Scudo Sports

Çekmeköy

@globaldriver

Aydın Abi ile dün görüştüm. Kron bayisi olmasına rağmen; elinde Kron 500 kalmadığı için, yenisini getirmek yerine Sedona Borla vermek istedi. Emrivaki yapmaya çalışıyor olması bende biraz negatif etki uyandırdı. O yüzden kendisi ile ilişkilerimi, sinirim geçene kadar askıya almaya karar verdim. Gerçi onun bundan haberi yok :)
Madenler Durağının OSB tarafında okulun arkasındaki bisikletçiyle de görüştüm. O da Sedona bayisi ama hem Kron hem de Sedona için Aydın Abi'den daha uygun fiyatlar verdi. Kafam iyice karıştı, başladığım yere döndüm, elde var sıfır :)

Scudo
Bende forum sponsorlarından e-bisiklet' ten, Sedat abiden aldım istersen birde onu ara sor. Ücretsiz kargo ile kapına kadar gönderir. Sonra Sirkecide Efor bisiklet var ora ile de görüşebilirsin.

Sayın Sipahi mesajınızı büyük bir keyifle okudum.. ve bisiklete olan hayranlığınızada hayran oldum.. çınar bebekte şimdiden sağlıklı sıhatli analı babalı büyüsün, vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah...

oldukça çok pedallı günlerde önce sizin sonra eşinizin olsun :)

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: G. Sipahi
Foruma hoş geldiniz. Hiç sıkılmadan, keyifle okudum anlatımınızı. Ne güzel anlatmışsınız hemen hemen hepimizin benzerlerini yaşadığı olayları. Bu forumu bulana kadar ben de, çocukluk aşkım olan bisikletin sadece çocukken binilen bir araç olduğuna ikna olmuştum. Şimdi her gün tam teçhizat yollardayım :D

Çınar bebek ailenize mutluluk katsın, analı babalı büyüsün. Onun gelişinin şerefine bu aralar yapılabilecek en iyi şeyi yapıp sigarayı bırakmışsınız, tebrikler. O ayırdığınız bütçeyle ne bisikletler alınır merak etmeyin, sadece sabır :)
Aramıza tekrar hoşgeldiniz.

• Beğen
Ne şeker bir üslup böyle! Yazar falan mısınız yoksa? Bakalım konu nereye gidecek diye merakla okudum... Güzel Türkçe gördüm mü dayanamam okurum zaten. Ben de yeniyim ama hoşgeldiniz diyebilecek kadar eski sayılırım. Çınar bebek de hoşgeldi tabii...

• Beğen
her şeyden önce sigarayı bırakıp parası ile bisiklet alma cesaretiniz için tebrik ederim ayrıca çok okuyan, kitap edebiyat kurdu olan biri değilim hatta bazen nefret ederim bu ikiliden ama nedense büyük bir zevkle okudum yazınızı yetenek işte ! sizinkide
ama bir şeyi unutmayın bir aileniz var yakında gelicek olan çınar bebek var ben sizin yerinizde olsan bisikletimde o mu olsun bumu olsun o model şurası burasıdan önce kendime güzel bir kask ayarlardım alıp bir köşede veya gidonun önünde duracak bir kask değil ihtiyacım olduğunda kafamda olucak bir kask seçerdim !!!
iyi forumlar

• Beğen
Yazımı okuyan, yazıma teşekkür eden, yazımı beğenmiş olan, yazar olma ihtimalimi gündeme taşıyarak beni onore eden, müstakbel oğlumuz için güzel temennilerde bulunan, cevaplayamadığım özel mesajlarla yol gösteren, kask kafalı olmam gerekliliğini hatırlatan herkese çok teşekkür ederim.

peki bendeniz ne yaptı bu arada diye soracak olursanız, sabah işe geldi, bir gazla "haydi abbas, bugün tamam" diye yola çıktı ve alacağı bisikletin marka/modeline karar vermek üzere internet ekıspulorırını açtı.

Delirium diye bir şey duydunuz mu a dostlar? Hani akut organik beyin yetmezliği diye tanımlanan bir nörolojik bozukluk... Az kaldı, yakında oraya doğru gidiyorum koşaradım.

