Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklar için bisiklet tavsiyeleri

26" ile rahat etmesi tür seçimini giriş seviyesi MTB'ler ile sınırlıyor. Model önerebilmek için bütçenizin üst sınırı çok önemli.
tekrar merhabalar, bütçemiz maksimum 10 bin lira. boy için de şunun söyleyebilirim. aile olarak çok selvi boylu olmadığımız için sanırım ergenlik sonrası da çok uzun bir çocuk olmayacak. bu nedenle bu bisikletini uzunca bir süre kullanır diye düşünüyorum. ilgilenenlere tekrar teşekkür ederim

Scudo
tekrar merhabalar, bütçemiz maksimum 10 bin lira. boy için de şunun söyleyebilirim. aile olarak çok selvi boylu olmadığımız için sanırım ergenlik sonrası da çok uzun bir çocuk olmayacak. bu nedenle bu bisikletini uzunca bir süre kullanır diye düşünüyorum. ilgilenenlere tekrar teşekkür ederim

12 yaşında yaklaşık 1.50 boyda olan oğlum aynı yazın başından sonbahara kadar artık üzerinde çok saçma durduğu 24" MTB'den 26" şehir bisikleti ve 28" yol bisikletine geçti. Ben de selvi boylu değilim (1.74) ama o 17'sinde 1.82. Boy işini tahmin etmek zor yani. O hızla uzar kullanamazsa siz kullanırsınız, ona eşlik edersiniz. Yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi teker boyu her şey değil, oldukça uzun boylular da 26" bisiklet kullanabiliyor, örneğin turcular ya da akrobasiciler. Ben de 2 tane 26" bisiklet kullanıyorum, biri çelik ve bana küçük olduğu belli ama yine de kullanıyorum, diğeri ise oldukça büyük. Kullanabileceği en büyük kadroyu alırsanız daha uzun süre kullanabilir.

Her ne kadar güncel MTB'ler HD frenle özdeşleşmiş olsa da bütçe nedeniyle MD ve V frenli olanları tercih etmek gerekebilir. Bazı firmalar 26" MTB modelleri üretmeyi bıraktı, bazısı bırakmak üzere. Mosso da MTB kategorisinden çocuk bisikleti kategorisine taşıdı.

(link), dişli oranları 42-32-22 / 14-28.
(link), dişli oranları 42-34-24 / 14-28

gibi. Yokuşta Mosso az daha avantajlı, genel özelliklerde Carraro biraz daha iyi.

Bunların dışında Kron modelleri var, her tür frenlisi bütçeniz içinde ama bileşen seçimleri hatalı, vites ayar sorunları çıkarabileceğini baştan kabul etmek lazım. Tabii arka attırıcı doğrusuyla değiştirilerek bu sorun çözülebilir ve çok pahalı bir parça değil.
(link), HD fren
(link), MD fren
(link), V fren

Son olarak da Ümit modelleri var:
(link), MD fren
(link), V fren

Fiyat olarak daha aşağıda bunlara benzer gibi görünen modeller de var (örneğin (link) ) ama fiyat düştükçe ağır çelik kadro, markasız bileşenler, Çin vitesleri, çevirmeli vites kolları, düşük kaliteli süspansiyon gibi olumsuz özelliklerle dolmaya başlıyor bisikletler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gungi
Geri