Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cervelo r5 kadroset kazandım!

Hayırlı olsun şimdiden. Bu ödüllü yarışmaları nereden görebiliyoruz?

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Scudo
@Kerim BEŞER konu sahibi zaten vergisi olacağını yazmış, okuyun lütfen. Nasıl ki bizde 4000 TL'den yüksek çekiliş hediyelerinden vergi alınıyor, ABD'de de benzeri var gibi görünüyor.

Gelen mektuptaki 1099 vergi belgesi diye bahsedilen şey umarım 1099 dolarlık vergi anlamına gelmiyordur :) Dörtte bir vergi mümkün ama yüklü bir meblağ. Bir de oradan getirtmek zahmeti olacak :confused:

Bu arada tebrikler ve hayırlı olsun @sccetin :harika:

Helal olsun, inşaallah alabilmişsinizdir. Bizde şans yok şans. Bi arkadaşım da WC de malum işini yaparken tuvalet kağıdı poşetindeki çekilişe katılıp LED TV kazanmıştı :ckskc::koptum:

@Kerim BEŞER
He o zaman super dostum. Simdiden hayirli olsun

• Beğen
@Kerim BEŞER
Ben yurtdışındayım , babam balık meraklısı ara sıra istediği malzemeleri alıp yolluyorum. Yollarkende belgelerinde hediye olarak işaretleyip belirtiyorum. Ama babam kargoyu almaya gittiğinde vergi istiyorlar. Yani hediyeden vergi almıyorlar diye bir kural yok. Sonuçta belirli bir limite kadar hediye sayılır o limit aşıldımı gümrüğe tabi tutulur.

Gümrük genel müdürlüğünün sitesinden;

Soru: Hediyelik eşya muafiyeti, posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşya için dikkate alınmakta mıdır?

Cevap: Hayır, yolcu beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu değildir.

Tebrik ederim hem tırmanış hem de ödül için :harika:

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve makifir
Herkese tek tek cevap vermeye geçmeden önce iyi dilekleriniz için teşekkür edip kadro ile ne yapacağımı yazayım:

2 yıldır gül gibi geçinip gittiğimiz 25.000'de olan Whistle Lamok bisikletimden memnunum ve (özellikle bu pahalılıkta) yeni bir yol bisikletine ihtiyacım yok :) Fakat uzun zamandır aklımda güzel bir full süspansiyon Canyon MTB var.

Dolayısıyla, kadroyu -şayet bir aksilik çıkmaz da elimize geçerse- ilk seçenek olarak ABD'de arkadaşım vasıstasıyla satacağım ve böylelikle ne kargosuyla ne de Türkiye'ye girişteki muhtemel vergisiyle uğraşmayacağım.

İkinci seçenek olarak eğer ABD'de satışı gerçekleşmez ya da çok uzun sürerse Türkiye'de alıcısını bulabilirsem buraya da getirebilirim.

Üçüncü seçenek olarak toplamayı düşünmeyi çok isterdim çünkü bu kadronun vereceği hazzı herkes gibi ben de merak ediyorum fakat böyle bir kadroya üst düzey parça takmak gerekir ve memleketteki şartları göz önünde bulundurduğumuzda mantıklı bir seçenek gibi görünmüyor maalesef...

@Şafak Atilla Akpınar Teşekkürler, son rakam 101.000 küsür kişiydi fakat kaçı 1 günde 3.300 metre tırmandı bilemiyorum...

@BerkEvren Teşekkürler; evet, haklısınız. Güle güle kullanın :)

@Mustafa Zeybek Teşekkürler.

@Fatih Yasin Söndüren Teşekkürler.

@Bigpatron Teşekkürler.

@hamlet2006 Teşekkürler.

@Afyon35 Teşekkürler. Israrla bu tip yarışmaların/başvuruların peşinden giderseniz sizin de şansınız artar :)

@Serkan Mıstınoğlu Teşekkürler.

@Oğuzhan Y. Teşekkürler; Ağustos'ta fırsat olursa beraber sürelim :)

@Alias Teşekkürler. Whistle Lamok.

