Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@namredips

* 225 için fiyat yüksek. sportive 227 modeli(2015 model) 1460 lira civarında. 225'e göre çok daha iyi bisiklet (ben kullanıyorum).
* Bisiklet arka sele diye aratırsanız çıkar. Decathlon'da vardır ya da bisiklet sitelerinde. Beklerim derseniz aliexpress...
* 46 cm kadro boyu alın.
* Kendi boyunuzu yazmamışsınız. Seleyi yükseltip binersiniz siz de ama çok randımanlı olmaz.

Scudo
@sspl

Grubunuzu facebookdan takip ediyorum. Bir kaç hafta şehir dışına çıkmam gerekiyor, gelince umarım ben de aranıza katılır ve hızınıza yetişebilirim.

• Beğen
Tepkiler: sspl
bugun cs 227 2015 model siparis gectim yarin elimde olur herhalde.elime ulasinca
resim atarim.sabirsizlikla bekliyorum ilk surusu

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@ÖmerMurat
aslinda karar vereli bayagi bir olmustu.parayi tam olarak ayarlamayi bekledim.[emoji57] [emoji57]

2016 model Carraro 225 alarak aranıza katıldım. Uzun süre araştırdım ve internet üzerinde 1250 tl ye 9 taksit aldım. 50 tl Bonus extrasi oldu.

Dosyalar

• 20160423_182315.jpg
    20160423_182315.jpg
    133 KB · Okunma: 43
@televole2

@televole2

227 modelinin 2015 dediğiniz fiyata yakın bir yerde buldum internette..yalnız mat siyah-yeşil ve mat siyah-kırmızı harici renk yok ve kadro boyu 51 kalmış..225 in rengi daha hoş başka rengi de yok sanırım..ama arka vites deore tabi bu önemli..buarada benim boyum 1,78 kadro boyu olarak 46 üzeri uygun bir boy olabilir mi? Yoksa eşimi zorlar mı? Sonuçta o kullanacak önemli olan o..2015 225 lerde sanırım michelin patlamaz lastik vardı..bunlarda ne var bilginiz var mı? Son olarak bisiklet üzerindeki yazılar baskı değil sticker deniyor ben pek dikkat etmemiştim bu ileride soyulma gibi sorunlar doğurur mu? En azından siz böyle birşey yaşadınız mı? Teşekkürlet

@ÖmerMurat
O zaman hayırlı olsun :)

Merhaba carraro sportive 225 kullanıcısıyım acaba lastiklerime kaç psi hava basmalıyım cevaplarsanız sevinirim teşekkürler :)

merhabalar hocam.Bisikleti ankaradaki erdoganlar bisikletten aldim.46 cm kadro boyu ve mat kirmizi siyah renk.46 ve 51 cm secenegi vardi fakat renk olarak sadece kirmizi kalmisti.havale ile 1350 tl.elime ulasinca resim yukleyecegim zaten. [emoji4] gonul rahatligiyla alisveris yapabilirsiniz.Buradaki arkadaslarda biliyordur buyuk ihtimal orayi.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@VR46 Merhaba, lastiklerinizin üzerinde yazar basmanız gereken minimum ve maksimum değerler, kullanım durumunuza ve bisikletin üzerindeki ağırlığa göre -toprak yol, asfalt vs.- ortalama bir psi da tutmanız yeterli, bu da 50,55,60 gibi rakamlara denk geliyor (şayet lastikleriniz orjinal lastiklerse), selamlar.

@VR46
Merhaba,

Lastikleriniz Michelin Protek ise üzerinde yazan rakam 87psi dir. Ben 70psi basıyorum (93 kg) ve şu ana kadar her şey yolunda gitti.
Şu cihazla basıyorum :

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160427/45cacfe31c292b2de1d7a25aaab74810.jpg

Black&Decker ASI 120. Dijital olarak 70psi 'a ayarlıyorum, ilgili seviyeye gelince otomatik duruyor. Araç 12v çakmak portuna takılması gerekiyor. Araç, motosiklet, bot vs.. Hepsinde işe yarıyor.
Kolay gelsin...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzinlikte cihazı 70'e ayarlayıp hava basabilir miyiz yani?