Bir insan, her incelediği bisiklet için, "diğerlerini boşver, bunu aliim ben" der mi hiç? Aramızda kalsın ama ben diyen birini tanıyorum. Hem de o kadar kararsız ki bu kişi, en sonunda bir bisikletçiye gidip, gözlerini kapayıp, sağ el işaret parmağını bisiklet durduğu tahmin edilen yere doğrultup "portakalı soydum başucuma koydum, ben bir yalan uydurdum, duma duma dum, kırmızı mum, gidon boğazı zoom" deme gafletinde bulunmasına ramak kalmış bir kararsızlık mertebesine ulaşmış. Yoksa ulaşmamış mı? Karar veremedim bak şimdi... Ulaşmıştır belki. Belki de o kadar deliryum olmamıştır, kimbilir... Halbuki nesi zor ki karar vermenin... Ben olsam çoktaan karar vermiştim... Yani vermiştim herhalde...

Şimdi merakla beklenen ana geldik; İnternetten gelen oyların bisikletlere göre dağılımı sonucunda, bugünkü sıralama şu şekilde oluştu:
Sabah 09:00 - 11:00 arasında sürpriz bir şekilde ortaya çıkıp bir boy farkla öne geçen Geotech Ascent, 693 tl civarındaki fiyat seviyesi nedeniyle, Alivio donanımına rağmen tutunamayıp ikinci seansta düşüşe geçti.
11:01 - 12:00 arasında gelen bir telefonla Haziran ayı tüketici fiyat verileri açıklanan Ameoba Hussar, 555 dolara tekabül eden ve 800 tl peşin olarak deklare edilen fiyatı nedeniyle tüm listelerden, hard disklerden, hafızalardan silinmiştir. Yemişim acerasını hahayt. Şift deleyt, onaylıyor muyum, evet...

Öğle arasında yenilen karnıyarık biraz yağlı olmuştu ama sineye çektik, yoğurtla destekleyip yedik çok şükür.

Öğleden sonra, yine başladığım nokta olan borla mı kron mu borla mı kron mu borla mı kron mu diye düşünmekle geçti. ING İmes'ten müşteri temsilcimiz Bora Bey'in gelişi de tam bu zaman dilimi içinde olduğundan kelli, kendisine "Nasılsın Borla?" diye sormuşluğum da vardır.
En sonunda dayanamadım, açtım Aydın Abi'ye telefonu, dedim "ben XC500 alıcam. Kaç para?" Dedi ki "590 tl, 6 taksit". "peşin ne olur" dedim. Dedi "yüzde on düşerim". "Açera takar mısın üstüne" dedim? "Asera takamam" dedi. ben de Türkçemle niye dalga geçtiğini sordum. Cevap vermedi. E dedim kendi kendime, beşyüzdoksan ona vereceğime borlaya 550 veririrm dedim. Sonra dedim ki; 40 lira fark için mi iki saattir kafa ütülüyosun lam lavuk dedim. Yok dedim sonra kendim kendime, parasında değilim, hem kron'un modeli daha estetik geliyor gözüme dedim hem bana bi'daha lavuk deme dedim. Sonra kendi kendim kendime dedi ki, kasma o zaman, git al dedi. Ama diğer kendim dedi ki, peki ya kazık yiyorsam dedi.
Tam o esnada eşim aradı, kaçta çıkıyosun dedi. Birazdan dedim.
Gelirken limon alır mısın demiş, ben de hangi şimonodan alayım diye sordum. derim demem kimo no?
Siz de hiç kızmayın, en yukarıda yazıyor; "Ben ne dediğimi biliyor muyum" yazıyor.
Yazının başında da beynim sulandı demiştim zaten.
Ben içimi döktüm rahatladım, Allah okuyandan razı olsun.
Şimdi gidip Cuma akşamı biramı içip beynimi formatlayacağım.
Yarın kaldığım yerden devam ederim nasıl olsa...

Yarın kaldığım yeri unutmayayım diye kendi kendime ipucu:
borla mı kron mu borla mı kron mu haşim işcan mı sirkeci mi çekmeköy mü borla mı kron mu borla mı kron mu borla mı kron mu?

