Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro vs. b'Twin

Sinan Orha

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2014
Mesaj
11
Tepki
2
Şehir
Ankara
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve hepinize merhabalar uzun zamandır araştırıp okuyup takipte olduğum bisklet seçimi konusunda son iki olarak carraro crx 900 ve btwin 8.1 e kaldım. Sizler tecrübeli olarak bu ikisi için artı eksileri paylaşırsanız sevinirim. Tabi yakın alternatifler de önerirseniz açık olduğumu ifade etmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Btwin 8.1
Kadro - Çift kalınlıkta 6061 T6 alüminyum: racing modeli; L boyda 1,9 kg. Dayanıklı ve hafif. İniş ve tırmanış için ideal şekil.
Süspansiyon / Amortisör - Gidonda Remote Lock-Out sistemi olan Rock Shox RECON Silver TK 100 mm yeni maşa. Etkili rebound ayarı ve kolun yarım dönmesini önleyen kilit sistemi.
Vites - Shimano Deore M590 22x32x44 aynakol; SRAM X - 7 ön vites attırıcı; SRAM X - 7 arka vites attırıcı; K7 SRAM PG950 11x32 9 vites.
Fren - Her koşulda etkili ve güçlü Avid ELIXIR 3, 160 mm diskli hidrolik disk fren.
Gidon / Gidon boğazı / Sele - Rockrider Comp 600/ 640mm yüksek gidon; Rockrider Comp gidon boğazı; Fi'zik Nisene Sport sele. oversize gidon ve gidon boğazı dayanıklı ve hafif olmasını; yüksek olması ise bisikleti kontrol etmeyi ve rahat kullanmayı sağlar.
JANTLAR: Rigida Rockrider Comp 32 delikli jantlar; JT D041/D142
göbek; inox 2 mm jant telleri su geçirmez rulmanlar.
Pedallar - Wellgo 823 WPD pedal.
Ağırlık: - S boyda 12,85 kg

Carraro crx 900
Kadro ALÜMİNYUM 6061. TRIPLE - BUTTED HYDROFORMED 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa 26"SUNTOUR XCR32 RL COIL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
Sele SELLE ROYAL 2058HRN
Krank Takımı SHIMANO FCM522 42X32X24
Arka Değiştirici SHIMANO DEORE SHADOW
Ön Değiştirici SHIMANO DEORE
Vites Kolu SHIMANO DEORE SL-M610 3X10
Fren SHIMANO DEORE BRM615 HİDROLİK DİSK
Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 SMART SAM
Jant 26" SHIMANO MT15 28H
 
Scudo
carraro da mt15 jant seti var, onun için carraro diyorum
 
Cevap için tşklr, merak ettiğim nokta ise jant'ın mt15 olması ne kadar fiyat farkına değer?
 
fiyat farkını bilemicem ama mt15 btwin in jantından üstün. hem kadro olarakta carraro daha hoşuma gidiyor benim. onun için carraro almanızı tavsiye ederim.
 
Anladım tavsiye için teşekkürler, carraro internet fiyatı yaklaşık 2100 civarı, btwin i 400 500 tl arası daha uyguna alabiliyorum bu durumda f/p olarak ne dersiniz?
 
fiyat olarak baya fark varmış. bu farka carraro alınır mı bilmiyorum. hangisini alırsanız pişman olmazsınız. ikisini de gidip görün. hangisi hoşunuza giderse onu alın.
 
Kesinlikle gidip görerek gözümede hitap ederek içime sinerek almalıyım haklısınız. Ama merak ettiğim bir nokta var, vites olarak deore mi sram x7 mi? Hangisini tercih etmeliyim? Tşklr.
 
birbirine denk ikisi de. eğer sıralama yaparsak
deore-x7
slx-x9
deore xt-sram x0
xtr-sram xx1 bu sıralamaya göre eşit gözüküyor. yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
 
btwin nin ömür boyu garantisi var ve duyduğuma görede sağlam bisikletmiş galba amerikan bisikletiydi carrarodan daha sağlam olabilir ama bende tam olarak bilmiyorum
 
Btwin 8.1 i test etme şansım olmuştu. Sram a olan ilgim bu bisiklet sayesinde olmuştu geçişleri gerçekten tatmin edici ayrıca maşa olarak rock shox bana xcm den sonra bir hayli güzel geldi :) bu tamamen kişisel bir görüş...
 
