Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cervelo S2

@Farid.A

Cervelo firması, S2 ve S5 lerin tüm pazarlama taktiğini "20-30 Watt" kazanç sağladığını idda ettiği aerodinamisi üzerine yapıyor.. Ama siz bu farkı "çok ufak" olarak görebilirsiniz tabi (ama ben öyle görmüyorum)
Siz bu kadroyu aerosu için almadıysanız o zaman tasarımını çok beğeniyorsunuz. Bu noktada benim diyecek bir şeyim zaten olamaz.

S5 lerde Vroomen White Design (VWD) yazan kadrolar, yazmayanına göre, bir 100-150 gr. kadar daha hafiftir. hayır hafif olmasının nedeni az malzeme kullanılması değil, kullanılan ham maddenin ve karbon dokusunun daha farklı olmasından kaynaklanıyor. Zaten S5'in VWD kadrosu daha pahalı.
S2 lerde ise iki tip kadro olduğunu biliyorum (VWD yazan ve yazmayan). Ama bu iki kadronun arasında, S5 lerde olduğu gibi, yapısal bir farklılık var mıdır çok emin değilim. Yeni model (2012-2013) S2 lerin hepsinde VWD yazıyor gibi. Ama yanılmıyorsam eski modellerinde yoktu (bunlar halen satılıyor)

Scudo
@Güney Tuncer
Kendimi biraz daha net fade edeyim: Yani aerosu oncelikili hedefim deildi kadroyu alirken :)
Hem dediginiz gibi tasarimini (ki yeni degil zaten, fakat gecen 3-5 yilda kendisini ispatlayan Soloist vs) Hem Cervelo'nun urun garantisi icin, hem de makul fiyata bulabildigim icin. Fakat yine de aerosunu bozacak durumlara girmiyorum, imkanar dahilinde jantlar, su sisesi bile dikkat ettiyseniz aeromsu :)

S5 ve S5 VWD konusunda soylediklerinize aynen katiliyorum.
Fakat ben hic white.vroomen.design yazisiz (2012 yil ve gecmisi) S2 gormedim valla. Ama ilginctir ki 2013 icin yaziyi kaldirmishlar, ve yazili olan 2013 S2 de hic gormedim. Varsa bildiginiz link resim fln paylashirsaniz sevinirim. :)

Demin magaza da S5 gordum, cok begendim.. Yazisiz, gri mat.

mehmetsunu, hemen aktarayim su ana kadarki tecrubemi:
Simdi oncelikle, ilk mesajda da yazdigim gibi daha once karbon kadrom olmamasi bir kenara, hic binmisligim, test etmisligim dahi yoktu. Ama cok forumlarda yorumlar, review'lar fln okuyordum S2 hakkinda. Olanlara soruyordum vs.
Ilk pedali cevirdigim andan itibaren resmen ashik durumdayim bu kadroya, ama acikca soyleyeyim, yani bu karbonun ozelligi mi, S2'in ozelligi mi su anda bilemiyorum. Sanki bisiklet hic yere basmiyor gibi, dikey agirliga neden olmayarak, hep one dogru gidiyor. Surus keyfi de cok farkli Alu kadroye gore. Daha cok yumushak, daha cok hizli, ve az efor harcayarak daha cok yol katedilebiliyor.

Daha once Alu kadro ile 23:00 dakikada tamamlayabildigim sabit TT guzergah S2 ile 21.30'a dustu. Eylulun sonuna kadar 19:00 altina inmeyi hedefliyorum.

Umarim az da olsa bilgi vermeyi basardim. Saygilar.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Paylaşmayın şöyle bisikletleri, zaten içimde bir yol bisikleti tutkusu var daha da alevleniyor :)

Ufak bir guncelleme arkadaslar, sezon tam gaz devam etmekte)
Yeni 60mm tekerliklerle (tubular) Made in China, ama canavar tekerlikler ne yalan solim. 10km guzergahta 1 dakika'dan fazla farketti. (21.10'dan, 20:00'a indi) ki cok formda da sayilmam bu aralar, form demisken de farkinda olmadan 15kg zayiflamishim bu arada :eek:
hele bir aero ses yapiyor tekerlikler offf surdukce suresi geliyor insanin. Saygilar.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1148930_10152196433744465_1840559245_n.jpg

Abi o bisiklet bende olsa bende zayıflarım:)

• Beğen
Tepkiler: Farid.A
mükemmel bir bisiklet donanım ne olursa olsun kadro mükemmel yalnız, hakkını veremeyecekseniz müzeye falan bağışlayın arada seyredelim

• Beğen
renk uyumu güzel olmuş

hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim..

• Beğen
Arkadaslar, sattim Cerveloyu, Ribble R872 aldim, S2'yi katlar her bakimdan, ve yari fiyatina. Hem rahat, hem daha agresif, yani bilmiyorum bana cok daha iyi geldi..
E biz de bos durmadik tabi antrenman vs vs :)) Selametle!!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10402418_10152136367424716_2493260056072126900_n.jpg

@Farid.A
elinize sağlık efendimi.
Maşallah bisikletiniz çok yakışıklı kazasız belasız binin inşallah.
Umarım bu işe gönül koymuş arkadaşlar'da (mesela ben :D) bir gün böyle bisikletlere sahip olabiliriz.
GÜLE GÜLE KULLANIN

Merhaba etrafta çok fazla replika pinarello ve cervelo görüyorum biliyorum pinarellonun (adını hatırlamadığım bi kadrosu ) 5000 küsür eurolardan bahsederken aliexpress de 1700 Tl çok makul peki bu replikaların - yönü nedir ne farkı var orjinaliyle

@Ulaş Çavuşoğlu
Replikadan ziyade çakma demek daha doğru olur.

Bu ürünler hiçbir kontrolden geçmeden direk piyasaya sürülüyor.

Karbon kalitesi olarak orijinalleri ile alakaları olmuyor.

Ağırlık bakımından orijinali ile aralarında çok büyük farklar oluyor.

Bu tip kadrolar genellikle çok esnek oluyor, güç aktarımı konusunda oldukça zayıf oluyorlar.

Hatta Specialized için yapılmış şöyle bir şey var;
(link)

@Edip Dinçer

Ve kirilmasi durumunda garantisi de olmuyor diye biliyorum abi dogru mu?

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Geri