Bir gün evde otururken google'a bisiklet yazdım. İlk çıkan 4-5 sayfaya tıkladım. Kaçkar ismi hoşuma gitti,adresi tespit ettim. Gittim, yeni bisikletler hakkında hiç bir şey bilmediğim halde, satıcının anlattıklarını can kulağıyla dinleyerek öğrendim. Anlamadığım şeyleri sordum, iki fren tipi arasındaki farkı sordum, ön amortisör neye yarar dedim, buna niye aynakol demişler dedim, absürd sorular da sordum.
İstediğim özelliklere karar verdim, takım taklavat shimano olacaktı, hidrolik disk fren alacaktım, dağ bisikleti olmamalıydı (yıllarca şehirde dağ bisikleti kullanmıştım, gerek yoktu) şehir bisikleti olmalıydı.
Saydığım özelliklerin hepsini birarada içeren bisikleti aldım ve çıktım. Toplam yarım saat sürdü.

Hayırlı olsun. İyi bir seçim yapmışsınız. Bisiklet seçme macerası bittiğine göre eğlenceli yazılarınızdan mahrum mu kalacağız şimdi? :)

@destina korucu

Haklısınız "G." ları karıştırmışım. Ben de merakla bekliyorum.

Merhaba ben de Çekmeköy' de oturuyorum. Fazla düşünmeyin. Hemen bir bisiklet alın da birlikte gezmeye başlayalım, bisiklet işi karışık ne kadar araştırırsanız o kadar hedeflerinizi yüksek tutuyorsunuz.

• Beğen
Bu ne kadar hoş bir geliş oldu foruma. Ne kadar lezzetli bir yazı. Okurken Siyah beyaz türk filmi seyreder gibi oldum. Kaleminize sağlık. Öncelikle sigarayı bırakmış biri olarak (2001) kararınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Sigara içmediğim zaman sinirleniyorum,elim ayağım titriyor efsanesi,bırakınca anlıyorsunuz ki kendinize söylediğiniz yalanlar. Çınar bebeğe herşeyden önce sigara kokmayan sağlıklı bir baba lazım. Her bebek madem ki bir umuttur, umarım -aslında eminim- istediğiniz bisiklete kavuşacaksınız. Çınar bebeğin ömrü uzun bahtı açık olsun inşallah. Buraya resimlerini de eklerseniz seviniriz.

• Beğen
Bisikletiniz hayırlı olsun G. Akpınar.
Keşke sizin kadar kolay karar verebilseydim ben de...