Btwin 8.1 için test yorumunu okumak çok iyi oldu sevindim, f/p olarakta öne çıkıyor açıkçası tabi birde mustafa arkadaşın dediği de var ömür boyu garanti bu gerçekten önemli kalite göstergesi ve güven için. Tek sıkıntım fransız olması bildiğim kadarı ile, pek hoşlaşmam malları ile vesselam....!?!
 
carraro türk malı sen corratec ile karıştırmışsın onu. hoş corratec'te almanmış galiba :D cannondale ile de karıştırmış olabilirsin
 
Adam B'Twin'den bahsediyor yahu. Carraro, Corratec, Cannondale nerden çıktı?
 
yanlış okumuşum yahu, bu tavır nerden çıktı?
 
Bugün btwin i inceleme fırsatını yakaladım sonunda. Gerçekten güzel görünüyor ve oldukça hafif. Tek takıldığım nokta vites elcikleri oldu. Bana biraz kullanımı zor gibi geldi. Artı olarak tekerleri beğenmedim çok üzerindeki. Desen cok zayıf sanki...

Bu arada arkadaşlar fransızlara fransız olmak tercihimdir. Yoksa Alman ı severim arabada da motorda da velespit de de ;)

Bugün btwin i inceleme fırsatını yakaladım sonunda. Gerçekten güzel görünüyor ve oldukça hafif. Tek takıldığım nokta vites elcikleri oldu. Bana biraz kullanımı zor gibi geldi. Artı olarak tekerleri beğenmedim çok üzerindeki. Desen cok zayıf sanki...

Bu arada arkadaşlar fransızlara fransız olmak tercihimdir. Yoksa Alman ı severim arabada da motorda da velespit de de ;)
 
bitwin de hidrolik disk falanda olsa daha güzel estetik görünüm açısındanda iyi olur ama hep v fren tercih eden bi marka
 
Yanlış anlamadım ise düzeltmek isterim btwin in bu modeli zaten hidrolik fren .

Arkadaşlar birde okuduğum bir bilgiyi sizlere aktarıp fikirlerinizi öğrenmek isterim. Arkadaş bisiklet de en önemli iki parça jant ve aynakolu semiş. Buna katılıyor musunuz? Katılan arkadaşlarım ilk mesajda geçen iki bisiklet den hangisi daha ön plana çıkar?
 
Deore karşılığı sram x5 slx x7 donanım olarak btwin önde

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mrb Tuna 8,1 Kullanıcısıyım Verdiğim Paranın Hakkını Sonuna Kadar veriyor; Ayrıca 8,1'i 130 150 km'lerde Performans Yaparak Kullandım Sorunsuz Evime Geldim... Bu Arada Bu Bisikleti Ne tür Zeminde kullanacaksın.?
 
Merhaba, btwin 8.1 kullanıcısı ile buluştuğuma sevindim. Öncelikle cevap için teşekkürler. Bu bisikleti genelde doğada kullanmayı hedefliyorum. Aslında yarı yarıya diyebilirim. Amacım form tutup sonrasıda dağ tepe gezen ekiplere dahil olmak kısmetse.

Bisikletiniz anladığım kadarı ile hakkını veriyor. Elciklerle ilgili bende soru işareti olmuştu sizin görüşünüz nasıl kullanımda? Birde kaç kilometre oldu yaklaşık? Son olarakta 130-150 km hızı nasıl nerde yaptınız, Allah korusun...
 
  • Beğen
Tepkiler: muzaffer KOCABAŞ
Geri