Scudo Sports

Çekmeköy

Merhaba ben de Çekmeköy ormanlarında amatörce biniyorum birkaç arkadaşla birlikte. Birgün toplanıp hep beraber pedallasak çok güzel olur.

Scudo
22 Haziran'da, bisiklet siparişi vereceğimi yazdıktan sonra bir anda ortadan kayboluvermişim. Günler ne çabuk geçiyormuş meğer bisiklete kavuşunca...

Siyah beyaz bir Kron XC 1000 aldım. Üçküsur kilometre mesafedeki işyerime bisikletle gidip geliyorum ve bu durumdan çok memnunum. Her akşam eve bir çocuk mutluluğuyla giriyorum. İlk gün sabah 17 dakikada katettiğim yolu, 3. haftanın sonunda 12 dakikada almaya başladım. Daha da iyi olacağını biliyorum. Mesafe konusunda da, yaklaşık 3 kilometre diyorum çünkü bir gün 3.218 metre çıkıyor, ertesi gün 3.514, ve daha ertesi gün 3.485. ynı yolun uzunluğu nasıl olur da her gün değişir... Bunun sebebi konusundaki mistik ve doğaüstü yorumlarıma birazdan değineceğim.

Henüz kask alamadım, Türkiye'dekinin üçte biri fiyatına satış yapan bir mağaza buldum, bir yakınımın ABD'ye seyahat etmesini bekliyorum zira amcamlar uluslararası kurye mefhumunun varlığından habersizler. Yaptığımın tehlikeli olduğunun farkındayım. Şirket müdürlerinden birisinin "acil mi lazım?" sorusuna, "Allah koruduğu müddetçe lazım değil, ama Allah korumazsa aciliyet kazanacak" cevabı vermem de bu farkındalılığın bir sonucu olsa gerek...

İşe ilk gittiğim gün, garipseyen bakışları üzerimde hissettim. Hevestir geçer dediler. Üçüncü haftanın sonunda benimsediler. Hatta garipseyen bakışlar imrenme bakışlarına dönüşmeye başladı. En güzelini sen yapıyorsun aslında dediler. E o zaman siz de aynısını yapın dediğimde hıklar mıklar başladı. İmrenme bakışlarının arkasına saklanmış olan şimdiki argümansa, göbeğimin hiç erimemiş olması. İyi de kardeşim, ben göbek eritmek için bisiklete binmiyorum ki... Daha doğrusu, bisiklet bir göbekyağıergitmealeti değildir. Gel de anlat bunu şimdi servis statükocusu çalışanlara. Ben şimdilik bu arkadaşlara, ne derlerse desinler "size de günaydın" veya "size de iyi akşamlaaar" demekle yetiniyorum.

Ha bir de, ulaşım için patrondan "motosiklet alımı karşılıksız kredi desteği" isteyen ustabaşları var... Kendileri patrondan "Boşver motoru, bak Gökhan bisikletle gidip geliyor, hem daha sağlıklı. Sana bisiklet alayım" sözünü duydukça üzerimde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Arabanın rahatlığı hiçbi' şeyde yok, sen gene arabanla gelsene klimalı klimalı diyorlar ama ben yemiyorum. Cevap belli "sana da iyi akşamlaaar".

Altmışküsur yaşlarındaki amcamız, bir akşam iş çıkışı bisikleti kapıyor elimden, böyle mi biniliyordu buna diyor ve sekiz çize çize pedallıyor şirketin bahçesinde. Arkadan bir ses duyuyorum "Ben gündüz daha güzel sürmüştüm". O anda işyerinden eve giden yolun her gün neden mesafe değiştirdiğini anlıyorum. Bekçinin her gün kaç metre turladığını artık çözebiliyorum. Kah 200 metre, kah 250...

