Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

@mehmetgz
Hocam mesleğinizde başarılar diliyorum.Bol sabırlar.

Scudo
@halil halil

Bakın, hala ve ısrarla salgın hastalık, bağışıklık sistemi, aşı ve aşılama konusunda uzman olmayan, lakin isminin önünde bir şekilde Dr. titri gelmiş olan insanların, uzmanlık alanlarının tamamen dışında olan bir konuyla ilgili ileri sürdüğü fikirleri mutlak gerçek olarak sunmaya çalışıyorsunuz. Bunu yapmayın.

Videoda konuşan Dr. David Clark kimmiş, kendi web sayfasından:

Dr. David Clark found Chiropractic during his journey to change his own health and poor habits. Before obtaining his Doctor of Chiropractic degree he studied the use of herbs and nutrition as methods to improve health without drugs and surgery.

Bu adam da alternatif tıpçı. Ülkemizde "kırık-çıkıkçı" diye tabir ettiğimiz hacı amcaların Amerikan versiyonu.

Aşılamadan sonra romatoid artrit olabilirsiniz, demişsiniz. Bakın bilim insanları, bu rahatsızlık için ne diyor?

"Romatoid artrit gelişiminde genetik faktörlerin önemi büyük olmasına rağmen kesin nedeni belirlenmemiştir."

(link)

Bence siz konuyu çooook yanlış anlamış, ve daha da kötüsü konuyu kişisel çıkar elde etmek adına kasten çarpıtanların yalanlarına inanmışsınız.

@Mehmet Altuğ
al ozaman Prof . eklem ağrısı yapar diyor

@halil halil Bu adamın iddialarına karşı, Fransız İlaç Ajansı'nın (ülkede salgın hastalıklarla mücadele ve aşılama programlarından sorumlu olan ajans) yaptığı resmi açıklama. Adamın iddiası şu: Ajans, benim çalışmalarımın sonuçlarını hasıraltı etti, aluminyum içeren aşıların zararlarını gizledi.

(link)

No safety signal related to aluminum contained in vaccines has led to date to question the benefit / risk ratio of aluminum-containing vaccines in France and around the world. The ANSM recalls that these vaccines have been administered to hundreds of millions of people around the world for almost a century.

ANSM wants to reassure patients. The results of the studies of Professor Gherardi's team, as well as all the reports and publications available to date, do not modify this positive risk-benefit ratio.

Söz konusu aşılar, bir asırdan beri yüzmilyonlarca insana uygulandı ve bu iddiaları haklı çıkaracak bir sonuç çıkmadı, demek istiyorlar.

Adamın iddialarını dayandırdığı çalışmasının kapsamlı bir kritiği:

(link)

@efaruk İşi bilen sizlersiniz tamam yani kısmen de haklısınız aksini söyleyemem.Ama şunu merak ederim madem bu işi siz bilirsiniz neden o zaman bir hasta için birinizin verdiği reçete ile diğerinizin verdiği reçete alaksız uçuk kaçık olur? Halbuki örnek üzerinden gidiyorum o hastalık için aynı eğitimleri almış olmanız gerekmiyormu? Yeri geliyor bir hastalıkta biriniz hayat kurtarıyor ama diğeriniz can alıyor.Ve ses çıkarınca da höyt oluyor bu işi ben bilirim oluyor.En kısa zamanda bu statüde olan insanların bu rüyadan uyanmasını diliyorum çünkü bu yan-lış..Sizlerinde hataları var ben tıp sektörünü kesinlikle yeterli bulmuyorum zaten orasıda ayrı bir muamma.

Diğer bir konu ise arabayla insan sağlığı bir değil ki araba söz konusu olsa bile siz güvenirsiniz ama ben yine güvenmem.Yada sırf doktor diye de tamamıyla teslim olmam sizler yeri geliyor insan öldürüyorsunuz yanlış teşhislerinizle yanlışmı konuşuyorum? Ayrıca şu da var yeri gelir araba tamircisi, cep telefonu tamircisi, terzi yada muhasebeci hata yapabilir belki ama bir doktor hata yapamaz yapmamalı abi.

