Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Y. Serdar Güler

Evet. Zaten lastikler ve renk haricinde aynı modellerde herhangi bir değişiklik yok. Lastiklerin değişmesi de güzel olmuş.

Bu arada Sportive 230'un donanımları iyi olmasına rağmen fiyatının ateş pahası olduğunu da söylemeliyim. Şuan Sportive 230'un fiyatı 1600 - 1750TL civarında olacaktır diye tahmin ediyorum.

Sportive 227 için ise muhtemelen 1300-1400TL aralığında satışa sunulacağını tahmin ediyorum.

Scudo
@r.ezk

Kadrolar hepsinde aynı donanım farklı galiba, yani 14-15kg arasındadır.

@alierkanimrek

:agla: 15 kg şehir bisikleti mi olur ya ne farkı kaldı ümitten ...

@r.ezk
Sportive'lerin 13-15 kg aralığında olması gayet normal. Çünkü sportive serisi safkan şehir bisikleti değil. Şehir ve dağ bisikletinin melezi, herkesin kendi kafasına göre adlandırdığı bir sınıf olan hibrit/treking/fitness (ya da her ne ise) sınıfı ürün bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Fatin
olsun olsun 13 - 13.5 kg olsun üzerinde süspansiyon harici ağırlık yok fren bile vfren... hardtrail mtb olmadığı sürece veya full kompenentli ( çamurluk-dinamo-sepet v.b.) bir bisikletin haricinde 15kg ağır, marka bisiklet aldığını sanıyorsun carraro v.b. artısı ne giriş seviyesi vitesi mi? benim eski 15 yılık çelik kadro bianchi bisikletimde 15 kg. ... birisi tam olarak ölçebilirmi? carraro 222 'yi.
merida speeder serisi 10.5 kg

accel bisikletle görüştüm az önce ağırlık kesin olarak 15.48 gr :alkis:

2014 model bianchi touring lady 605 ve 705 için de görüştüm 12.8-13 kg alınabilecek değerlerde enazından

Amaç eğer hafif bir bisiklet ise kesinlikle doğru Carraro bisikletler genel olarak ağır. Ancak ekonomi/donanım kıyaslaması yapıldığında aynı bütçe kategorisinde donanımsal olarak bu bisikletlere eş değer donanıma sahip hemde hafif bisiklet bulmakta olanaksız.

Tabiki bu bir tercih meselesi. Her insan hafif ve en iyi donanımlı bir bisiklete sahip olmak ister ancak herkesin tercihi ve bütçesi farklıdır.

Bu arada bu kıyaslamaları kendi bütçe sınırlarımda değerlendirdim. Verdiğim fiyat/donanım örneği Sportive 227 içindir.

[Ömer bey, haklısınız fiyat/performans olabilir ama ağırlık çok önemli bir faktör bütçe sonrası bakılması gereken ilk şey daha sonra donanım gelmeli...(keza donanım herzaman değişir, upgradeler olur) forumda genel hata çoğu kez marka ve kompenentler konuşuluyor ama ağır bir bisikletle uzun vadede performans beklemek imkansız.. Bianchiler daha hafif sanırım carraro yerine değerlendirmekte fayda olabilir o fiyat aralığında enazından, benim düşüncem bu yöndedir yani 15kg bomboş bir bisiklet ağzıyla kuş tutsa olmaz n.. Saygılar

Aynı şirket bünyesine ait olan ve aynı fabrikada montajlanan Bianchi ile Carraro'nun muadil modelleri arasında gözle görülür bir ağırlık farkı olacağını pek düşünmüyorum açıkçası. :) Carraro vs Merida - Carraro vs Trek ya da Carraro vs Cannondale (evet çok uçtum :D) gibi ithal markalar bazında eş değer modelleri karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır. :) Gerçi değerlendirmenin içerisine ithal markalar girince, olayın çehresi tamamen değişiyor ya neyse. :p

Evet, Sefa bey açıklamış. Carraro, Bianchi, Ghost, Lapierre, Whistle, aynı fabrikada(accell bisiklet) montajlanmakta ve eşdeğer bisikletlerdeki ağırlıklar da kg farkı çok fazla bulunmamakta. Ancak gramaj farkları mevcut.

Kıyaslama genişlediğinde Cannondale, Trek vb. markaları da bu kategoriye soktuğunuzda zaten bütçenizi çok fazla aşmış olacağız. Ama bütçeniz müsaitse tabiki karşılaştırmak gerekli.

