6 sayfanın tamamını okuyamadım, söylendi mi bilmiyorum. "Herd immunity" yani "Sürü bağışıklığı" denen bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Bulaşıcı hastalıklar insandan insana hızla yayılır, çünkü bu yayılış doğrusal değil ekponansiyeldir. Basitçe, 1 kişiden 1 kişiye bulaırsa 2 olur. Sonra o 2 den başka 2 ye 4. 16,32,64,128,.... Aşıların bir yararı da toplumun direnç noktasını yüksek tutmaktır. Aşı yaptırmayanlara "ne hali varsa görsün" diyemeyiz. Çünkü çeşitli hastalıklar yüzünden bağışıklık sistemi zayıf olan ya da yaşı gelmediği için aşı olamayan kişilerin hastalıklardan korunması, toplumun direncinin yüksek olmasına bağlı. Yani aşı yaptırmamak bir özgürlük değil, başka bir korumasız insanın hayatına kasıttır.
Maalesef ülkemiz sadece teknolojiyi değil, cehaleti de ABD'den ithal ediyor. ABD'de yıllardır bilim karşıtı şarlatanların komplo teorileri ile harika bir ekonomik pazar oluştu. Yılan yağı mı satan dersiniz, salak saçma antioksidan diye bitkisel ıvır zıvır mı. Yukarıdaki "ben faydasını gördüm" diye anılan anektedol bilgi ile efsane olan kollodial gümüşün şişesi iyi para. ABD'de bu pazarı yıllardır takip ediyorum, bize son yıllarda sıçradı. Üzücü gerçekten.
Bir de kendine muhalif diyen solcu kılıklı gazeteciler bu bayat komplo terorilerini ABD'den çevirip Saklı Seçilmişler diye kitap yaptı, e herkesin de bi komploya inanıp büyük resmi görme arzusu olunca daha çok insanı bu cehalete kurban veriyoruz. İçim acıyor.
Yine geçmiş sayfalarda yer aldı mı bilmiyorum, aşılar ile ilgili bildiğim suçlamalara cevap vereyim, belki birine faydası dokunur.
*Aşılar otizm yapar
- Bunu en basit dille kötü metodolijiye sahip, berbat istatistiğe dayanan bir çalışma söyledi. Yalan olduğu ortaya çıkınca da dergi bu yayını iptal etti. Komploculara göre "ilaç firmaları" (Big Pharma) denen herkesin üstündeki oluşum adamı susturdu. İşin aslı ise, adam aşı karşıtı değildi aslında, kendi üreteceği aşıyı satmak için piyasadakini kötülemeye çalıştı. Foyası meydana çıkınca yukarıda bahsettiğim pazardan yararlanmak için aşı karşıtına dönüştü. Tam bir sahtekar.
*Aşıda cıva var !
-Tuzda da sodyum var ! Sodyum suya değerse yanar. Tuzda bir de klor var, o da toksik. Ama sodyum klörür olarak bir araya gelince sofranızda bulunabiliyor. Bu ne demek? Atomların içinde bulunduğu bileşikler, atomların kendi özelliklerini yansıtmaz demek. Gelelim aşıdaki cıvaya. Cıva tek başına zehirlidir. Cıvaya bir (CH3) grubu takarsanız az zararlı olur. CH3CH2 takarsanız ise, vücuttan atılabilen ve belirli dozlarda zararsız bir madde elde edersiniz. Bilin bakalım bu madde nerede var? Evet, aşıda. Yani aşıdaki cıva termometredeki cıva gibi zararlı değil. Bu arada, son aşılarda bu madde de yer almamaya başladı (zararından çok kimya bilmeyenlerle uğraşmamak için)
*Aşıda formaldehit var!
- Evet, şu an kanında da var, aşı olmayanlarda da. Balıktaki formaldehit aşıdan fazla. Paracelsus antik çağda söyledi ben tekrar edeyim "Her madde zehirdir, zehri belirleyen dozdur". Aşıdaki formaldehit zararlı derişimde değildir.
*Aşılar ilaç şirketleri para kazansın diye var!
- Aşı ile engellenebilen hastalıklara harcanan para, aşıya harcanan da kat be kat fazla. Yani aşılar ilaç şirketlerine daha az para kazandırıyor. Bunu anlamanın en güzel yolu ABD sağlık sistemine bi bakmak. ABD'de sosyal devlet falan yok, özel sigortaya para bayılırsın, sonra başına bi iş gelince onlar öder. Tabi bizim SGK gibi herşeyi ödemeyebiliyorlar. Sigorta şirketleri de sizi yolmaya çalışırken neyi bedava yapıyorlar biliyor musunuz? Aşıyı ! Çünkü aşı olursan sonra hasta olmaz, adamların parasını bitirmezsin. Yani aşı hasta yapsa o "sigorta şirketleri" engel olmaya çalışırdı. (Aşı bedava, 5 dolar da alışveriş kuponu vardı shingles aşısında
)
Sıkı durun ben de komplo terorisi atıcam ortaya, bazıları çok seviyor, bir de bu açıdan baksınlar
Aşı karşıtlığı "ilaç şirketlerinin" oyunu! Yukarıdaki son açıklamayı düşünürsek, insanlar ne kadar az aşı olursa o kadar çok hastalık yayılır, o kadar ilaç satarlar. Şu an aşı karşıtı olan herkese para ödüyorlar, gerçeği söyleyenleri kaçırığ öldürüyorlar ! (İşbu son 2 satır tamamen uydurma olup, aşı karşıtlarının cümle yapısından alınmıştır.)
Kısa yazayım dedim, bi sayfa olmuş. Sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım. Aşınızı olun, büyük oyun falan yok, öyle bilim dünyası da 1000lerce insanın tek bir ağızdan birlik olabileceği bir dünya değil. Bi kaşık suda birbirini boğmaya çalışan akademisyenler var, biri yalan söylese açığa çıkmaz mı sanıyorsunuz.