Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Doğan yılmaz Accell bisikletin facebookda adresi var.oraya sormak istediğin şeyi yazarsan cevap veriyorlar.Cevabını alırsan burayada yazarmısın.
 
Scudo
225te de amortisör sertlik ayarı varmış. ben en yumuşağa getirdim. sol taraftaki kapağın altından ayarlayabilirsiniz
 
@Özkan B.
Oha, sertlik ayar mekanizmasını kapağın altına mı saklamışlar harbiden. Mekanizmayı gizlemelerindeki mantığı çözemedim yalnız. :)
14 aydır kullandığım bisikletteki amortisör sertliğinden bihaber durumdaymışım (Gerçi maşayı aldığım günden beri kilitli olarak kullanıyor olmamın da bunda etkisi vardır elbet).

O kapağı kurcalamak nereden aklınıza geldiyse sizi tebrik etmek gerekiyor. :D
 
Carraro Sportive 225 ile Mosso 771 DMV arasında kalsak, hangisini tercih etmeliyiz arkadaşlar.

Carraro Sportive 225 için 880 TL / 9 Taksite anlaşmış bulunmaktayım ama Mosso'nun 27 vites, Acera ve Hafif olması kendisine çekiyor.

Bu arada Yaş: 30, Boy: 1.72 , Kilo: 82

Kullanım Amacım: Günlük işe geliş & gidişlerde (7,5+7,5=15 km) kullanmak (Mayıs ve Kasım ayları arasında / bahar&yaz aylarında yani)

Yol: Genellikle Asfalt ve azımsanmayacak Yokuş şeklinde.

Beklentim: Sürüş Keyfi vermesi, Yokuşlarda Kolaylık, Seri, Sağlam ve Hafif olması.
 
Merhaba sevgili arkadaşlar

1. 225 ime zincir temizle aparatı almak istiyorum ne onerebilirsiniz yoksa aparat değil de zincir temizleme yagi zincir yağı mi almayalim.

2. Gidona takilan triatlon bar almak istiyorum iş dönüşü sıkı bir yokuş çıkıyorum çünkü işe yarar diye düşünüyorum ne dersiniz ? Gidanda ayna olduğu için boynuz deniliyor sanırım onlardan takamiyorum
 
Arkadaşlar malum kış aylarına giriyoruz. Yağmurlu ve karlı havalarda daha sağlıklı kullanabilmek için orijinal lastiği değiştirme gereği var mı sizce? Yağmurdan dolayı olmasa bile engebeli yollarda da sürebilmek için mtb lastik seti almayı düşünüyorum, ancak gördüğüm kadarıyla 28 inch mtb lastiği pek olmuyor sanırım, bu da aklıma acaba bizim bisikletlere mtb lastik takılmıyor mu sorusunu getirdi... Yardımcı olabileceklerden tavsiye bekliyorum.
 
28" MTB tekerleği olmaz, olanlara 29er MTB tekerleği deniyor. Onlar da Sportive'lere uymaz çünkü Sportive'ler safkan bir MTB değil. 700x35c ebatlarındaki lastikleri inceleyebilirsiniz. Tam emin olmamakla birlikte 700x38c'leri de gözden geçirmenizi tavsiye ederim ancak bu kalınlıktaki bir tekerlek için maşa açıklığı yeterli mi emin değilim.

Ben 225'i aldığım zaman lastikleri şununla değiştirmiştim ve geçen sene kış döneminde yeterli gelmişti.
(link)
 
arkadaşlar sportive 227 almak istiyorum tavsiye edermisiniz lastikleri değiştirmek istiyorum kadrosu güzel ama ince lastik istemiyorum 26 jant mtb salcanomdan çıkarttığım mıchelın dağ lastiklerini 227 ye takabilirmiyim problem çıkarmı salcanonun jantları 227 ile neredeyse aynı yardımcı olursanız sevinirim
 
@özgür han

261 MTB tekerleklerini sportive'lere takamazsınız. Bunun iki sebebi var;
1- Sportive'ler 26" değil, 28" jant ölçüsüne sahip. Doğal olarak Salcano'dan sökeceğiniz tekerlekler 227'nin jantı için uyumsuz olacaktır.
2- Sportive'lerde ince tekerlek kullanıldığı için, MTB'den sökeceğiniz kalın tekerlek, 227'nin maşa açıklığına sığmayacaktır büyük ihtimalle. Sizin mevcut tekerlek kalınlığınız nedir bilmiyorum ama 227'nin kullandığı standart tekerleklerdeki 35c tekerleklerin ölçüsü, mtb tekerleklerinde 1.40'lık tekerlekler ile eş değer durumda.
 
cevap için teşekkür ederim anladığım kadarıyla 227 ye kalın lastik takamıyoruz sportive 227 yi çok beğendim ama ince lastik hoşuma gitmedi carraro 2012 modeli güzel ama fiyat hemen ikiye katlanıyor 2500 tl fiyatı var
 
özetle ince lastik çok çirkin duruyor amacım heybetli duran bir lastik takmak asfalt kullanımı için iyi olabilir ama ben dağ lastiğini tercih ederim olmazsa 227 den vazgeçecem artık cevap için teşekkürler
 
@özgür han

Merhaba, bisiklet lastik türleri inceliğine göre diş yapısına göre vb. kategorilerde değerlendirildiğinde süs eşyası gibi bakılamaz, kullanım amacı vardır. İnce tekerlek bu bisiklette çirkin durmaz aksine kalın tekerlek çirkin durur. Kalın borulu bir mtb ye ince tekerlek takarsanız çirkin duruyor diyebilirsiniz çünkü mtb nin amacı doğrultusunda kalın ve dişli lastik kullanılmalıdır. bu bisikletin lastikleri 35lik olup lastik değiştirilmek istenirse yine kullanım alanına göre belirlenebilir, asfalt ağırlıklı kullanılacaksa 32 yada 28 daha dişsiz bir lastik takılabilir. Eğer kros mekanlarda da kullanım sık olacaksa isteğe göre daha rahat ve güvenli sürüş açısından 38 yada 40 lık kros tarzı daha dişli lastikler takılabilir. Sonuç olarak lastiklere güzellik çirkinlik değil para önemli değilse performans, para önemliyse fiyat/performans oalrak bakılmalıdır. Tabiri caizse dış görünüş değil iç güzellik önemlidir(iç güzellik tabiki niteliği oluyor) saygılar ve sevgiler...
 
arkadaşlar meraba..
bisikletimden (sportive 227) genel olarak memnunum..
tek sıkıntı malumunuz ağırlık..
içinizde ağırlığı azaltmak için herhangi bir şey yapan var mı?
maşa değiştiren, karbon set takan vs..
 
@Aykut Umay

Bende düz maşa takmak istiyorum.
 
ben düz maşa değil ama havalı ve hafif bir maşa ve karbon sele sele borusu gidon gidon boğazı düşünüyorum..
 
Yeni sezonu mu bekleyelim yoksa sezon sonu indirimi ile mi alalım arkadaşlar ne dersiniz ??


 
Geri