Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çelik alaşımlı yol kadrosu imalatı

Yapalım mı?

• Yapın

• Yapmayın

• Toplam katılım
    73
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Hem @Serkan Mıstınoğlu beyin hem de @Murat B. beyin temelde görüşleriyle hemfikir olmama rağmen (alt metinde aynı düzlemde olduğunu düşündüğüm iki yorum, bence) altına imza atacağım üslup müsaadesiyle Murat beyin üslubudur; yapıcı ya da yıkıcı nereye koyarsanız koyun tartışma kültürü ve katkı koymak açısından doğru olan yaklaşım bence budur, saygılar. (Müsaadenizle paylaşıyorum tekrar Murat bey)

@Murat B.

Maddi kaygılar güderek, ekonomik getirisi düşünülerek hareket edilmemesi gerektiğini düşünmekteyim. Onun dışında yapılmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Arkadaş zaten kendim deneyeceğim demiş. Denesin görsün geliştirsin yine denesin. Kime ne zararı var?

@Migel
baba haklısında kalkıp araba üretmeye kalkıyorsun, newton fiziğinide bi zahmet edip öğren yani, o zaman tabi desteklenir, olayı milliyetçiliğe dökmenin anlamı yok, ne demiş peygamberimiz iyi bisiklet çin de de olsa gidip alınız, ama kötü ve yetersiz iş yapılıyorsa sırf türk diye desteklemek çok saçma bence, 1. zihniyet ve özen, 2.si özveri ve sorumluluk, bunlar olursa zaten kimse dalga geçemez

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sanırım bu aşamada bisikletin dayanimindan ziyade senin sinir dayanımin önemli olan. Zira dahada agir elestirilere katlanmak gerekecek. Araştırma kisminin ve veri toplamanin çok önemli oldugunu düşünüyorum. 1000 dene 1 yap hesabı. Birde ilk etapta ekonomik ve ağırlık kaygisindan kesinlikle kurtulmak gerek. Anılan markaların kendi alanlarında en iyi olduğu gerçek. Ama hepsininde bundan 50 yıl önce çok daha kötü imkanlarla üretime basladigida bir gerçek. Bu yüzden yavaş acelici olmadan beklentini en az düzeyde tutarak işe baslamak en doğrusu. Birde söyle bir durum var senin evinin duvarında iyi veya kötü kendi yaptığın bisikletin olacak özünden çıkmış bir iş. Bu olaya alaycı ve marka seviciligi olan arkadaşların ise kendi duvarlarında özlerine ait en ufak bir calisma olmayacak birde böyle düşün. Az beklenti çok çalışma, ve dışarıdan geleceklere sağır olursan bu iş tamamdır

benim naçizane önerilerim;siz bu işi hobi olmaktan çıkarıp,şirketleşmeye çalışmanız lazım.şirkete sermayedar,ortak almanız lazım.eğer küçük çapta el üretimi düşünüyorsanız,yurt dışına çıkıp bu işi yapanları incelemeniz,örnekler ve dersler almanız lazım.yapılabilecekler;düşük karla çalışın.çevrenize ve forum üyelerine satış yapın.tekniğinizi,üretiminizi büyütün.dünyaya yerli,ucuz,kaliteli bisiklet üretebildiğinizi ispatlayın.belki bu girişiminizde hollanda'da bisiklet üreten yalçın cihangir'i yanınıza ortak olarak alabilirsiniz.(link) selamlar,saygılar..

@Sadettin Z.

@Sadettin Z.

@Tasogare

Mugen bu biraz ayrimcilik olmus yönetici ve moderatör arasinda, yukarida sadettin bey sizi konu icerisinde milletin gözü önünde uyariyor ama VIP kismindaki kisileri neden se sadece özelden uyardim diyor.
Nasil bir ayricaligi varda o kisinin, sadce özelden uyari aliyor ve biz göremiyoruz.
Uyari size yapildigi gibi oluyorsa ve bir yönetici degilde moderatör de normal üye gibi görülüyorsa onada konu icerisinde uyari verile bilir ve bizlerde görebiliriz. (Uyari bence bildiri yada özelden verilmesi gerekir, dogrusuda budur)
Bence size ve diger üyelere haksizlik olmus.

