@salcano-izmirli
şimdi çoğu kişinin görüşü doğrudur derseniz, çoğu kişi size carraro sportive 227ye o kadar para vermeye ne gerek var diyecektir. sizi en yakın markete yönlendirip 200 liraya en ucuz bisikleti almanızı söyleyecektir.
bu çoğu kişinin altında 17 kiloluk market bisikleti de görebilirsiniz çünkü onlar için "bisiklet bisiklettir" kavramı söz konusu, pedala basınca gidiyor mu? gidiyor. "o zaman sorun ne?" derler size. siz 17 kiloluk çelik bisiklet ile 15 kiloluk sportivein farkını anlatabilirseniz ben de size o 1.5 kiloluk farkın önemini anlatabilirim.
carraro sportive 224 için söylüyorum ağırlığı yaklaşık 14.5-15 kg. karbon kadro falan değil de muadili sayılabilecek mossonun ürününe bakarsanız (link) ağırlığın yaklaşık 1-1.5kg daha düşük olduğunu görürsünüz. "yarışçı profesyonel" olmayan bir arkadaşım mossonun benzeri bir ürününü kullanıyor, cebinden daha az para çıktı ve bisikleti daha hafif. ithal mallara para saçmadı ama fiyat performans olarak daha bir mutlu olduğunu düşünüyorum.
bisiklet zevk meselesi evet. başka bir arkadaşıma da bisiklet almaya gittik geçende. carraro sportiveler süper, harika diye övdüm övdüm. bisikletçi ona bir sportive 224 bir de kron tx250 getirdi. arkadaş denedi sürdü falan, benim bir yandan carraroyu övmeme rağmen inatla "abi ötekisi daha bir akıyor" dedi, benzer bir paraya tx250yi kız arkadaşına da tx500 aldı. bisiklet 224ten belki yarım kilo-bir kilo daha hafifti, ağırlığını bilmiyorum. gayet memnun. buradan şunu çıkardım, başka bisikletleri deneyerek daha iyi sonuç alınıyor muhakkak. ben de denemeden aldım, siz de yanlış hatırlamıyorsam denemeden kargoyla aldınız. belki deneyerek alsam ben de zamanında carraro almayacak kron alacaktım, burada "kron ile süper oluyor, mükemmel oluyor" yazacaktım. ağırlıkta demek ki 1 kg hatta daha azı bile fark yaratabiliyormuş, "15kg vs karbon kadro 9kg" gibi siyah-beyaz net bir çizgi yok yani, 15 kg olmayan her bisiklet karbon kadro olacak diye kural yok ki.
siz diyelim ki sportive 227 sahibisiniz. 221, 224 ya da 225 sahibi birisi size "bisiklet bisiklettir, niye fazla para verdin" diyebilir. "profesyonel misin, niye arka aktarıcın deore, altus neyine yetmiyor, farkını anlatabilir misin?" diyebilir. "şimdi benim bisikletim zevksiz mi oluyor, ben zevk almıyorum da sen mi zevk alıyorsun" diyebilir. "zevk meselesi kardeşim, canım onu istedi onu aldım, seni ilgilendirmez, para benim param" diye cevap verebilirsiniz aslında. bu durumda siz haklı olursunuz bana göre.
belki bir gün siz de forumda "bisikletim çok ağır, napsam, satsam mı, karbon düz maşa mı alsam, grupseti mi değiştirsem, akıl verin forumdaşlar" diye konu açanlar gibi yeni arayışlara girersiniz. bisiklet aynı bisiklettir aslında ama siz aynı siz değilsinizdir. artık başlangıç seviyesi bir bisiklet sizi kesmemektedir ya da bir yerde gördüğünüz başka bir bisiklet aklınıza girmiştir, belki de bir turda arkadaşınızın 13.5 kglık bisikletini kullanmışsınızdır bir süre ve arada bir fark olduğunu hissetmişsinizdir. zevk meselesi, belki artık atıyorum turuncu beyaz bir bisiklet istiyorsunuzdur bu bile olabilir, artık elinizdeki sportive ile süper, mükemmel olmuyordur, bilemezsiniz. şu anda çok kesin konuşmamakta fayda var yani, diyeceğim bu kadar, iyi forumlar.