Mesafe çok kısa olmasına rağmen, yol boyunca güzel bakışlar alıyorum. Servisinin kalkmasını bekleyen, bazen de içinde memnuniyetsizce oturduğu servisten dışarıyı izleyen işyorgunu ve yüzü düşük insanlar, özgür hayatı seyreden tellerin arkasındakiler bakışı atıyorlar bana. Ne düşünüyor olduklarını bilmiyorum ama izlendiğimi farkediyorum. Hergün aynı saatte karşılaşıyorum aynı insanlarla...
Hergün aynı saatte başkalarıyla da karşılaşıyorum:
Giyimleri, işyerinde giydikleri kıyafetler, herhangi bir bisiklet donanımları yok.
Belki servisleri yok, belki de olduğu halde binmiyorlar.
Tempolarından ve ifadelerinden anladığım kadarıyla yakın mesafe sürüyorlar benim gibi... Hatta belki benden daha yakın.
Benim gittiğim yönün tersinde işe giden 4 veya 5 bisikletliyle karşılaşıyorum her sabah.
Önceleri işe giden her sıradan İstanbullu gibi geçip gidiyorduk birbirimizin yanından. Bu sabah, yaptığım eşşekliğin farkına vardım ve düzeltmeye karar verdim.
Gülümseyerek günaydın dedim ilkinin yanından geçerken; şaşırdı. Geçtikten sonra kafamı çevirip baktığımda onun da bana baktığını gördüm. "Acaba tanıyor muyum" bakışıydı muhtemelen. Belki de şaşkınlık bakışıydı. İkincisi, üçüncüsü, hep aynı tepkiler. Sonuncusunda artık elimi kaldırıp selam bile verdim günaydın derken. O da beklemiyor olacak ki şaşırdı, başıyla selam verdi.
Yarın selamımı alacaklar, eminim.
Keşke aynı yönde giden birileri de olsaydı da peşlerine takılıp "yolculuk ne tarafa" diye soruverebilseydim. E kısmet artık...

Bu üç hafta içinde en çok zevk aldığın anlar hangileriydi diye sorarsanız da... Gerçi buraya kadar okumuş olmanız bile mucize; bir de kalkıp soru mu soracaksınız.. Benimkisi de laf işte...
İşyerinden aynı anda çıktığımız şirket müdürünü trafik ışıklarında geçmem, akabinde onun beni tekrar geçmesi, sonra benim ileride göbekteki sıkışıklıkta tekrar ona yetişip geçmem... Yani evime bilmemkaçbin motor bir lüks araçtan daha önce varmış olmamdı...
Kendisine de buradan selam ederim. "Size de iyi akşamlaaaar"

@hüseyin karakurt

Hüseyin Bey,
Ben de DES'e 200 metre uzaklıktayım, Kadosan'ın arkasında... Ama güzergahlarımız ters, benimki Çekmeköy-Emek mahallesi arasında.

Sevgili G.Sipahi anlatımlarınızı topiği ilk açtığınız günden beri ilgiyle takip ediyorum.Artık bir Kron sahibi olarak ne zaman aramıza katılmayı düşünüyorsunuz.Bizler pazar günü kuruluşunu yapacagımız DABYİG (Dağ Bisikleti Yeme-İçme Grubu) olarak sizleride aramızda görmek isteriz

Toygar Bey,
Anlatımıma ilgi göstermeniz beni memnun etti, teşekkür ederim.
DAYİG ile ilgili olarak, ilk faaliyetinizi derin içler çekerek takip ettim. Derin içler çekerek diyorum çünkü bendeniz, 3200 metrelik iş/ev arasındaki yolu katetiğinde soluk soluğa kalmış oluyor. 70 kilometrelik, 100 kilometrelik parkurları duyduğumda kaçacak delik arıyorum kendime...
Ben ki gece sürüşüne katılmak için gitmem gereken, Çekmeköy'den Bostancı'ya kadar olan yolu ekvator çevresine eşit olarak algılıyorum, üstüne Bostancı/Pendik/Bostancı yapıp tekrar Bostancı/Çekmeköy yapmayı zuhur edemiyorum bile; bu durumda söyleyebileceğim tek şey kalıyor: "DAYİB'i uzaktan sevmek aşkların en güzeli"... :)

Ama azimliyim;
bu ciğerler bir gün açılacak...
Bu kaslar bir gün kulak memesi kıvamından kurtulup kaslık görevlerini yapmaya başlayacak...
O pedallar turlara katılabilecvek şekilde dönmeye başlayacak...
O güne kadar, "yola beraber çıkıp, dönüş yolunda yoldan toplandığınız bir katılımcı" olmaktansa uzaktan sevmek şimdilik her iki taraf için de en hayırlısı gibi görünüyor :)

Yok yok bisiklet falan hikaye siz yazar olmalısınız.Hatta yazarların kralı.
Yazınızı ilk günden takib etmek yerine gecenin bi vakti hiç üşenmeden direk okudum ve kendimi bi garip hissediyorum sizin yazdıklarınızı okurken sanki bende yanınızda sizinle birlikte gezip bisiklet arayışına çıkmış gibi hissettim hatta o bisikletçide yanınızdaydım yok değildim öyle hissettim :) Bisikletiniz hayırlı olsun iyi günde kötü günde güzel güzel pedallayın çalınmaması zarar gelmemesi dileyiyle :)

• Beğen
Tepkiler: G. Sipahi
@G. Sipahi

selam gökhan bey yazılarınızı bir solukta okuyorum dersem sanırım yalan olmaz akıcı bir dil ve birazda hayal gücü bir araya gelince ortaya bu güzel yazılar çıkıyor işte emeğinize sağlık.yanlız okuduğum yazıda birşey dikkatimi çekti ve düzeltme yapmak istedim...DAYİG gurubu ile bostancı-pendik-bostancı gece sürüş gurubunun bir bağlantısı yoktur sadece Toygar abi arasıra bizim sürüşlerimize eşlik eder...sizde gözünüzde mesafeleri büyütmeyin inanın birlikte pedalladığınız zaman kilometre taşlarının ayaklarınızn altından nasıl akıp gittiğini anlamayacaksınız..görüşmek üzere yazılara devam...

Birader hoş geldin.....Pedallamak lazım çok haklısın.Ben yaklaşık 1 aydır düzenli bisiklete çıkıyorum...Ezelden beride severim bisikleti hayaımda hep vardı ve iyiki var... Haftada 4-5 gün gibi en az 30 km'nin altına düşmüyorum sigarayı bıraktım ve yeniden doğdum şimdi deli gibi yokuş yukarı pedallamak istiyorum ve pedallıyorumda spor geçmişim olduğu için vücut çabuk topluyor(KÜREK) Uzun lafın kısası Eşimden sonra BİSİKLET ve Bisiklet sporuna aşığım ve bisiklete binmek çok güzel nedenmi? hem geziyor hem spor yapıyorsun...

sevgiler.

H.EmreAZER

Aramıza hoşgeldiniz.İnanılmaz keyif alarak okudum yazınızı.Umarım bütçenizi ve sizi rahatlatacak bisiklete kavuşursunuz.Sevgilerimle..

@Okan Bozkurt

hey gençler bende gelirim bana özelden msj atarsanız haberim olur
dudullu da oturuyorum bana yakınsınız bir buluşma noktası belirleyin
msn adresim : mujdatdede_06@hotmail.com

Ben A.dudulluda Oturuyorum.ama ÇekmekÖye Yakinim.uygun Bİr Zamanda BuluŞup Bİsİklet SÜrebİlİrİz

MÜjdat Bey Bİr GÜn Bululup TaniŞalim İstİyorsaniz.ben Saray Bosna Parkinin KarŞisinda Oturuyorum

Çekmeköy Greenium Sitesinde oturuyorum. Yaşım 45 . Kondisyonum konusunda sorun yaşamam umarım. Önümüzdeki haftalarda şayet yağış
olmaz ise pazar günü için bir duyuru yapabilirim.

duyurunuzu bekliyorum altan bey

@Altan Akova

Ahhhhh abicim nerelerdesin seeeen Çekmeköy Madenlerdeyim aradığın anda evinin önündeyim :D

Cep Telefonum : 0536 697 69 56

Geri