@Taner James Teşekkürler; yukarıda yazdım :)

@C.Koc Teşekkürler.

@ysnakblt Teşekkürler, iyi sürüşler...

@kaju Teşekkürler. 5400m olanı da var :) Eğimler değişiklik gösteriyor: (link)

@mariokaldato Teşekkürler. Vergisi maalesef 1 bisiklet parası edecek cinsten: Aşağı yukarı 720$ :(

@Carpe Diem Teşekkürler. @BerkEvren sorunuza cevabı vermiş :)

@Özcan. Teşekkürler; evet, dediğiniz gibi ödülün vergisinden kazananın sorumlu olduğu eklediğim e-postada yazıyor. Vergi büyük ihtimalle bisikletin piyasa fiyatı olan 4000$'ın %18i olan 720$...

@mubeac Teşekkürler, o da iyiymiş :)

@Gökhan Akkaya Aslında kadro benim ya da arkadaşımın eline geçmeden hiç kazanmamışım gibi bakıyorum olaya; umarım dediğiniz gibi olmaz :)

@ATTy Teşekkürler :)

Serhat öncelikle tebrik ediyorum .Seni bilmeyen arkadaşlar için not düşeyim.
Samsuna yerleşmeden önce zaten uzun ve yüksek irtifa li soyad adı gibi çetin yolları tercih ediyordu, bir iki sefer birlikte tur yaptık etkilendigim bir bisikletçi,serhatcim güzel günlerde sağlıkla pedallamani diliyorum kardeşim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@sccetin hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle. Kadronun markasını falan hepsini es geçsek bile renkleri ve tasarımı bile yeter.

• Beğen
Bu arada @sccetin maili görünce neler yaşadığınızı da merak ettim doğrusu :rolleyes:

• Beğen
@irfanyazicitunc Çok teşekkür ederim İrfan Kaptan. Maalesef Istanbul'daki son günlerimde tanıştık ve o güzel köy yollarında gördüğüm kadarıyla yalnız kaldın :( Sen konuyu kapatma; o yolları da bırakma; merakla takip ediyoruz. Kendine çok iyi bak...

@MakRo Teşekkürler; evet, bu yarışma için özel üretim ve gerçekten cezbedici...

@Mustafa Zeybek E-postayı görünce gözlerime inanamadım ve yarışmayı/ödülü/koşullarını tam hatırlayamadım. Heyecanlandım; mutluluktan sırıtmaya başladım. Hemen yarışma sayfasına gidip içeriği de ödülleri inceleyip hatırlamaya çalıştım. Sonra büyük ödülün bu kadro olduğunu gördüm ve 1 günde 3300 metre şartını karşılayan sürüşümün şans eseri o haftaya denk geldiğini fark ettim. Daha sonra yarışmaya katılırken ABD'deki arkadaşımın bilgilerini yazdığımı hatırladım. Evrakları inceledim; acaba kabul ederler mi diye düşündüm; arkadaşıma haber verdim. Yani hem heyecan verici hem de tedirgin birkaç saat yaşadım...

Yarışmanın yürütülmesiyle ilgilinen aracı firma bilgileri doğruladıktan sonra iletişim bilgilerini Cervelo'ya gönderdik dedi fakat ABD'deki arkadaşım 2 hafta boyunca Rusya'da olacak. Umarım bu zaman diliminde iletişime geçmeye çalışmazlar...

Benim asıl merak ettiğim soru kadro boyu soracaklar mı yoksa ellerinde ne varsa onu mu gönderecekler; bekleyip göreceğiz...

Hergün alidayıdaki çekilişe katılıyorum daha bi cacık olmadı ... :mad:

• Beğen
Tepkiler: AbdullaHasan
don't sell pls :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: borcott ve sccetin
Toplasanız en az Duraace 9100 grupset gerekir bence yaklaşık 6000TL değerinde, jantlar da 4000TL falan durumunuz varsa kesinlikle toplayın derim bu şans hep gelmez. (Hatta hiç gelmez yaklaşık 18bin lira falan)

• Beğen
Geri