Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

@hlksnrr 12 yada 17 lira komisyon alıyor enpara yurt dışı alışverişlerde.

Scudo
@mehmet.ali Enpara komisyon almıyor yurt dışı alışverişlerde kullanabileceğiniz en iyi kartlardan biri. Sizin dediğiniz kur çevirme farkı.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
Enpara nın yurtdışı alışverişinde kullanılabilmesi için sitenin debit kartı kabul etmesi lazım, yoksa kullanamıyorsunuz, aliexpress amazon gibi siteler kabul ediyor

Bike24 merlin bikediscount wiggle dan enpara ile alışveriş yapabiliyorsunuz. Haftaiçi mesai saatlerinde usd yaptığınız alışverişleri birebir kurdan diğer para birimleri ile yaptığınız alışverişleri ise finansbankın insafına kalmış pariteden önce usd ye çevrilmesi akabinde anlık usd kurdan alabilirsiniz.

Arkadaşlar bu yurt dışı sitelerden yaptığımız alışverişlerin vergilendirme kriteriler hakkında bilgi verebilirmisiniz?

@vulkanlodbrok

Geçen hafta aldığım iki forma 310TL tutu ve kapıda 71tl gümrük vergisi ödedim. 30€ üzeri için ekstra %18 olarak hesaplayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: vulkanlodbrok
@hydrocon çok sağolun bilgilendirdiğiniz için. Bende bir forma bir eldiven sipariş etmiştim. Vergi konusunda net bir bilgim yoktu. % 18 i bilmem iyi oldu.

@vulkanlodbrok

Rica ederim [emoji106] İngiltereden sabit yaşayan belirli periyotlarla buraya gelen biri olsa baş tacımız olurdu [emoji3] gümrük vergisinden yırtardık [emoji41]

• Beğen
bu vergi alırken alınan ürünün fiyatına göre mi yoksa toplam alışveiş mi vergi eklenir.
mesela arka attırıcı 100 tl ruble 80 zincir 60 stı kol 500 tl 740 tl toplam.500 tl kolların vergisi mi odenir yoksa tamamı 740 tl nı mı ?

@nuruasakir

Bunların hepsi tek paket içerisinde gelirse aynı siteden 740tl nin %18 i alınır.

Ayrı ayrı alırsanız 30€ üzeri için aynı şekilde vergilendirilirsiniz altında kalan kısım için vergi ödenmez.

Şöyle bir durumda söz konusu. Bike24 gibi bazı sitelerden alacağınız ürünlerde Türkiyeye gönderimi seçtiğiniz zaman tax free yapıp Almanyada ürüne eklenmiş olan vergi düşülüyor mesela örnek olarak 200€ luk ürün Tr ye gönderilirse 170€ ya düşüyor ve buraya geldiğinde siz %18 ödeyip olayı çözüyorsunuz. İngiltere örneğinde olduğu ekstra vergi ödememiş oluyorsunuz. Üstteki rakamlar takribidir fikir vermesi açısından verdim.

@hydrocon

İngiltere'den alınca da ekstra vergi ödemiyorsunuz. Ekranda görüntülediğiniz rakamlar vergisiz zaten. Bike 24'de location doğrudan Almanya çıktığı için fiyat değişimini fark etmek kolay oluyor sadece o kadar.

• Beğen
@nuruasakir toplam miktar üstünden vergi hesaplanır. 740 tl'nin vergisi hesaplanır. 30 euro 120 tl diye düşünürsek 120 lirayı geçen her alışveriş %18 vergilendirilir.

Konu ile alakasız olacak ama 75 euro sınırını 30 euroya düşürmek, iç pazarı canlı tutmak için yapılmıştır. Yanlış anlamayın ama iç pazardan fener bile almıyorum. Aliekpreste araştırıyorum ilk önce lambası, teker yaması, ışığı, saati, bilekliği akla gelecek bütün ıvır zıvırları ae'den almaya çalışıyorm. Salonuma tavan led lambasını bile ordan alıcam. İç pazarda 2bin lira olan lamba aliekpreste 200$ vergisini de seve seve öderim. İç pazarda öpen öpene, ben bu kadar öpülmeye artık doldum.

Yüzükçü Beratttt

@Şafak Atilla Akpınar tamam belkide haklılar iç pazar konusunda %30 çok düşük bir oran olsada. Ama şunu da sorarın. Ben piyasada Troy Lee, Fox ürünleri bulamıyorumki. Ne delta da ne aktif pedal bike and outdoor da var. O zaman piyasadaki işletmecilerde ürün getirsinler. Farkını zaten vergiye veriyoruz onlardan alırız

@Ali.K

Üstteki örneği 30€ nun üzeri için söyledim İngilteredeki satış fiyatları üzerine bahsettiğiniz gibi eklenmiyor vergi ama burada %18 ekleniyor.

@hydrocon İngiltere örneğindeki gibi ekstra vergi yok yazmışsınız. İngiltere'de de ekstra vergi yok, vergisiz fiyatları görüntülüyorsunuz. Bunu söylemeye çalışıyorum.

@Ali.K yanlış anlaşılma var izah edeyim. Yukarıda kasdettiğim Almanyadan alınan üründe tax free yapıldığı için oranın vergisi ödenmiyor sadece burada 30€ üstü için vergi ödüyorsunuz. İngiltere menşei li sitelerden alışveriş yapıldığında ise tax free yapmadan ürünü gönderiyorlar yani ürünün fiyatına dahil olan oranın vergisini de bilahare ödemiş oluyorsunuz. Ekstra vergiden kasdettiğim buydu.

@hydrocon Yanlış anlaşılma yok efendim. Ben sizin söylediğinizi doğru anladım ve öyle olmadığını söylüyorum. İngiltere'den alışveriş yapınca İngiltere'ye vergi vermiyorsunuz. Görüntülediğiniz fiyatlar vergi hariç fiyatlar zaten.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Geri