Bu hava basinci sorusunu ben de merak ediyorum. Basinc degerini gosteren ufak bir alet var midir evde pompayla basarken gorsek kac psi hava bastigimizi.
Benzinliklerde genelde hava basinc gostergeleri benim bildigim kadariyla bar dir. Dolayisiyla eger ordaki makinayi 70 e ayarlayip basarsak muhtemelen lastigi ucururuz. Ama internette soyle bir donusum gordum 1 Psi = 0.0689475729 Bar. Bu degisime gore 70 psi yaklasik 4 bar'a karsilik geliyor. Simdi sorum su bunda ben de emin degilim benzinlikteki makinayi 4 bara ayarlayip bassak olur mu? Daha once deneyenler deneyimlerini paylasabilir mi?

@Peacess @Musa_06-18 Öncelikle lastiğinizin üzerinde bildiğiniz gibi psi değeri dışında minimum ve maksimum bar değeri de yazıyor. Yani normal aralığa denk gelen bir karşılığını yine basabiliriz. Dikkat edilmesi gereken nokta şu sanırım; bazı petrol istasyonları çok eski olduğu için hava kompresörleri de eski oluyor, dolayısıyla bazılarında bar bazılarında psi değeri oluyor veya tamamen bozuk oluyor. Bu nedenle ben şu şekilde yapmıştım; önce genelde sürüş yaptığım parkurdaki bütün istasyonlara girdim açıkçası ve hem çalışanlara sorarak - doğru çalışıp çalışmadığını- hem de bizzat deneyerek kullanabileceğim istasyonları seçtim. Artık yolumun üzerindeki sürekli kullandığım benzinciler var ve girip 60 psi ayarlayıp basıyorum ve bana çok yeterli geliyor, taş gibi oluyor lastik.
Ayrıca ölçme konusuna gelince küçük ölçmeye yarayan aletler var, decathlonda da var diye biliyorum, dijital çoğunlukla kullanılanlar, yalnız burada da şöyle bir ayrıntı var genelde bu kullanıcılar memnun olmuyorlar bu aletlerden ve en iyisinin eski manuel ölçme aletleri olduğunu söylüyorlar. Hatta bulabilirsem sanayide falan ben de bundan almayı düşünüyorum, kalsın diye bir köşede, eskiden hatırlarsınız kalem gibi bir şey siboba basınca içinden çubuk gibi bir şey çıkar ve değeri gösterirdi, bu aletten bahsediyorum, selamlar.

Not: İki tane örnek manuel basınç ölçer;

(link)

(link)

@ÖmerMurat arabaya 32 hava basarken bisikletlere bu kadar hava basılmasına şaşırdım sadece. Daha önce bu işe bu kadar ciddi bakmamıştım hiç :) bir şekilde temin edeceğiz bunları artık.

@Musa_06-18 Bir şekilde sürüşünüzü etkileyip performansınıza yansıdığında veya gereksiz yere lastiğiniz patlamaya başladığında öğreneceksiniz bunları :) bu yüzden tedbirli olmakta fayda var önceden :tskler:

@namredips
Benim bisiklet mat siyah-kırmızı. Çok beğenip aldım. siyah-yeşil olanı da çok güzel ama :)
1.78 boya 46 kadro olabilir 51 de olabilir ama öncelik eşinizse 46 kadro alın. (Benim boyum 175 bisiklet 51 kadro. Hiçbir rahatsızlık vermiyor)
227 modelinde de michelin protek lastik var. birkaç aydır sürekli kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım. Kasislerden falan atlamak zorunda kaldığım anlar oldu hatta ama bir şey olmadı.
Kadro üzerindeki yazılarda soyulma olmadı ama jantlarda çok hafif soyulmalar mevcut. Bisiklet hiç yağmur yemedi ama. Yağmurda kullanılırsa stickerlar zarar görür gibi duruyor.

Geri