Yeni aldığım Carraro sportive 327 bisikletin sol pedaldan sesler gelmeye başladı ( daha iki ay olmadı bile ) Ayrıca vites geçişleri de çok sert ve sarsıntılı oluyordu. Forumdan araştırdığım kadarıyla bunlar birçok kişinin başına gelmiş. Kronik sorun aslında. Bende accell bisiklete mail attım. Durumu anlattım. Garanti belgesi ve fatura ile en yakın accell bisiklet servisine giderseniz arkadaşlar yardımcı olacaktır diye cevap geldi. Ücretsiz olacak değil mi bu diye tekrar mail attım. Arkadaşlar tutanak tutarak size yardımcı olacaklardır diye tekrar cevap geldi. Bazı cin esnafın ücretsiz olduğu halde para istediğini duymuştum. O yüzden sordum özellikle.
Onun üzerine benim bisikleti aldığım yere baktım o accell yetkili servisi değilmiş (ulus yiba yaycılar bisiklet). Batıkent’te oturduğum için en yakın yetkili servisin Karaani Bisiklet olduğunu öğrendim ve gittim. Durumu anlattım. Hatta accell den gelen maili gösterdim. Daha hiç bakmadan ikisi de kullanımdan dolayı meydana gelen arıza dedi. Bende yeni aldım ürünü garanti belgesi ve fatura burada ne kadar kullandım da kullanıma bağlı oldu bu sorun dedim. Bakım yapacağız sorunu halledeceğiz ama ücrete tabi dedi. Bende bakım değil sadece oluşan sorun giderilecek dedim.
Adamlar biranda bağırdılar, hakaret, el kol ile üzerime yürümeler yani bir dövmedikleri kaldı. Sizi şikayet edeceğim burası mahalle bisikletçisi değil yetkili servis dedim. Kralı gelse senin bisikletini yapmam falan diye çıkıştı. Sonra ben tepki gösterince biraz yatıştı 20 tl para istedi falan. Saçma sapan hareketler. Git aldığın yere yaptır o zaman dedi falan. Aldığım yer yetkili servis değil. Bisiklet satan bir yer demekki. Ayrıca Batıkent’ten ulus a mı gideceğim dedim. Burası en yakın yetkili servis sonuçta dedim. Pedalda yada vites sisteminde sorun varsa bakarsın tutanak tutarsın yenisi gelir değişir garantiden bende sana para falan vermem dedim. Hiç bakmadan incelemeden ahkam kesip bağırıyorsun dedim. Baktım işler kötüye gidecek ya o bana ya ben ona dalacam. Çekip gittim.
Adam akıllı insan gibi davransa 20 tl yi verip yine yaptıracaktım. Ben gördüğüm muameleye yüzünden sinirlendim.
Biz kurumsal firma diye o kadar para veriyoruz accell carraro bisiklet alıyoruz. Gördüğümüz muameleye bak. Gelen maili okutuncada arkadaki diğer adam o konuştuğun zırtapoz beni ilgilendirmez gibi birşey dedi anlamadım tam. Esnaflık ve accell in bir yetkili servisi işte bu kadar.
Bu Batıkent Karaani Bisikleti asla önermiyorum. Bir daha yakınından bile geçmem. Durumu accell e yine mail attım bakalım ne diyecekler.