Selam. 223 model bisikletim maalesef çalındığı için yeni bir şehir bisikleti arayışına girdim. 223 kullanırken sonradan giriş seviyesi amortisörlerin gereksiz ağırlık olduğunu öğrendiğimden bu sefer 328 modeli üzerinde yoğunlaştım. Carraro Instagram sayfasına mesaj atarak ikisinin de ağırlıklıklarını öğrendim.
223 15 KG
328 14.1 KG
51 ve 52 kadro olanları için sordum tabii ona göre mi cevap verdiler emin değilim. Amortisörlü ile amortisörsüz arasında az ağırlık farkı olması şaşırttı açıkçası. Amortisörsüz model bakmamdaki amaç az ağırlık istememdi.
328 kullanıcılarından deneyimlerini alabilirim. Bu modele göre uygun pek alternatif bulamadım ama varsa tavsiye alırım.
Yeni Sportive 3x serisi evet ağır. M yani 48cm kadroda 14.1 kg.(350 hariç) 328 benim çok beğendigim bir modeldir. Kadrosu Mtb kadrosu gibi Alüminyum et kalınlığı fazla, kadronun alt kısmı gibi yerler Sportive 2x serisinden çap olarakta kalın. Uzun bir alın borusu var. Kadro boyuna gore 220-200 mm. En sevdigim yanı bu uzun alın borusu. Maşa borusuda uzun, 3 tane spacer var.
Adamlar Alüminyum kadro yapmış ama neredeyse çelik kadro agirliginda, kaynak yerleri traşlı değil fazla, ustune fazla punto atmışlar gibi. 😅 Şaka bir yana uzun yıllar hizmet bisikleti gibi kullanabilecegin çok dayanikli bir kadrodur.
Rakip olarak çok marka ve modeli inceledim. Kadrolar zarif kaliyor Carraro Sportive 3x serisi kadrolarina gore, hem boru çapları bazı bolgelerinde daha ince, hemde bariz olarak Alüminyum et kalınlıkları ince. Giant gibi birkac markada da kaynak yerleri traslanmış. Peugeot, Salcano, Giant... Yine Carraronun Sportive 2x serisi kadroları daha hafif ve daha ince mesela 3x serisine göre.
Kadrolar İtalyada tasarlaniyor, nerede üretildigini hatirlamiyorum, yurtdisindan geliyor sadece, Accell bisiklete gidince sorarim. Celik kadrolar haric kadro ve maşaları Accell üretmiyor, boyasiz olarak ithal geliyorlar, burada sadece boyaniyorlar.
Stok halde 328 M beden pedallar, ayaklık, reflektorlerine kadar herseyi stok gelen takili halde 14.140 gr cikmisti. Stok Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x38c lastikler gercekten patlamaya karşı direncli, et kalınlıkları fazla ve agırlar. Jantlar 622x21 Kalın lastik takmaya elverisliler. Rakip bazı marka ve model sehir bisikletlerinde jantlar 622x19 daha ince. Pedallar Xerema marka full metal 328 de. Ayrica furş takımı Fsa marka 328 de.
Carraro Sportive 3x serisi 2020 ve daha eski modellerde farklı bir kadro geometrisine sahipti, daha sportif bir oturuş pozisyonu vardi, alın borusu kısaydı, fitness tarzina daha yakindi. 2021 ve uzeri modeller sehir icine daha uygun ve gayet guzel oldular, daha rahat bir oturus pozisyonları var. Ancak agirlikları biraz daha fazla.
Son olarak Sportive 3x serisi kadroyu uzun yillar kullanabilirsin, vucut olculerinize uyan bir kadroyu HD frenli ucuz bir model alarak zaman icinde gelistirebilirsiniz.