Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuk istismarcısı sapıklara idam gelsin

Hakkında kesinleşmiş suçu sabit şahıs

• Toplam katılım
    127
@Mehmet Metin Levent
Olayın karma eğitim karsitligiyla alakası olduğunu sanmıyorum abi;
Zira dünyanın en.karma eğitimi amerikada
Yapılıyor (laziyla kürdü yle cerkeziyle irlandalisiyla latiniyle zencisiyle)

Ama dünyada rekor düzeyde tecavüz suçu yine amerikadadir.
Isteyen.verileri alabilir netten.
O bağlamda amarihan halkına yaklaşıyoruz yavaşça.
Yani iddamda ısrarcıyim.
Türkiyede Allahsizlik ve satanizm yükselişte.
Eğitim.bakanimizda Ozzy ozzborne olursa tam olur

Scudo
Allahsizlikla veya din ile alakasi yok bunun. Allahsiz Japonlar kadar ahlakli bir toplum varmi acaba?

Dunyanin her yerinde devletler yeri geldigi zaman gebertiyor, bunlari da siraya almak lazim.

@mariokaldato hocam defalarca şehrinize gelmeme rağmen sizinle tanışmaya gerek vakit gerek ortam bulamadım..diliniz, kalbiniz, imalarınız,ironileriniz hepsi ayrı anlam taşıyan yaşanmışlardan kesitlerle dolu.konumuza dönersek bugün haberlerde geçen acı ve o kadar korkunç çocuk istismarı ile ilgili ortaya konulan veriler mide bulandırıcı bir tabloyu da gözler önüne serdi... 8000 resmi kayıtlı çocuk istismarı gayriresmisini siz düşünün (baskıdan, tehditten yada korkudan ailesine söylemeyenler).. Ayrıca bu konu dışında ama bağlantılı geçen bilgilerde okulların önünde öğrencilere uyuşturucu satıcıları yani torbacı diye tabir edilen yaratıklar tarafından maddelere özendirilip alıştırılmasıda vardı...aileler kiminle nasıl nerde mücadele edeceğini şaşırdı artık... Aile bireyleri Ev geçindirmek, çocuklarına daha iyi bir hayat sunmak için yeri geliyor 2 işte çalışmak zorunda kalıyor, buda çocuklara olan ilginin azalmasını çocuğun ise aradığı sevgiyi dışarıda aramasına kadar varıyor .. Yani demem o ki çocukluk devresini yaşayan atlatan evlatlarımız ayağının üstüne yavaş yavaş basmaya çalıştığı anda bu seferde uyuşturucu yada benzeri özentiler ile karşı karşı karşıya geliyor.... Ne olacak sonumuz muamma

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bilalfidanboy
Haklisin abi biz çocukken aileler harici birde mahalle denen dev universitelerimiz vardı. Orada bize kol.kanat geren abiler, karnimiz acikinca bize sepetle ekmek üstüne Salça sürüp veren komsularimiz vardı.
Smdi ki çocuklar sacma sapan okul baskıları ve dijital dünyanın karanlkklarinda boguluyor.

Oğlum için ve tüm cocuklar için ne kadar uzuldugumu anlatamam.

geçen mahallede küçük bi kız çocuğunun bisikletin in on teker kitlenmisti . Dur bekle ,evden alet alıp yapayım dedim. Ufaklık sevindi.ben bisikletle uğraşırken annesi geldi bizi gördü o an kadının tedirgin bakışlarından duyduğum üzüntüyü anlatamam .

toplumları böyle böyle birbirine düşman ve yabancı ediyorlar malesef

@mariokaldato

Site kültürü ve bireyselleşme. Sonuç bu hocam. Mahalle havasında korunaklı site satıyorlar. La mahallenin içinde büyüdük. Ne ara mahalleyi bitirdiler de bize pazarlar hale geldiler. Mahalle bizimdi. Şimdi anılarda kaldı. Bisikletten düşünce kafam delindi komşumuz arabasına atıp acile götürdü. Annem babam işte. Ambulansa telefon edecek telefon yok ama insanlık vardı. Bisikletime de bişey olmadı. Acile gittim geldim dikiş atıldı kafaya, bisiklet düştüğüm yerde öylece duruyordu.

