@Fırat Y.
Türkiye de toplanması ile "yerli" olmadığını düşünüyorum.
Accell bisikletin Bianchi markasına yüklü miktarlarda isim hakkı ödemesi ve her yıl bu rakamın artması sonucu, Türkiye piyasasına sokmaya karar kıldığı ve isim hakkı ödemediğini düşündüğüm, bunun içinde isim hakkına ödeyeceği parayı donanımlarını yüksek, fiyatını düşük tutarak piyasada yer edinen, aslen italyan olan ve birçok ülkede satışı/montajı bulunan bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Bisiklet konusunda sizler kadar tecrübeli değilim. Beni yanlış anlamayın. Bunlar sadece kendi düşüncelerim.
Gerçekten yerli diyebilmemiz için en az %60 %65'ini ülkemizde üretmeliyiz ki bu bisiklete yerli diyelim.
Belki Shimano kalitesinde vites sistemi üretemeyebiliriz (şu aşamada imkan olduğu halde) ama en azından kadrosunu, amortisörünü, vites telini, akort telini, jantını üretmeliyiz. Artık buna gerçekten ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Bu sadece bisiklet kategorisi içinde değil. Her sektörde yerli üretimi arttırmaya özen göstermeliyiz.
Bu arada katolog ve Antalya bayiler toplantısından gördüğüm kadarıyla bu sene renk çeşitliliği açısından da farklılıklar olacak. 2015 serisinden birçok modelin 3 farklı rengininin olduğunu biliyorum.