşasını değiştirip düz maşa takmak istiyorum.
alırken dikkat etmem gereken değerler nedir. uzunluk genişlik değerleri ne olmalı.
hangi maşayı önerirsiniz.
birde bzim orjinal maşanın ağırlığı ne kadardır. bilen varmıdır.

teşekkürler şimdiden.

@Alp@y Tatlısu

Kesinlikle 51cm kadro (1:1 aynıyız). Tam uyacaktır. Şüphen olmasın büyük gelebilir, küçük gelmez...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sonunda bisikletim elime ulaştı .bende aranıza katıldım..cs 227 ile...hemen ilk izlenimlerimi aktarayım öncelikle detaylara pek girmeyeceğim çünkü çok fazla bilgi sahibi değilim o konularda .bundan önceki bisikletim kron xc250 idi ondan yola çıkarsam
1 kesinlikle bir üst sınıfa ait olduğunu belli ediyor.
2 kron xc 250 ye göre daha ağır( kadro inç farkından olabilir )
3 bisikletin yapısı ağırlığın hemen hemen hepsini arka tarafa doğru veriyor buda gidonun çok rahat kontrol etmenizi sağlıyor manevra yapmak çok rahat
4 1,72 boyundayım bacak boyum sanırım 73 falan ben 49 inç aldım biraz büyük , durduğumda falan bisikletten inmem gerekiyor.ama alıştım artık çok fazla sıkıntı olmuyor

Dosyalar

• 20160530_131827.jpg
    20160530_131827.jpg
    170,3 KB · Okunma: 52
@Mehmet Vidinli

Bizim maşa yaklaşık 2.3 kg

@sspl
yerine önerebileceğin yurt içi ya da dışından alınabilecek bir maşa var mı hocam?

Merhaba arkadaşlar

Bende araniza carraro sportive 224 ile katilmayi düşünüyorum. Benim boyum 1.79 kilom 106 o lastikler beni taşır mi? :)) hangi kadroyu seçmem daha uygun olur. Şimdi gelelim can alici soruya ben kızıltoprakta oturuyorum bu bisikleti nereden alinabilir ileri bisiklet icin hiç iyi yorum yok hem uygun hem iyi servisi olan bir yerden almak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mendebur52
@jenqdodo selam,
Sportive serisinde kullanılan alüminyum alaşım kadrolar genelde aynı. Boyunuza uygun bence 19 inç bir sportive serisi ile sorun yaşamazsınız. Ben en düşük sportive serisi 321 ile bir yılda çok uzun kmler gittim hiç bir sorunum olmadı. kilom 90 +
2. sorununuzun cevabını bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cenkdogan84
Ben de Carraro Sportive 227 almıştım 2015 Ağustos ayında. Malesef satmak zorundayım.

Herkese slmlar 227 şuan en çok yoğunlaştığım bisiklet ve bu günlerde alacağım ama malum adanada yaşamaktayım yine bir çok şehire göre iyi ama burası bir istanbul değil neden mi mağaza gidiyorum sadece siyah-yeşili var...net e bakıyorsun hep siyah yeşil rengin resimleri ya arkadaşım başka bir rengi yokmu bu aletin adam gibi resim koysana...hepsini geçtim kendi sitesinde bile bir tan resim ya az para değil bilmiyorum onlara göre az ama bana göre çok para 1500-1600...ne renk belli gidiyorsun adam sana s yada m boyu vermek istiyor malum bizim halkça mantığımız al nolacak ya işte...kısaca karambole bisiklet alıyoruz daha lastiğinin ne marka olduğunu bile anlamadım renge öre lastikmi değişmiş yoksa 2016 larda cst mi olmuş bide bu bisikletin 2016 olduğunu nasıl anlayacağız buralarda bi yerde yazıyorsan üşenmeden bakacağım link bulan filan varsa yardımcı olursa sevinirim çünkü bugün yarın almayı düşünüyorum....

@Alp@y Tatlısu

Merhaba, aslında geçmiş sayfalarda sorduğunuz şeylerin yanıtı defalarca tekrarlandı, sadece bu konu başlığı altında bile geriye dönük sayfaları kurcalasanız eminim aradığınız bütün sorularınızın yanıtını bulacaksınız. Üstelik çok geriye gitmenize de gerek yoktu aslında ama bir kere de sizin için yanıt verelim;

- 2015 modeller Michelin Lastikler, 2016 modeller CST,

- Alacağınız bisikletin barkod numarasının ilk üç hanesi (215, 216 gibi rakamlarla başlar, 215=2015 model, 216=2016 model vb.) bisikletin üretim bandından çıkış yılını/modelini ifade eder,

- Her yıl yeni renk seçenekleri ekleseler de geçmiş yılın tutulan renklerini yeni yılda da tekrar üretilebiliyor, sadece renk seçeneğinden yıl/model keşfetmek zor biraz ancak mat siyah-yeşil seçeneği sadece 2016 yılında üretildi. 2016 yılında şu ana kadar benim gördüğüm mat siyah-kırmızı ve mat siyah-yeşil renklerin olduğu, mat siyah-mavi seçeneği 2015 yılında görmüştüm ama 2016 model olanı henüz görmedim ancak üretebilirler görmeden bir şey söylemek zor, karşımıza çıkarsa şaşırmam yani, hem kadro farkından hem de barkod numarasından üretim yılını/modelini anlayabilirsiniz, en garanti yöntem bu,

- @Scherwin in de belirttiği gibi kesinlikle 51 kadro sizin için uygundur,

selamlar.

@ÖmerMurat çok haklısınız bu her forumun belalısı bir durum ama lakin 299 sayfayada bakmak gerçekten zor biraz şuan 280 lerdeyim ve okuyorum bakıyorum elimden geldiği kadar....tşkr ederim tekrarladığınız için bilgileri....51 kadro l olarak isimlendiriliyor galiba mağazada öle gördüm...verdiğiniz bilgiler çok net ayrıca tekrar tşkr ederim....

@Alp@y Tatlısu

280'lere kadar geldiyseniz kadro boylarının isimlendirilmesiyle ilgili yaptığımız tartışmayı ya gördünüz ya göreceksiniz. L bedenin kaç santimi ifade ettiğine çok emin değiliz açıkçası çünkü her gün başka bir ölçüyle karşılaşıyoruz forumda (fabrikayla görüşüp hangi kadro boylarını ürettiklerini sormamıza rağmen hala farklı ölçüler görüyoruz forumda). Bunun yerine sizin bisikletin üzerine binip deneyerek almanız daha doğru bir yöntem kanımca, ya da internet üzerinden alacak olursanız L beden veya M beden diyeceğinize direkt cm olarak istediğiniz kadro boyunu aramanız/ifade etmeniz daha net olacaktır sanırım.
Defalarca aynı konu üzerinde tartıştığımız için artık ezberledik bu bilgileri, bu yüzden bilgiler o kadar net ve kesin :harika:

Kolay gelsin.

Geri