@KKKT5
Dostum kavramları karistirmayalim,
Vijdanli her insan mantıklı düşünerek , dünya üstündeki genel ahlak ve toplum dogrularini bulabilir.
Benim burda kast ettiğim "ALLAHSIZLIK" kavramindan sen Japonya'ya nasıl gittin pek anlamadım.
"Iyi insan"olmak nasıl evrensel ise "ALLAHSIZLIK "da bunun gibi genel bir tabirdir.
Ben Japonlar Allahsizdir dersem bu olumsuz bir Mana içerir ama farkındaysan bu kelimeyi bir sapık tecavuzcu için kullandim

@mariokaldato

Allahı içselleştirmiş kişi yani şahdamarından daha yakın olduğunu bilen kişi yani suret-i hakk tan olduğunun idrakinde olan kişi bunu kimseye yapmaz. evet hocam, ALLAHSIZ burda cuk oturan yagane sıfat.

Konu dine/imana/ahlaka gelmiş..Yanlış şeyler bunlar..
@Mehmet Metin Levent güzel bir gol atmış..Böyle şeylerden bahsetmek lazım..:harika:

Her yere gökdelen dikip,bireyi içinde yaşadığı toplumdan izole edersen,
Köylüyü şehre çekersen,
Şehirde işsizliği yaratırsan,
..vb
Bu tarz haberler sürekli artar..

Yani sapıklığın özünde,din/dinsizlik değil,politika vardır..İnsanlar durup dururken sapık ol(a)mazlar..Sapık veya terörist dediğimiz insanlar,bu toplumun içinden çıkıyor..Bu bakımdan toplum nasıl hareket ediyor,bunu teşhis etmek lazım..

Konuyu tutup,allahsızlığa filan getirirseniz,ben de mesela iki gün önce camide Suriye'li kadınla basılan imamı ortaya koyuveririm..!

Asla bir genelleme yapmayın,asla..Siz ''Allah korkusu olan böyle bir şey yapmaz'' derseniz,genelleme yapmış olursunuz..Mesela Allah korkusu olan yalan söyleyebilir mi?Söyleyemez değil mi?Ama doğru söyleyeni göremiyoruz çevremizde..Nasıl olacak bu?Nerede bu Allah korkusu olan müslümanlar?!

Bu konular ZOR konular..SOSYOLOJİ,diğer bilimsel alanlara/konulara benzemez..Sosyolojik analiz yapmanız için,belli bir seviyede olmanız lazım..

Merhaba,
bu başlığa epey yorum yazılmış. Maalesef hepsini okuma fırsatı bulamadım. Benim de şöyle bir fikrim var. Cinsel saldırı suçunu işleyenler önce hadım edilmeli ve uzunca bir süre sadece karın tokluğuna kömür (vb.yani yeraltında) madeninde çalıştırılmalı. Bu süre zarfında hem memlekete faydası olur, hem de dışarı çıktığında (çıkabilirse) o suçu işlemek bir daha aklına gelmez sanırım. Bir de tacizciler var, onlar da bu yaratıkların yanlarına koyulabilir diye düşünüyorum.

Biz burda çözüm konuşuyoruz. Arkadaş ağzında piposuyla flash tv de siyaset konuşan, Çukurova Üniversitesi Dekanı edasıyla dini inançları kendi mantığıyla bitirme girisimlerinde bulunuyor.

Herşey inanç yada inancsizlikla ilgilidir.

Bu dünyada sen paraya taparsin tüm hayatını buna endexler ve illa bir yerde tikanirsin çözümsüz kalırsın.

Insanlarin fikirleri, entellektüel birikimleri dünyayı adalet ile yönetmeye yetse idi dünya bu halde olmazdı, insanlar kanun koyucu değil Yaradanin kanununa uysaydi dünyamız bu.kadar şerefsiz, bu.kadar adalet özürlü, bu.kadar yaşanmaz olmazdı.