Benim 8 yaşındaki yeğenim 4 sene önce ateşi yükseldi diye doktora götürüldü ateşi düşsün diye yaplan yanlış iğne sonucu ateşi 43 dereceyi gördü..Ve şimdi otizm le savaşıyor ve şansıda yok gibi.Sizin yazdığınıza göre böyle bir şey olmamalıydı çünkü bu sizin bileceğiniz bir iş ti (hatta bilmenizde gerekiyordu) Söylemek istediğim sırf "ooo bu adam doktor" deyip teslim olmak çok saçma gerçekten saçma sizin ilk mesajınızda bu ima var.Bana akıl verilmişse ve söz konusu sağlığımsa aklımı kullanabildiğim kadar kullanır kendi araştırmamı yaparım neden yapmayayım neden hemen teslim olayım? Ha buda bir yere kadar tabi.

Sözüm meclis dışına Türkiyenin genel sorunu bu zaten okuyup eğitim görüp belli bir statüye gelen insanların hepsi (her sektörde) o işin duayeni olduğunu sanıyorlar bir havalar bir sözler.Diyorum ya fodulluğumuz her zaman bizden önde yürüyor ve bu yaşadığımız hayatta bunun az lı çoklu ceremesini de oldukça fazlasıyla yaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
@halil halil Halil bey, kusura bakmayın ama örnek gösterdiğiniz insanlar ya konunun uzmanı değil, ya da bu son örneğinizde verdiğiniz Boyd Hayley gibi, yalanlarını ticarete döken şarlatanlardan ibaret. Bakınız Mr. Hayley neler yapmış zamanında:

Haley is the founder of CTI Science, a Lexington, Kentucky-based biotechnology firm. CTI marketed a product, OSR#1, for human consumption; it was described as an "antioxidant" dietary supplement that is a powerful chelator from a family originally developed to remove heavy metals from soil and acid mine drainage. In June 2008, an FDA toxicologist questioned "on what basis the product could be expected to be safe and could be considered a dietary ingredient", but CTI Science and Haley had not responded as of January 2010. The testing was described as incomplete and indicating toxicity. On June 17, 2010, the FDA sent a warning letter noting five potential violations, expressing concern over the testing, and requiring a response in 15 days. Although Haley wrote an op-ed for the Lexington Herald-Leader, the FDA did not receive a formal response, and OSR#1 was withdrawn from the market.

Sizin kafa yapınızı değiştirmek imkansız. Umarım aşılamayı reddettiğiniz çocuğunuzun cenaze namazında saf tutmak zorunda kalmazsınız. Size iyi günler diliyorum.

@Mehmet Altuğ
Çok doğru söyledin bunlar işinin uzmanı değil.

@halil halil

Haley has appeared in court as an expert witness against vaccine manufacturers, stating his belief that thimerosal causes autism, but his testimony has not been accepted. In 2008 a judge ruled that his "lack of expertise in genetics, epidemiology, and child neurology make it impossible for him to supply the necessary factual basis to support his testimony".

Boyd Haley'in genetik, epidemiyoloji ve çocuk nörolojisi konusunda uzmanlığı olmadığı için, mahkemede yaptığı aşı karşıtı tanıklığın-ifadelerin geçersiz olduğuna dair hakim kararı var. Siz hala bu şarlatanların peşinden gitmeye kararlıysanız, sizi tutan yok elbet.

@Mehmet Altuğ
Arkadaşım hayatında ağır metal diye birşey duydun mu sen?
Bu aşıya civa niye koyuyorlar en ufak bilgin var mı?
Aluminyum niye koydular acaba diye sordun mu?
Ağır metallerin bakteri mantar ve bağışıklık hücreleriyle bir ilişkisi var ve fazla alırsan duman olursun.

Bunu anlayamıyor musun?

@halil halil Anlayasınız diye büyük harfle yazıyorum:

FAZLA ALMIYORSUNUZ!

Aşılar, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık otoritelerinin belirlediği tehlikeli dozdan daha düşük dozda, güvenli sınırlar içinde ağır metal ihtiva ediyor. Bunun izahatı, bu mesaj dizisi altında mesleği hekimlik de olan birçok arkadaş tarafından ve yığınla bilimsel makalede yapıldı, yapılıyor. Hala KAFANIZ ALMIYORSA, sizin de bir doktora görünme vaktiniz gelmiş demektir.

@Mehmet Altuğ
E ben 2. sayfada fazla yaptırmayın diye belirttim zaten . Aşıyı fazla olmayın dedim. Herkes böyle diyor. Zararlı çünkü. Hele yeni doğana.

@OmerKa bey bakin simdi soyle bir durum var.
1. Recetelerin birbirini tutma ihtimali konusunda ( bknz.muskalarin birbirini tutma ihtimali)
Bu olmamali zaten. Cunki ilaclarda muadil denen bir sey var. Etken madde ayni fakat piyasa ismi farkli. O hekim onu yazar o hekim onu.
2. Hicbir ates yuksekligi yahut tek basina hicbir ilac bir kisinin otistik olma sebebi olamaz.
Bazi seyler oluyor bitiyor biz doktora faturasini kesiyoruz. Karsi komsum. Oglu otistik. Cocuk norologunu sucluyor.
Suclamak kadar kolaya kacma yontemi yoktur.
Adam ölüyor adamda aort diseksiyonu var. Yok doktor öldürdü. Sizce .. Bilemiyorum.
Herkesin doktor secme hakki var. Bence doktorun da hastayi secme hakki olmali. Evet saglik sektorune saydırabiliriz. Zaten saydiriliyor her sektore saydirildigi gibi.
Uzatmaya gerek yok. Ben de, meslegimle ic ice olan asilar konusunda yazmam gerekeni yazdim.

Bir açıklık getirmek istiyorum kendimce yapılması gereken aşıların tamamı ücretsiz değil hele bazıları var ki asgari ücretli bir aileyi zor duruma sokacak kadar ücretli (bu sayılı sanırım) bunu yaptıramayanlar sonuçlarında hasta oluyorlar ama o an durumu olmayan kişiyi de zorlamak mantıklı gelmedi bana

Saglik bakanliginin asi takvimindeki asilar ucretsiz yapilir. Otekileri yaptirmak ailenin tercihidir. Zorlama hicbir zaman yoktur. Yapilirsa fayda vardir.
Ucretli asilar Rota virus, Hsv asisi, meningokok asisi.
Benim sahsi tavsiyem takvimdeki asilarin uygulanmasi. Digerlerini yaptirin diye ailelere zorlama yapilmasi dogru degil. Sağlık Bakanlığı'nın rutin olarak uyguladığı karma aşının içinde bulunan menenjit aşısından (hib menenjiti) menenjitten cocuklari zaten koruyor. Kaldi ki cocukluk caginda menenjitin buyuk cogunlugu viral herpes e bagli. Yani ek asilarin yapilmasinin sart oldugunu soylemek yanlis.

• Beğen
Tepkiler: bislet ve Afyon35
Bunun sebebi ne ? Aşı yaptırmamanın sebebi ne ? Aşıdan ölen çocuk var mı ? Günümüzde yaklaşık 1980 den beri yoktur diye düşünüyorum . Eğitimler verikiyor niye kaçıyorsun yağmurdan kaçarken doluya tutulda gör

@Caner Geyik
99 dan sonra azaltmışlar civayı hadi yine iyisiniz.
(link)
(link)
eski nesil, öyle sık sık grip aşısı 2 seneye bir tetanoz vb yiyenler biraz şanssız.Damarlı 163mcg çok.

Ill mesajimi bulup okuyunuz. Ozet, asida etilciva vardi, civa degil. Aradaki farki bilmemek sucunuz degil, ama meslegi bilim olan kisileri dinleyin en azindan.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri