Merhabalar. Asıl bisikletimi almadan önce alıştırma olması için (ve gerçekten bisiklete hevesli olup olmadığımı anlamak için) almıştım. Fiyatı, görünüşüne göre gerçekten güzel. Fakat geri kaldığı çok nokta var. Onları yazayım, belki arada kalanlar için aydınlatıcı olur.
Öncelikle sağlam bir bisiklet değil. Kusursuz asfalt yollarda bile bir sorun çıkaracakmış gibi hissettiriyor. Çok hafif bozuk yolda ise korkmaya başlıyorsunuz. Tekerleklerin bu işte payı olsa da, malzemenin de etkisi büyük.
Vites geçişleri nedense sorunlu. Bazen geçmiyor bile. Kurulumunu ve ayarlarını Ankara'nın en iyi bisiklet ustalarından birine yaptırdığımı düşünüyorum ve o konuda bir tereddüdüm yok.
Hareketlere cevap veren bir bisiklet değil. Dönüşler çok hantal. Zaten bisiklet komple çelik. Ağırlığının da etkisi olsa gerek buna.
Frenlerde çok sıkıntı yok. Shimano idi sanırım. Ama arka fren bende biraz problemli. Ayrıca birinci viteste ses geliyor, pek önemsemesem de...
Vitesler şehir için yetersiz. En düşük vites dahi kendi gücünüzü kullandırıyor sadece. Bu yüzden eğimin olduğu yerlerde problem olabiliyor. O yüzden yüksek viteslere geçme gerekliliği neredeyse yok. Çünkü ortam doğmuyor.
Kısacası, fiyatı kadar bir ürün. Alabileceğiniz en ucuz şehir bisikleti zannedersem. Eğimin ve bozuk yolların olmadığı, trafiğin az olduğu yerler için uygun. Çok da ciddi değilseniz... Ama başka amaçlar için istiyorsanız bence üzerine koyacağınız paraya değen birçok bisiklet var. Uzak durun demiyorum, sizi taşıyor sonuçta. Ama +50 km kadar yapabildim, artık kullanmak istemiyorum saydığım nedenlerden ötürü. Seçim sizin.