Bizim burada polisler sehir icinde trafik kurallarini hice sayanlari tespit edip ceza kesmek yerine sehirler arasi yollarin yokus asagi olan yerlerinde radar ile keklik avlama pesindeler. Adam sehir ici doner kavsakta, mobese kamerasinin altinda drift yapiyor, telefonla arayip sikayet ettigin halde hicbir islem yapilmiyor.
Tircilarin fren yapmamasi konusuna gelince, zamaninda uzun yol tir soforlugune niyetlenip sektoru icinden gordum.
Tir soforlerinin cogu depodaki fazla mazotu satarlar. Firmalarin cogu araclar icin belli bir tuketim belirler, atiyorum X arac icin 100km de 28 litre gibi. Eger sofor bu limitin uzerine cikarsa maasindan kesilir. altina dusururse tasarruf ettigi yakiti belli benzin istasyonlarinda satarlar. Kontak kapatmadan 1000km yapan bir aracta ay sonunda ciddi rakamlar cikiyor.
Tirlarda yakit tuketimini dusurmenin en iyi yolu frene basmamaktir, hatta bunu baska insanlarin hayatini tehlikeye atma pahasina yaparlar.
Misal tir sagdan gidiyor onune bisikletli cikti ve sol seritte de arac var sola gecemiyor, frene basmak yerine dibinden gecer.
Aksiyon kamerasi olan arkadaslar tura ciktiklarinda kameralarini loop recording moduna alip bu tip olaylari saklasinlar. Kaydi polise verip ceza almalarini saglasinlar. Birkac litre mazot artiracagim diye insan hayatini tehlikeye atan suruculer maaslarini ceza olarak odediklerinde bir daha o sekilde arac kullanmazlar.