Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

Scudo
Dini hassasiyeti olan hastalara alternatif bir şekilde bir aşılma programı yapılsın. Mesela

Aşının yapıldığı enjektörde geri dönüşümlü plastikten yapıldıysa olmaz arkadaşlar. Helal damgalı enjektör kullanılması gerekiyor.
Aşıyı yapan hemşire veya sağlık görevlisi abdestsiz ise olmaz.Müslüman değil ise hiç olmaz.
Aşı besmele ile yapılmasa olmaz.
Aşının ampülünde veya kutusunda diyanetten "caizdir" ibaresi olmazsa olmaz.
Aşı olmadan öncede niyet etmeniz gerekir arkadaşlar.
Bir tarikata veya cemaate üye iseniz şeyhten, aşı olmasında sakınca yoktur belgesi olmadan olmaz.

Sakın dalga geçtiğim veya gibi bir izlenim uyanması sizlerde arkadaşlar. Aşı ve din olayını aşırı kafaya takan arkadaşlara alternatif tedavi yöntemleri düşünüyoruz.

Domuz meselesini iyi anlamak lazım. Kendine müslüman diyen birileri içki içiyor, zina ediyor, yalan söylüyor ve İslam'ın yasakladığı bir çok şeyi yapıyor. Yani pek müslümanlıkla alakası yok bu kişinin. Ama bir şekilde müslüman olduğunu da göstermesi gerekiyor. Ve en kolayı tabii ki domuz meselesi. Hiçbir şekilde domuz ürünü kullanmıyorsun ve tamam, müslümanlığını kurtarmış oluyorsun.
Çünkü İslam'daki en kolay yasak domuz yasağı. Alternatifi var çünkü, hem de istemediğin kadar.

Inancla ilgili tartismalardaki en sacma,en iki yuzlu olayda; inanan insanlarin,inanmayanlardan bekledikleri saygiyi, konu karsi tarafin inanc sistemine gelince isine gelmeyip es gecmesi.

@U.Şengün
Çünkü inançları genelde bunu emreder.
---

Meşhur karikatür...
4rc3XCuAA_cw2FzbP7luQsBDgMX4nZxNFbkXTB_6oDw.jpg

@hsynzltn

mesele domuz meselesi degildir, avrupa'da amerika'da sayilarini bilmem ama azimsanmayacak kadar insan asilara karsilar, bunlar da mi domuzdan.

asilari faydali yönde kullanilabildigi gibi insanlara kötülük amacli da kullanilabiliyor, örnek, Microsoft patronu Bill Gates'in bir vakfi var, afrika'da asi kampanyalari üzerine calisiyorlar, Gate kendi agziyla söyledi ki dünyada bir nufus patlamasi var bunun önüne asilar ile gecebiliriz diyor, yani asilarla afrikalilarin soyunu kirmak istedigini kendi agziyle itiraf ediyor.

Asilarin otizme sebep oldugu konusuluyor, allerjiye hassas yaptigi.
Ünlü aktör Robert de Niro'nun otistik cocugu var, buna asilar sebep oldu diyor, hatta belgesel bile cekmis bu konuyla, Vaxxed adinda.

Temkinli olmak lazim, pesin hükümle asilara karsi olanlari cahillikle suclamak yanlis.

Ben kendim, cocuklukta zorunlu asilardan haric, hicbir asi yaptirmadim kendime, bana sorsalar onlari da yaptirmazdim, asi yapilmayan bireylerin daha saglikli oldugunu düsünüyorum!

@Aloha
Aşı karşıtı ailelerin çocuklarını kaybettiği haberleri de okuyoruz ama.

Bu aşı meselesinde bilimcilere güvenmekten başka bir şey gelmez elimizden. Komplolara bir girdik mi çıkamıyoruz çünkü.

Domuz konusunda çok hassas bazı kimselerin, evlerinde sürekli 41 günlük tavuk tükettiklerini ve bundan hiç gocunmadıklarını da görüyoruz. Lütfen, iyi-kötü köyde yaşamış ve tavuk yetişirken gören birileri bana 41 günde kocaman hale gelen tavuğun nasıl sağlıklı olabileceğini anlatabilir mi?
Geçen gün kalabalık bir piknik yerinde neredeyse herkes mangallarında tavuk pişiriyordu. Biz de tavuk pişirdik tabi. Ama yediğimiz gerçekten tavuk muydu bilmiyorum.