Ben.çok şükür muslumanim ve biliyorum ki çoğu suçun durması caydiricilkla ilgilidir.

Korkutmazssan her gün evine dalarlar kardeşim bunu.anlamak çok mu zor?

İdam yerine hapis cezası ağırlaştırılsa mesela. Hem süresi, hem de koşullar. Köpek bağlasan durmaz bir ortamda, yaşama sınırında yemek verilerek, insan yüzü görmeyecek şekilde hücre hapis cezası verilebilir. Zaten öyle bir ortamda bi kaç sene içerisinde çıldırarak ölecektir, belki de intihar edecektir. Bu idamdan çok daha caydırıcı bir ceza.

Aslında baktığımız zaman, cezai yaptırımın ağırlaştırılması suç oranlarını fazla etkilememekte. Ben şu an bütün ülkelerin eğitim seviyesi, cezai yaptırımlarını, suç oranlarını yazamayacağım. Aklımda tutamıyorum herşeyi ama anafikir daima aklımda kalıyor. Araştırdığımda gördüm ki, suç oranında en çok farklılık yaratan etken eğitim seviyesi. Aklımda kalan Amerika var; eğitim seviyesi düşük, idam gibi bir cezai yaptırım var ve suç oranları yüksek. Irak, Venezuela, Meksika gibi ülkeleri de bu gruba alabiliriz.
Bir de idam cezasının olmadığı, yerine daha kararlı bir yargı ve yasamanın olduğu, aynı zamanda eğitim seviyesi yüksek ülkeler var. Suç oranlarının az olduğu Kanada, İsveç, Danimarka, Norveç gibi.

Bir de şöyle bir algı var, din ile haşır neşirliği artan toplumlarda eğitim azalır, yobazlık ve suç oranı artar. Tamamen yanlış değil, ancak küçük yanlışlıklar var. Örneğin bizim toplumumuz için konuşalım. Bizim toplumumuz dini (İslam dininden bahsediyorum) tanıdıkça eğitim seviyesi daha da artacaktır. Sonuçta bu dinin kitabının ilk kelimesi "Oku"dur. Bu durumun ters işlemesindeki sebep ise insanların dini öğrenmek için kimseye ihtiyaç duymadan, açıp Allah'ın sözlerini, Kuran'ı okumamalarıdır. Okumak yerine, hipnoz olmuş gibi din tüccarlarının din ile alakası olmayan söylevlerini dinleyip, Türkçesini bilmedikleri duaları okumalarıdır. Sonuç olarak din bu değildir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato Budizm ile satanistin ne alakası var acaba aydınlatırsanız bizi sevinirim ?

@EnesKlf07
Şöyle diyim;

Budizm herhangi bir "Tanrı "inancina bağımlı değildir.

Budizm Felsefesinde bu dünya yaşamına ait genel öngörüler vardır ,şintoizm, Hristiyanlik, antik çağ inançları gbi çoğu inançlarda ya çok Tanrililik yada tamamen Yaratıcı inkarı vardır hatta buna paralel şeytanında inkarı vardır.

Eger alemleri tek bir yaratıcı yarattı ise , ve iblis ona isyan edip tüm insanları ve cinleri azdirmak ve onları küfre saplamak için kıyamete kadar müsade aldı ise doğal olarak Tek yaratıcı fikrini ya dejenere etmek yada inkar ettirmek üzere çalışır.

Buna göre Allah i inkar eden yada ondan haric tanrılar da olduğuna insanları telkin eden iblis islam harici tüm inanislarda başrolde olacaktır.

Hatta islami da dejenere etmek üzere işlerine devam etmektedir.

Böylelikle Allaha tapmayan her insan ve cin şeytana tapiyordur

Yasin süresinde Allah teâlânın buyurdugu gbi: 'Eyy adem oğlu ben size şeytana tapmayin demedim mi?'

