Chainreaction dan alış veriş yaptım daha yeni sitede görüntülediğim fiyatların içinde vergi var zannediyordum. Bike24 de teslimat ülkesini seçince vergiyi düşüyor burada otomatik olarak kendi hesaplıyor o zaman sizin söylediğinize göre? Çünkü ben alış veriş yaparken ilk görüntülediğim fiyat ile teslimatın yapılacağı ülkeyi seçtiğimdeki fiyat aynıydı. Bir mahsup olmadığı için vergi düşülmemiş zannettim.
(link) bu site sistem nasil işliyor tam bilgi verebilcek varmi forumda cok fazla konu var ama burasi tam yeri gibi toplamda 34.48 eur gibi bişey tutuyor şimdi ben bu ürünü sipariş etsem +vergi cat cut maslafi falan cıkarmı bana veya negibi yol izlemek lazım bir arkadaş 30 euro üstüne 20 dolar vergi vermen gerekiyor falan diyor ama tam bilgi lzm
şimdi 2x ürün alsam 221,81 tl tutuyor %18 vergi 263 tl falan tutuyor galiba doğru dimi peki kargoda sorun falan olmuyormu kargo evime geldin de yada direk geldinde %18 vergiyi ptt ödüyorum bi yere gitmeme gerek yok yani doğruysa glz yani türkiyede fiyati 2x parcanin 400tl yakın geliyor 140 tl kar gibi tek fark 10 20 gün fazladan bekliyorsun kargo
@hydrocon
Yanlış bilgi eğer gümrük vergisi ödeyeceğiniz bir tutar ise (kargo hariç 75 € üstü) sizi Gümrüğe davet ediyorlar ve eğer avrupadan ise %18 + damga vergisini avrupa dışından ise %20 gümrük vergisi + damga vergisini ödeyip teslim alıyorsunuz. Eğer Türkiye de teslimi PTT yapıyorsa ikitelli PTT gidiyorsunuz. Eğer 75 € altındaysa evinize kadar geliyor damga vergisini ödeyip alıyorsunuz.
Ancak dediğim gibi siparişiniz 75 € üstü ise ve gümrük memuru bunu farkederse PTT gümrük ofisine gitmek durumundasınız.
@nature_lover (link) sitede 30 euro üstüne vergi gösteriyor benim asıl mrk ettim ürün 26€ kargoda 8€ falan 2sinin toplama 34€ falan oluyor şimdi benim mrk ettim şey kargo ücretide buna dahilmi kargo ile 34€ falan tutuyor ama kargo dahil deilse 26€ ürün vergi istemiyor galiba hangisi doğru hangisi yanliş bilgi velirseniz cok güzel olcak tşkler
@lsyncal@hydrocon
Haklısınız onuda düşürmüşler
Kargo hariç 30 € altına gümrük vergisi ödemeyeceksiniz. Sadece kargo yu teslim alırken 6-7 lira gibi kargo muayene ücreti gibi birşey ödeyeceksiniz. 200 € nun üstündeki siparişimi gittim bizzat PTT gümrükten aldım. 30 € nun altındaki her siparişimde evime kadar geldi.
@nature_lover Bir şey soracağım. Bizzat PTT derken size en yakın PTT ye mi geliyor ve tüm işlemler kısa sürede tamamlanabiliyormu? Yoksa kendi adresledikleri bir başka PTT mi?
@lsyncal Kardeş şimdi %18 kdv olayı kargo bedelinin haricindeki ürünün 30 avrodan daha fazla olmasından dolayı devreye giriyor. Türkiye'ye giriş yaptığında bu ürün ürün mesela 33 avroluk ürün aldın kargo ücretiyle sipariş verirken ediyor sana 40 euro. Ürün Türkiye'ye girdiğinde buna 7 euronun haricinde %18 fiyat biniyor bu da dediğin fiyata 23tl fark o kadar şayet kargo fiyatı dahilinde ürün 33avroysa bu ürüne %18 uygulanmıyor.
Yurt dışından Wiggle, Evans vs Bisiklet sipariş eden varmı? Varsa ulaşıncaya kadar ki deneyimini anlatabilir mi? Vergilendirme de KDV dışında son dakika vergisi alınıyor mu? Astarı bezinden pahalıya geliyor mu? Paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.