@berberci

Valla ben kalbimin sesine kulak vermeye calisiyorum, alternatifleri iyi arastirmak lazim, bilimcilere kaldiysak yandik.

Gercek bilim göremiyorum ortalikta, bilim kesinlikle bagimsiz degil, insanligin hayri degil sermayedarlarin cikarini koruma amacli bir düzen kurmuslar.

Misal, Antibiyotik yerine koloidal gümüssuyunun cok daha etkili oldugunu kendim gördüm.

Tavuk eti ve yumurta yemeyi de siddetle red ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Erensoy
6 sayfanın tamamını okuyamadım, söylendi mi bilmiyorum. "Herd immunity" yani "Sürü bağışıklığı" denen bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Bulaşıcı hastalıklar insandan insana hızla yayılır, çünkü bu yayılış doğrusal değil ekponansiyeldir. Basitçe, 1 kişiden 1 kişiye bulaırsa 2 olur. Sonra o 2 den başka 2 ye 4. 16,32,64,128,.... Aşıların bir yararı da toplumun direnç noktasını yüksek tutmaktır. Aşı yaptırmayanlara "ne hali varsa görsün" diyemeyiz. Çünkü çeşitli hastalıklar yüzünden bağışıklık sistemi zayıf olan ya da yaşı gelmediği için aşı olamayan kişilerin hastalıklardan korunması, toplumun direncinin yüksek olmasına bağlı. Yani aşı yaptırmamak bir özgürlük değil, başka bir korumasız insanın hayatına kasıttır.

Maalesef ülkemiz sadece teknolojiyi değil, cehaleti de ABD'den ithal ediyor. ABD'de yıllardır bilim karşıtı şarlatanların komplo teorileri ile harika bir ekonomik pazar oluştu. Yılan yağı mı satan dersiniz, salak saçma antioksidan diye bitkisel ıvır zıvır mı. Yukarıdaki "ben faydasını gördüm" diye anılan anektedol bilgi ile efsane olan kollodial gümüşün şişesi iyi para. ABD'de bu pazarı yıllardır takip ediyorum, bize son yıllarda sıçradı. Üzücü gerçekten.

Bir de kendine muhalif diyen solcu kılıklı gazeteciler bu bayat komplo terorilerini ABD'den çevirip Saklı Seçilmişler diye kitap yaptı, e herkesin de bi komploya inanıp büyük resmi görme arzusu olunca daha çok insanı bu cehalete kurban veriyoruz. İçim acıyor.

Yine geçmiş sayfalarda yer aldı mı bilmiyorum, aşılar ile ilgili bildiğim suçlamalara cevap vereyim, belki birine faydası dokunur.

*Aşılar otizm yapar
- Bunu en basit dille kötü metodolijiye sahip, berbat istatistiğe dayanan bir çalışma söyledi. Yalan olduğu ortaya çıkınca da dergi bu yayını iptal etti. Komploculara göre "ilaç firmaları" (Big Pharma) denen herkesin üstündeki oluşum adamı susturdu. İşin aslı ise, adam aşı karşıtı değildi aslında, kendi üreteceği aşıyı satmak için piyasadakini kötülemeye çalıştı. Foyası meydana çıkınca yukarıda bahsettiğim pazardan yararlanmak için aşı karşıtına dönüştü. Tam bir sahtekar.

*Aşıda cıva var !
-Tuzda da sodyum var ! Sodyum suya değerse yanar. Tuzda bir de klor var, o da toksik. Ama sodyum klörür olarak bir araya gelince sofranızda bulunabiliyor. Bu ne demek? Atomların içinde bulunduğu bileşikler, atomların kendi özelliklerini yansıtmaz demek. Gelelim aşıdaki cıvaya. Cıva tek başına zehirlidir. Cıvaya bir (CH3) grubu takarsanız az zararlı olur. CH3CH2 takarsanız ise, vücuttan atılabilen ve belirli dozlarda zararsız bir madde elde edersiniz. Bilin bakalım bu madde nerede var? Evet, aşıda. Yani aşıdaki cıva termometredeki cıva gibi zararlı değil. Bu arada, son aşılarda bu madde de yer almamaya başladı (zararından çok kimya bilmeyenlerle uğraşmamak için)

*Aşıda formaldehit var!
- Evet, şu an kanında da var, aşı olmayanlarda da. Balıktaki formaldehit aşıdan fazla. Paracelsus antik çağda söyledi ben tekrar edeyim "Her madde zehirdir, zehri belirleyen dozdur". Aşıdaki formaldehit zararlı derişimde değildir.