@mariokaldato Milattan önce var olan bir inanışı 1500 yıldır var olan islam ile bağdaştırmak ne kadar doğru ? Burada yasin suresinden örnek veriyorsunuz ama aynı kitap da kadını dövmeyide emrediyor, kölelikte yasaklanmıyor, dünya düz de deniyor. Hayatında ben müslümanım diye geçinen insanlardan daha çok şevkatli ve yardımsever ateist insanlar tanıdım şimdi size göre bu insanlar sırf inanmıyor diye kötü müdür yani ?

• Beğen
Tepkiler: Erensoy
@EnesKlf07

Ben senin yaşındayken kuantum fiziği, edebiyat ve sporla uğraşıyordum.
Uzakdoğu sporları ile yani; dolayisi ile budizm felsefesiyle iç içe büyüdüm diyebilirim.

Bir şey sordun yanıtladık kendi fikrimizce.
Sen zaten sorunu sorarken kendini ikna etmiş, kendince mantıklı argumanlara sarılmış, "du bakalım ne diyecek bu?" Kafasindaydin ama ben yine açıklama yaptım.

Allah sana bana ve herkese Belli bir seviyeden aşağı olmamak üzere akıl ve zeka veriyor çok şükür. Ama senin mantığındakiler genelde zaten içlerinden inanmadiklari gibi birde ona uygun kiliflarla yaşıyorlar.

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum bu dakkadan itibaren;

10 kişi olduğunu düşünelim; bunlar yol bisikleti yarisina girecekler.
Takımları bunlara bir yarışta yetebilecek donanimlarda ,son derece gelismis bisikletler vermiş olsun (akıl ve zeka )

Yarış başlar hepsi çıkış yaparlar.
Yarışı sadece 2 kişi tamamlayabilir.

Kalan 8 i nin biri daha.kestirme olduğunu düşündüğü bir yola saparak orman yolunda kaybolur.( islam dışı başka bir dine inanan biri bu )

Bi öteki yolda gördüğü kediyi zevk için ezeyim derken kayar düşer ve kamyonun altında kalır. ( bu şahıs çocuk istismarcisi satanistin önde gideni )

Bir diğeri daha hızlı ilerlemek için kamyona tutunarak hile ile yarısı önde gitme planını uygularken kayarak uçuruma düşer (bu arkadaş islam a inandığını söylediği halde her günahı mubah sayan bir gunahkardir)

Bi öteki birlikte yarış koştuğu arkadaşlarını kıskanır bu yüzden ataga kalkan diğer 4 kişinin onune direksiyon kırarak toplu bir kazaya karışır diğerleri ile birlikte diskalifiye olur. (Buda kıskançlık ve haset duygularindan dolayi gözünün önünü görmeyen bir Kördür

Şimdi bu yarısı düzenleyene ve takım sahiplerine sen diyebilecek misin "benim pisiletimin jant seti düşüktu ondan kazanamadım.

Yarışı düzenleyen adaletsizdi (Yaratici)

Yarışı düzenleyen kimse yoktu Biz kendimiz kafamıza göre yaristik

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@mariokaldato Verdiğiniz örnek baya bir gereksiz insanlar zaten seçimlerinin cezalarını veya lütuflarını yaşıyor. Siz sırf müslüman bir ailede doğduğunuz için müslümansınız hristiyan bir çocukta hristiyan bir ailede doğduğu için hristiyan. Dinde zorlama yoktur denilir ama islama inanmayan yanmalı :islik: Kendi kendinize cevabınızı verdiğiniz halde ben senin yaşındayken çok okudum diye beni bilgisiz biri gibi yargılıyorsunuz. Garipsiniz gerçekten.

Ne demek ki müslüman ailede doğunca bende müslüman oluyorum?

Bunlar çok düşük seviyede argumanlar

Sen ucuz kahramanlık ederek kit ilminle herseyi islam a bağlamaya devam et aferin.

Islam sana göre değil senin takip ettiğin sözlükler böyle diyor çünkü

Sen kendi özgür iradenle yaptığın suçlamaları az arastirsan zaten tüm argumanlari çökecek örnek bir dijital çağ ateistisin
Aferin good boyy

Geri