G. Akpınar'ın kısa süren araştırması sonucunda çarçabucak bisiklet almasını kıskanmamı müteakiben, cumartesi günü koşaradım eve gittim. Eşime "kalk bisiklet almaya gidiyoruz" dedim. İçinde bulunduğum kararsızlık girdabına eşimi de dahil etmem bu şekilde gerçekleşti. Gerçi ha deyince alamayacağımızı ben de biliyordum, bunun kadro boyu var, rengi var, karkası var, modeli var... Tek amacım eşimin de gazıyla bir an önce karar verebilmekti.
Çekmeköydeki bisikletçime gittik. Bisikletçim diyorum, kendisini hemen hemen her gün ziyaret edip, kasap vitrinine sırtını sürtünüp mahsun mahsun bakan kedi imajı çizdiğim için çok benimsedim kendisini. Muhtemelen o da beni benimsemiş olacak ki, ben gider gitmez dükkanın önünü boşalttırıp, "Çekilin! Abiniz bisikletleri seyredecek" diye sesleniyor.
Ne diyordum? Heh, bisikletçime gittik, henüz arabadan inmeden eşime sordum: "Hangisini beğendin?" Siyah/gri/turuncu renkli bir Giant'ı beğendi. Bence de o güzel ama pahalı onlar dedim mahzun mahzun.
"Kaç para ki?" dedi.
"800 falandır" dedim.
"E 800 pahalı değil ki, almışken uyduruk bir şey alma zaten" dedi.
Bir yandan, "tabi tabi, haklısın, bence de" tarzındaki tüm onay kelimelerini mırıldanırken, bir yandan da arabadan bir fırlayışım vardı ki... Etraftakiler kesin cinnet geçirdiğimi zannetmişlerdir.
Bisikletçi Aydın Abi dükkanda değildi. Belki de dükkandaydı ama gene benim geldiğimi görüp arka kapıdan kaçmıştı. Kardeşi olma ihtimali yüksek şahıs, ağlamaklı bir ifadeyle yanıma yaklaşarak sordu: XC 500 bakıyodun di mi abi?
"hayır" dedim. "XC 1000 kaç para?"
Aydın Abi'nin kardeşi olma ihtimali yüksek şahısın ağlamaklı gözleri iyice doldu. Bugüne kadar çektirdiğim tüm ızdırabı baştan yaşama korkusuyla ve elleri titreyerek Aydın Abi'yi aradı. "Aydın Abi" dedi... "Hani bi' abi vardı ya, hep gele.....heh o abi işte... XC 1000 fiyatı soruyor..." Fiyatı öğrendi. Tamam dedim. Uyar. Yanında ne veriyorsunuz? İçeriden bir ses geldi "eldiven, eldiven". "Anlaştık" dedim "Sedona jel olsun".
Rengine de karar verdim. Siyah. Sonra kadro boyu konusunda bir süre inatlaştık. Ben, büyüyünce de binerim düşüncesiyle 18 inç istiyordum. Satıcı ise, artık daha fazla büyümeyeceğimi düşünerek 16 inç vermek konusunda ısrarcıydı. Muhtemelen bu mesajımın üstünde bir mesajı bulunan Okan Bozkurt'la da bu sayede tanıştık. Onun 180 boyu ve 18 inç kadrosunu karşılaştırırken, bacak kadar boyumla neden 16 inçi istemediğimi ben de bilmiyordum.
Okan Bozkurt, dükkanın önünde tanıştığım bianchi'li genç sen miydin? Eğer oysan teşekkürlerimi kabul et lütfen. Sen yeni bisiklet almam konusunda gaz vermeseydin, yanda duran hidrolik diskli, spd pedallı ikiinci el XC 1000 konusunda da kararsızlık yaşayabilirdim. "Al beni baştan yarat" diye sesleniyordu sanki...

Velhaslı kelam, bu akşam gidip 16 inç siyah kadro Kron XC 1000 siparişimi veriyorum.
Fiyat 750 tl. 6 taksit. Bir de eldiven alacağım muhtemelen.

Bu da böyle bir anımdır... Artık forumun diğer bölümlerinde, bisiklet maceralarım ve teknik şikayetlerimle daha sık yeralmaya başlayacağımı düşünüyorum. Yarın sabah da profilimde "Bisikletim" bölümünü Kron olarak güncelleyebilirim.
Mesajlarıyla destek olan, al altık da kurtulalım diye iç geçiren herkese çok teşekkürler.

Bu arada, bu akşam siparişi verip geri dönüşü olamayam yola girene kadar, "Bir de şu modele baksaydın" diyen olursa kalbim çok kırılır, üzülürüm ve hatta yıkılırım. Azcık sabredin lütfen :)

Mesajınız için teşekkürler Çirkin Bey, ben de inşallah bir gün sizin gibi "sekiz senedir içmiyorum" diyebileceğim.

Fotoğraflarsa... Tabii ki gelecekler.

Bugün bisiklet siparişi verdiğinizin haberini aldım, 16" kadroda karar kılmışsınız sonunda, o yanda duran hidrolik diskli kron xc 1000'i almamakla iyi ettiniz çünkü bazı sorunları vardı. Bisiklet daha elinize geçmedi ama şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

Her gün Tuzladan Dudullu organizeye yakın olan des sanayi istesindeki iş yerime gidiyorum gerçi bisikletim birzcık üst model ama sana bu fikrin konusunda her zaman destek veririm tabi manevi anlamda :) Keşke hiç ara vermeseymişsin bu merete ara vermeye gelmiyor hemen kaslar çözülüyor :(

Geri