*Aşılar ilaç şirketleri para kazansın diye var!
- Aşı ile engellenebilen hastalıklara harcanan para, aşıya harcanan da kat be kat fazla. Yani aşılar ilaç şirketlerine daha az para kazandırıyor. Bunu anlamanın en güzel yolu ABD sağlık sistemine bi bakmak. ABD'de sosyal devlet falan yok, özel sigortaya para bayılırsın, sonra başına bi iş gelince onlar öder. Tabi bizim SGK gibi herşeyi ödemeyebiliyorlar. Sigorta şirketleri de sizi yolmaya çalışırken neyi bedava yapıyorlar biliyor musunuz? Aşıyı ! Çünkü aşı olursan sonra hasta olmaz, adamların parasını bitirmezsin. Yani aşı hasta yapsa o "sigorta şirketleri" engel olmaya çalışırdı. (Aşı bedava, 5 dolar da alışveriş kuponu vardı shingles aşısında :) )

Sıkı durun ben de komplo terorisi atıcam ortaya, bazıları çok seviyor, bir de bu açıdan baksınlar :)

Aşı karşıtlığı "ilaç şirketlerinin" oyunu! Yukarıdaki son açıklamayı düşünürsek, insanlar ne kadar az aşı olursa o kadar çok hastalık yayılır, o kadar ilaç satarlar. Şu an aşı karşıtı olan herkese para ödüyorlar, gerçeği söyleyenleri kaçırığ öldürüyorlar ! (İşbu son 2 satır tamamen uydurma olup, aşı karşıtlarının cümle yapısından alınmıştır.)

Kısa yazayım dedim, bi sayfa olmuş. Sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım. Aşınızı olun, büyük oyun falan yok, öyle bilim dünyası da 1000lerce insanın tek bir ağızdan birlik olabileceği bir dünya değil. Bi kaşık suda birbirini boğmaya çalışan akademisyenler var, biri yalan söylese açığa çıkmaz mı sanıyorsunuz.

@Caner Geyik

insanın zaten çok kuvvetli bir bağışıklık sistemi vardır, buna dışarıdan müdahele öngörülemeyen sonuçlara neden olur, dünyamızda o kadar çok bilinen, bilinmeyen mikroorganizma var ki, mikrop, virüs vb..çağlar boyunca, insanoğlu neslini devam ettirebilmiş ve bugünlere gelmiştir, korkmayın vücudumuzun organizasyonu her türlü tehlikeye karşı koyma yönündedir, etobur insanı şeker ve karbonhidrata boğarsanız, çağlar boyu günde 1 öğün beslenen insanın önüne 1 ayda yiyeceği yemeği serpme kahvaltı olarak verirseniz, tüm savunma mekanızmasını çökertirsiniz, anlatmak istediğim budur..aşılaması yapılan her hastalığı insan aşı yapılmasa dahi belli bir sürede atlatabilir, veya aşılı bile olsa öldürebilir, tıbbın bu noktada müdahalesi, korumaktır, önce hastalığın bulaşmasını yani mikrobu ortadan kaldırmayı denemektir, olmazsa bulaştıktan sonra epidemi-pandemiyi önlemek ve hızla iyileştirmektir..polio ve kızamık sadece aşılma ile ortadan kalkmamıştır, koruyucu hekimliğin bir başarısıdır, bu hastalıkların hala sorun olduğu ülkelerde aşılama yapılmaktadır fakat koruyucu hekimliğin diğer mekanizmaları çalışmamaktadır, aşılama tek çözüm değildir yabana atılmayacak yan etkileri vardır bunlar hesaba katılmalıdır, mesele bundan ibarettir, -aşılama yapıldı -her hastalıktan kurtulduk -gibi bir dünya keşke olsaydı....

Şöyle bir șey var. Ilkokulda domuz gribi mi ne öyle bir şey vardı. Her neyse okula geldiler aşısını yapicaz vs. Biraz araştırdiğimiz zaman böyle bir aşı olmadığını öğrenmiştik. Bu şekilde de așı uygulamaları olacaksa yaptırmamak sizce de mantıklı değil mi

Geri