Sikayetinize gelince "bende şikayet etme yetkimi kullandım" bence bir sonuca varmaz, sikayet butonu benim görüsüme göre sadece gösteris icin orada.

Size gelen uyari konu icerisinde...
İş fikrinde beğenmediğiniz, katılmadığınız hatta isyan ettiğiniz noktalar olabilir, ancak bu size bir bisikletforum üyesini küçümseme ve alay etme hakkı vermez. (Kullanıcı sözleşmesi madde 6) Lütfen yorumunuzu düzenleyin aksi halde kaldırmak zorunda kalacağım.

ve bir moderatöre giden uyari...
Kendisi ile özel mesaj ortamında zaten görüşüyorum. Mesajını düzenlemesini rica ediyorum.

Girişimci arkadaşların projelerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum; ama şöyle bir iş ahlakına sahip birinin tasarım ve üretiminde yer aldığı bir kadroyu ben güvenip de satın almazdım:

"1300gramlara kadar indirebilicegini idda ediyor arkadaşımız cizim konularını kuzenıme bıraktım bırkac cizim yaptı ve birkaç cizimde çaldı internet aracılığı ile."

Yukarıdaki cümlenin hemen altında yer alan şu cümlenin de aynı kişinin elinden çıkmış olması trajikomik olmuş:

"Yorumlarınızı beklıyoruz çalışmaları ben buradan başlarsak allahın izniyle ileticem herkese."

"Adamlar çalıyorlar ama çalışıyorlar" diyebileceğimiz bir proje bizi bekliyor anlaşılan...

Ve birde çelik bisiklet boru ureticelrinin malzemesini iyi araştırmak gerek columbus tange ve reynolds hatta tayvanda zamaninda yapilan bilimum hi-ten kadrolar.

• Beğen
Birisi size çelik sandalye üreteceğim diyor
-yok kaynağı kırılır,
-yok sen koltuk imal etmişsin sandalye yapamazsın
-yok x gramlık sandalye mi olur hemen kırılır
-yok aluminyum olmalı
üzerine oturuyorsun bunun sonuçta kaza anında da bırak eğilsin,darbeyi sönümler.
Bisiklet bu sonuçta uzay mekiği değil
Tamiri de üretimi de oldukça kolay bu devirde,
Her yer tig kaynak her yer krom, titanyum, bronz magnezyum, nikel
1940 yılında profil demirin dahi olmadığı dünyada değiliz artık

http://www.megaofis.com/sandalye_1.jpg
https://pictures.woont.com/furniture/3/Tom-Dixon/4/Wire-Dining-Chair-Stainless-Steel/Tom-Dixon-Wire-Dining-Chair-Stainless-Steel-29649.XL.jpg

http://www.burocelikesya.com/wp-content/uploads/2015/06/form-konferans-metal-sandalye-300x300.jpg
Gören de millet sabah akşam hiten kadro kırıyor sanacak

Öyle konu ki yazsan olmaz yazmasan olmaz. Kadro üretelim mi sorusunun cevabı çok kolay. Üretiniz, desteğe ihtiyacın varsa söylemeniz yeter, ben olmasam bir başkası çıkar mutlaka. Ancak 100 - 150 yıllık endüstriyel deneyimi, ustabaşı düzeyinde özetlemeniz bu forumdaki herkes için yeterli olmayacaktır, bunu da anlayışla karşılamanız gerekir. Bir ürüne baktığında sizden daha yüksek çözünürlükte detaylar gören insanlar var bu forumda. Bisiklet diyince sayfalar doldurabilecek insanlar var. İmlasız da olsa , özgüven dolu cümleler güzeldir ama herkesi ikna etmeye yetmez. Üretim deneyimi, tasarım deneyimi olanlar var ve hatta girişimciler... Mühendislik ve tasarımla ilgili bilgi üretimlerini yeğene yaptırarak veya araklatarak bu insanlardan saygı görmeyi ummayınız.
Diğer taraftan kadro üretmek bence de yapılamayacak iş değildir. Doğru hassasiyetler ve doğru hedefler koyarsanız ortaya, bu forumdaki bilgi yığınının yeterlilikleri içinde, mümkün olduğunu düşünüyorum.
Yine diğer taraftan, bu sektörde hali hazırda yatırım yapmış firmalar neden kadro üretmezler? bunun cevabını bilmek gerekmez mi?

