Öyle konu ki yazsan olmaz yazmasan olmaz. Kadro üretelim mi sorusunun cevabı çok kolay. Üretiniz, desteğe ihtiyacın varsa söylemeniz yeter, ben olmasam bir başkası çıkar mutlaka. Ancak 100 - 150 yıllık endüstriyel deneyimi, ustabaşı düzeyinde özetlemeniz bu forumdaki herkes için yeterli olmayacaktır, bunu da anlayışla karşılamanız gerekir. Bir ürüne baktığında sizden daha yüksek çözünürlükte detaylar gören insanlar var bu forumda. Bisiklet diyince sayfalar doldurabilecek insanlar var. İmlasız da olsa , özgüven dolu cümleler güzeldir ama herkesi ikna etmeye yetmez. Üretim deneyimi, tasarım deneyimi olanlar var ve hatta girişimciler... Mühendislik ve tasarımla ilgili bilgi üretimlerini yeğene yaptırarak veya araklatarak bu insanlardan saygı görmeyi ummayınız.
Diğer taraftan kadro üretmek bence de yapılamayacak iş değildir. Doğru hassasiyetler ve doğru hedefler koyarsanız ortaya, bu forumdaki bilgi yığınının yeterlilikleri içinde, mümkün olduğunu düşünüyorum.
Yine diğer taraftan, bu sektörde hali hazırda yatırım yapmış firmalar neden kadro üretmezler? bunun cevabını bilmek gerekmez mi?