@Ömer Fatin

Ben sadece Bianchi ve Carraro Türkiye'de montajlanıyor, diğerleri kutulu ithal ediliyor sanıyordum, Türkiye olarak çok büyük ilerleme kaydetmişiz çağ atlamışız :D

carraro 2015 fiyatlarını daha açıklamadı mı?

2014 model ve fiyatlarını Şubat ayına doğru açıklamıştı Carraro. Bu konuda, diğer markalara göre işi biraz savsaklıyor gibi.

Accell bisiklet toptan fiyatlarını bayilerine verdi. Bayilerde şuan toptan fiyatları var ancak son kullanıcı fiyatlarını henüz açıklamadı. Benim gördüğüm kadarı ile toptan fiyatlarda %10 civarı bir artış söz konusu.
Sanıyorum 10-15 gün içinde (bayilerden) sipariş toplamaya başlayacaklar ve bu süreçte son kullanıcı fiyatları da belirlenmiş olur.

@alierkanimrek

kendi söylediklerine göre ghost lapieere gibi markalar kapalı kutu geliyormuş...

bianchi ve carraro bisikletlerde bayiler nekadar liste fiyatlarından indirim yapıyorlar?

@r.ezk

Benim kutulu geldiklerinden bir bilgim yok. Firma öyle söylüyorsa Doğrudur.

Fiyat ve indirim konusunda da bir fikrim yok açıkcası. Onu bayiler bilir. :)

Selamlar. Ben de 224 veya 225 modellerinden birini almayı düşünüyorum. Kullanım amacım genelde şehir içinde 1-2 saatlik sürüşler olacak. Daha sonra da Aksaray - Ihlara (35km), Aksaray - Nevşehir (70km) gibi ufak turlar olacak. Şu an Erzurum'da okuyor olduğum için genelde yaz aylarında kullanırım sanıyorum.

Her neyse, dün bayi ile görüştüm ve %13 kesin bir artış olduğunu söyledi, bir de kendi kar paylarını koyarlarsa 1200-1250 gibi bir fiyat olur sanırım 225 için. Aksesuar için de olacak masrafı ekleyince 1400 olabilir gibi geliyor. 224 de 1200 liraya falan gelir galiba. Aradaki farkı karşılayıp 225 almaya değer mi yoksa 224 de işimi görür mü? Görüntüsü için 225 istiyorum ama bütçe sıkıntı.

Bir de bayinin elinde 221 varmış, o nasıldır?

• Beğen
Tepkiler: oğuz çetinkaya
Öncelikle benim önerim 225 olur. Ama aldığınız fiyat bence yüksek bir rakam. Bence bir süre bekleyin. Benim toptan fiyatları üzerinden hesapladığımda 225 için son kullanıcı fiyatının 1100'ün üzerinde olmayacağını tahmin ediyorum. Ayrıca bu ayın sonuna doğru 2015 fiyatları açıklanacak ve bayilerin iskonto oranları da belli olacak. bir süre daha beklemenizi öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: arif ekici
Anladım, teşekkürler. Bayi %13 zam olacak dedi sadece, gerisi kendimce kurgulamıştım. En erken şubat mart gibi gelir dedi bayi, o zamana kadar bekelyip iyi bir karar veririm umarım. Ama öyle yüksek fiyat çıkmayacaksa geldiği gibi 225 alırım sanırım. :)

225 için konuşursak, 2015'teki fiyat artışının 100-150₺ bandında olmasını bekliyorum ben.
Geçen sene ben bisikleti alırken liste fiyatı 940₺ idi. Bu sene de geçen seneki fiyatın üzerine yaklaşık 100₺ ekleyip 1.035₺ olarak uygun gördüler. Bu düz mantıkla gidersek 2015 model 225'ler için 1.150-1.200 civarı bir fiyat aralığı gayet olası görünüyor.

Ben de @Bisikletli arkadaşa katılıyorum.
bu sene de geçen seneye paralel olarak 225in liste fiyatı 1200 civarında maksimum 1250 gibi bir fiyat bandında olabilir.
224 için ise 1000 lira civarında olacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada geçen mesajlarda lastiklerin değiştiğinden söz edilmişti.Markayı bilen var mı aramızda?

Geri