konuya müdahil olmadan edemeyenlerden biri de benim sanırım, kadro yapılır mı? yapılır 3 kişi bile olmaya gerek yok sadece 1 kişi bile olsa yapılır. hatta benimde bu konuda baya incelemelerim araştırmalarım oldu. Lakin kadro yapmanın bir kaç ayrıntısı var, boruları kaynatıp iskeleti oluşturmaktan biraz daha fazlası var aslında, açılar var, boru tipleri var, ölçümler var, sağlamlık testlerine ben girmiycem, hani sabah oturduk ertesi güne bir kadro hazırladık diyince bana biraz yavan geldi, sadece kadroyu ölçülerinde tutup kaynak yapmanızı sağlayacak iskeleti oluşturmak bile günler sürer. ben torna tesviye mezunu ayrıca da fizikciyim. size tavsiyem biraz daha araştırın demek olacaktır. bir fikriniz oluşması için bir video paylaşıcam:

Kardesh sen yilma, videolardan belli ki muhendislik bilgin tam. Tabi ki de çelik bisiklet imaati biraz zor ve tecrübe gerektiren bir konu. Lakin ingilizce bu konuda çok bilgi var . Bilgiden ilave bu konuda uzmanlaşmış tubeset üreten 3 4 tane iyi supplier var. Eger sen 1.5 kg lik çelik bisiklet üret bileceksen ve bu çelik bisikletin maliyyeti 400 tl olacaksa ben seni temin ederim ki 1 adedi şimdiden benim.Ve burda Azerbeycendada distibütörlüğünü üstleniriz.

Hani Serkan maddelemiş, bir örnekde benden:

1. Önce konuya şöyle yazmayı düşündüm:
Bazen işler 2 kişiyle garajda başlar... Bir genç girişimçi heves etmiş ise yoluna taş koymayalım, hatta gerekirse destek olayım diye devam edecektim???

2. Sonra arkadaşın yazdığı mesajdaki ayrıntılar işi bozdu:
c33nk:
"cizim konularını kuzenıme bıraktım bırkac cizim yaptı ve birkaç cizimde çaldı internet aracılığı ile..."

3. Eğer yeni açılan bir konu "yorumlarınızı bekliyoruz" diye bitiyorsa... !??! bunun devamını yazmıyorum, anlıyan anlıyacaktır!

4. Ve... Konu açılış 10 Nisan gece saat: 03.50 pazar günü kadro imalat yapacağız derken, yine 10 Nisan pazar gün ve saat öğlene doğru 11:05'de (7 saat sonra) kadro 1746 gram olarak bitmiş ve diş açılmaya hazır.

c33nk:
"teşekkürler ama bu başlık altında devam etmicem umduğumdan çok olumsuz yorum aldım hatta şuan arkadaslar denek olarak farklı metaryellerde boru profıller getirdi çalışmamıza hıc uyumadan bu sabah 7 gibi başladık şuan yaptığımız kaynaklarda bir sorun yaşamadık diş açılmamiş hali 1746 gram diş açıldıkdan ve delikler açıldıkden tornada işlendikden sonra bir 200 gram düşecegine inanıyoruz tabi bunları üzerinde çalışıp görecegiz."

5. Bunca senelik; (sanırım 100 yıl oldu) mühendis işçiyim daha bu mertebeye ulaşamadım.

Başlayın yeter.:) Buraya bir video linki koyuyorum, videonun 10. dakikasından sonrasını izlerseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: uncass
Marino bikes bu işi güzel yapıyor biz neden yapmayalım. 4130 alaşım cromoly kullanıyorlar. Kadrolar oldukça rijit ve sağlam oluyor. Kadrolara ısıl işlemde uyguluyorlar. Eğer incelemek isterseniz (link) buraya bakabilirsiniz.

• Beğen
(link)

Burada yapan var, hanımlar beyler, hiç kimse yapılmaz demiyor zaten. Saygı bekliyorsa kişi , işe saygı göstermeyi bilmeli diyor sadece...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri