Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

@Mehmet Altuğ
İspat ederseniz kısas hakkınız var. Ama o zaman kadıyı satın alabilecek kadar maddi gücünüz de olmalı. Yani para da biirktirin bu arada.

Sağlık ürünleri satan bir arkadaşım var diyelim. İthalat da yapsın hadi. İthal ürünleri alacak yerli müşteriler, kağıt üstünde oyna diyebilirler, bize 5000 ürün sat göster, senden 50 ürün alalım 4950 tanesi kendi çakmamız üründen verelim diyebilirler. Neyseki böyle arkadaşlarım yok! Neyseki bu ülke varsa bile adı patagonya falandır.

İlaç firmaları eskiden doktorları alır yurttaşlarında kongrelere götürürlerdi. Hatta eczacıları bile balkan turlarına çıkarmışlıkları var. Eşantiyon ilaç da dağıtıyorlar ki gittiğim doktor bak bu ilaç pahalı boşa para verme bana verilen numuneyi kullan diye içind e 30 tablet olan numunedir satılamaz ilacı vermişti. Numune hadi olsun 5 çok çok 10 tane.
İlaç endüstrisine güvenmiyorum. Elbette endüstrileşmiş herşeyde bir sürü zararlı etmenle karşı karşıyayız. Endüstriyel yoğurt da zararlı mesela. Evde yoğurt mayalayan kaç kişi var? Çok az. Bile bile zehir yediriyorlar bize. Besleyici yemek ile dünya ancak 800 milyon kadar insanı doyurabilir. 9 milyar insan ancak çöple doyar. Ve zaten çöp yiyoruz. İlaç ise konsantre bir bilinmemezlik.

Sayın mister bill gates, abd de sayıları 80 milyon olarak telaffuz edilen aşevlerinden beslenen abd vatandaşlarının şartlarını iyileştirmek yerine, afrikada insanları kobay olarak kullanan gruplara kurduğu vakıf ile destek oluyor. Amerikan derin devleti, çıkarı olmadan kesik ele işemez artık bunu anlamak durumunun da çok ötesindeyiz. Benim ülkemi ve ülkemin çocuklarını seven ülkemin bilim adamlarının üreteceği her aşıyı seve seve olurum ama oktar babuna gibi, başka devletlere hizmet eden insanların iyi niyetinden her zaman şüphe ederim.

Scudo
@Mehmet Metin Levent Taktiniz Bill Gates'e :) Olan biten her seyi komplo teorileriyle aciklamak, az gelismis ulkelerin insanlarina ozgu bir durum. Evet bence de dunyayi 3 kisiden olusan gizli bir komite yonetiyor; Gufi, Aymar Adam ve Migros Kangurusu.

Hanimlar beyler, madem elin gavuru Afrikali gariban zencileri ilac endustrisinin kobaylari olarak kullaniyor, kurun siz de bir vakif kurtarin bu garibanlari o kartellerin ellerinden. Turkiye zengin bir ulke, bunun otesinde Aziz Nesin'in de soyledigi gibi "Var'indan degil, yok'undan veren" insanlarla dolu, Fetullah iki gozyasi dokunce kollarindaki burma bilezikleri gozunu kirpmadan onune seren insanlarin ulkesi burasi. O tembel popolarimizi kaldirip sefalet icindeki kara kitaya yardim edebiliriz. Ha bunu yapmak icin cok yogun ve yorgunsak da, yardim icin elini uzatanlarin niyetini sorgulayip onlara beddua etmeyelim lutfen.

@Mehmet Metin Levent

İspat yükümlülüğü (burden of proof) öyle çalışmıyor :) Bill Gates insanları zehirliyor iddianız var, buna kanıt sunmuyorsunuz. Bill Gates insanlara yardım ediyor diyen kişiden ispat istiyorsunız. Olmaz, kanıtı iddia sahibinin sağlaması gerekir. Hukukta da, felsefede de, bilimde de böyledir.

Yoksa şu olur : "Mehmet Metin Levent, Apple firması tarafından desteklenen ve Microsoft aleyhine söylentiler yaysın diye para alan birisidir. Aksini söyleyen çıksın isptlasın!"
Oldu mu? Olmadı bence...

@gezgin gezer

1967!!!!

Neyseki bilim dogmaların aksine sürekli kendini sorguluyor ve 51 yıl önceye göre gelişti. Bu makale de aşı güvenliği ve yan etkilerine 50 yıldır dikkat edildiğini göstermesi açısından iyi olmuş.

• Beğen
Tepkiler: murat16 ve efaruk
@Caner Geyik
Bill gates, apple, facebook, elon misk, bunlar aynı kaba pisleyen pop kültür ikonları. Dur ben size ilgili kitapları bulayım. Siz de bana masum aşı üreticilerini bulun.

@Mehmet Altuğ
Zaten kara kıtaya yardim ediyoruz. Bir kere thy sefer düzenliyor kara kıtaya. Boş dolu uçan uçakların işletim masrafları bizde. Adamları havalara uçuruyoruz. Kara kıtadaki hareketlilikte sizin de katkınız var. Hadi yine iyisiniz.

İngilizce bilmek zorunda mıyız pdf mdf doldurmuşsunuz.

Ama ingilizceniz sağlam o zaman bu linkten buyrun.

(link)

@Mehmet Metin Levent

Bu mu yani? Gates'in BBC'de yaptigi konusmanin yeterince elestirel olmadigini, bunun tek tarafli bir konusma degil de herkese acik bir tartisma olmasi gerektigini iddia eden bir yazi :)

zorunlu olup olmaması tartışılır ama aşının gerekliliği tartışılamaz. hele hele bisiklet forum gibi alakasız platformlarda. zaten sorun da bu, bu gibi konular uzmanları tarafından prime time'da ulusal kanalllarda tartışılmadığından, vatandaş sağdan soldan duydukları ile iş yapıyor.
arkadaşlar bu bilimsel bir konu. literatüre iki kelime ekleyebilmek için, ismini bilim tarihine yazdırailmek için; insanlar hayatlarını feda ediyorlar hayatlarını.
sonra şarlatan 1-2 doktor çıkıp tv'de g.tünden salladığı hikayelerle reytingin ve paranın dibine vuruyor.

falcılar geleceği göebilseydi, fal başına 10 tl almak yerine loto oynardı.
canan karatay ve one benzer şarlatanlar insanlığın faydasını düşünseydi, arkasında medya desteği, hocalık vasfı ve haddinden fazla maddi imkanı ile bir tanecik ispatını ortaya koyan makalesini yazardı. o zaman biz aziz sancar gibi kıytırık! bir başarıyı değil, canan karatayın bilim dünyasını sarsan, literatürü değiştiren, ilaç sektörünün düzenlenmesine neden olan başarısını konuşurduk.

evet konuyu farklı bir yere bağladım. çünkü bu tür konular bitmez. çünkü cehaletin olduğu yerde, bu tür demagoglar her zaman olur. o yüzden konunun özüne vurgu yapmak istedim: cahillik ne güzel, herşeyi bliyorsun.

Neyse aşı olayını keselim artık.
Ama şunu öğrendim, kime" lan ne iyi adam, bak gördün mü ne kadar yardımsever" dediysem pislik çıkıyor.
Artık herkese kuşkuyla bakıyorum malesef.

@halil halil Vatandasi oldugunuz ulkenin anayasasini acin ve 41. maddeyi okuyun; aynen soyle yaziyor:

41. Madde
I. Ailenin Korunması
Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır.
Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.

Burada kastedilen aile planlamasi. Nufusun kontrolsuz cogalmasini onlemek, yoksul ailelerin 8-10 cocuk sahibi olup bunlarin hicbirine dogru duzgun bir hayat saglayamamasinin onune gecmek.

En basit mantik kuralini isletin lutfen. Afrika'nin nufusunu azaltmak isteyen bir insan, neden cocuk olumlerinin onune gecmek icin asilama kampanyalari duzenlesin? Gercekten boyle bir gizli ajandasi olsa, "Ne haliniz varsa gorun" diyerek kenara cekilirdi ve Afrika'da dogan (link) icin kilini bile kipirdatmak zorunda kalmazdi.

@Mehmet Altuğ
Rakıfellır amca organlarını eskidikçe deniştirmiş. Migros sakatat reyonundan bulmadı ellaaam bu adam bu yedek parçaları. Afrika stok arkadaşım. Stok.

Uzun uzun yazarak parmaklarımı yormıcam. Bakıldığında güzel bir uygulama inşallah bunun altından bi çıkar cep doldurma projesi bi bit yeniği çıkmaz.

Başlığı sonuna kadar okudum ve hala kanser olmadım. Ne dirayetli bünyem varmış...

Komplo teorileri ve sözde bilimsel şarlatanlıklara verilen kredinin onda biri bilimsel gerçeklere verilmemiş, çok ilginç.

Celal Şengör’ ün şu sözüne bayılıyorum: “Ya bilimi adam gibi öğreneceksin ya da bilimden gelene saygı göstereceksin.”

İnat, inat, inat. Ülkenin en aşağısından en yukarısına kadar inat. İNAT

(link)

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AŞI REHBERİ 2018 GİRİŞ
Üzerinde bulunduğumuz topraklarda aşının tarihi çok eski zamanlara kadar gider. Osmanlı Döneminde, çiçek hastalığına yakalananların deri lezyonlarından alınan materyalin kurutulup, sağlıklı kişilerin derilerindeki çiziklere sürülerek aşılandıkları bilinmektedir. Hatta 1721 yılında İstanbul’a gelen İngiltere Büyükelçisinin eşi Lady Montagu, bu yöntemden çok etkilendiğini mektuplarında yazmıştır. İngiltere’ye döndükten sonra çiçek aşısı kam- panyası başlatarak bu yöntemi yaygınlaştırır. Ve aynı yüzyılın sonunda, 1796’da bilimsel anlamda ilk aşı Ed- ward Jenner tarafından üretilmiştir.
Çiçek aşısından sonra pek çok aşı bulunmuş milyarlarca kişi bu aşılar ile hastalıktan korunmuş, milyonlarca çocuk ölümden kurtulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünya üzerinde insan sağlığına en çok katkısı olan iki uygulamadan biri aşılar diğer suyun dezenfeksiyonudur. Her iki uygulama da halen en etkili koruyucu sağlık hizmetleridir.

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AŞI REHBERİ 2018
AŞI HİZMETLERİNİN TOPLUMSAL BOYUTU: TOPLUM
BAĞIŞIKLIĞI
Toplumda herhangi bir hastalık için riskli kişileri aşıla- manın iki temel amacı vardır. Bunlardan ilki, aşı yapılan kişiyi o hastalığa karşı korumak, ikincisi ise toplumda hastalığın kontrolünü sağlamaktır. Bu iki nedenden ötürü aşılama, en temel koruyucu sağlık hizmetlerinden biridir.
Risk altındaki toplumun aşılanmasıyla, söz ko- nusu bulaşıcı hastalıktan koruma ve kontrol ola- naklıdır. Bu durum çeşitli şekillerde olabilir:
  • Hastalığın kontrol altına alınması, toplumda ilgili bulaşıcı hastalıktan artık salgın olmadığı, az sayıda vakanın görüldüğü durumdur.
  • Hastalığın eliminasyonu, toplumda ilgili bulaşıcı hastalığın görülmediği ancak etkenin varlığını sürdürdüğü durumdur.
  • Hastalığın eradikasyonu, hastalık etkeninin yer- yüzünden yok edildiği durumdur.
    Çiçek hastalığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülmüş bir program ile yeryüzünden eradike edilmiş tek hastalıktır. Her hastalık eradikasyon için uygun değildir. Örneğin polio virüsün dış or- tama dayanıksız oluşu gibi özellikleri nedeniyle eradikasyonu mümkündür. Oysa kızamığın era- dikasyonu olanaklı değildir o nedenle kızamıkta hedef hastalığın eliminasyonudur.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@halil halil

Video icin tesekkürler
ben de bunu dile getirmistim ama video destekli ispat etmedigim icin, cok bilimsel, modern, aydin bir arkadas tarafindan, ama o bir iyilik melegi, böyle bir insana iftira atmaya utanmiyor muymusum bla bla
arkadas sag olsun cehaletimden girdi, iftiraciligimdan cikti. Belki bu video sayesinde yaptigindan biraz utanir. :D

@Aloha

@Mehmet Altuğ

Bill Gates bir iyilik melegi degil, is yasaminda nasil acimasiz, vahsi biri oldugu zaten dillere destan, herkes biliyor. Böyle biri birden bir iyilik melegi olarak cikiyor ve biz de inanacagiz buna öyle mi?
Gates'in yaptigi basit bir algi yönetimi, tipki John D. Rockefeller'in (1839-1937) arkasindan bir filantrop oldugu yazildigi gibi, ama herkes biliyor aslinda nasil bir seytan oldugunu.

Gates'in yaptigi hayirseverlik maskesine bürünmüs öjenik faaliyetleri, bunu kafasina estigi icin yapmiyor, bagli oldugu "külübün" ajandasinda var ve verilen görevi yerine getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@Aloha Amma meraklısınız komplo teorisi üretmeye :) Zaten işiniz gücünüz, bildiğiniz tek şey de bu. Açlıktan, hastalıktan kırılan insanlar için kılınızı kıpırdatmazsınız, ama bir şeyler yapmak için servetini, emeğini, zamanını harcayan insanlara envai çeşit kulp takmaktan da geri durmazsınız. Ve evet görüşümde ısrarlıyım, kullandığınız bu yöntem utanmaz, dedikoducu insanların özelliğidir.

Bill Gates verdiği bir mülakatta nüfus planlamasından bahsetmiş (ki vatandaşı olduğunuz ülkenin anayasası bile kendi devletinize böyle bir ödev yüklemiş), kontrolsüz nüfus artışının Afrika için tehlikeli olduğundan bahsetmiş, adamın sözlerinden cımbızla kelime çekip bir kaşık suda fırtınalar koparıyorsunuz. Yahu adamın böyle gizli bir niyeti olsa, herkese açık verdiği bir röportajda bahseder mi bundan?

O insanlara yardım etmek için daha iyi bir yöntem biliyorsanız buyrun yapın, elinizi tutan mı var?

Geri