Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çok sinirli XC (Corratec X-vert Expert)

@Blasto

Brass ve P1 'de street kadrosu değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?

Doğru olanı tabi ki amacına uygun kadro kullanmak ama; "Street" kadrolar yapıları gereği, xc kadrolardan sağlam oldukları için, hızlı ve bozuk zeminli inişlerde daha güvenli olacağı kesin.
Ama sabit bir street ya da am kadro arasındaki en belirgin fark, "chainstay" yani zincire paralel olan borunun (buna "zincir borusu" diyebiliriz) "Street" kadrolarda kıvraklık, stabiliteden daha önemli olduğu için kısa olmasıdır.
Yani iki teker arası mesafe daha kısadır da diyebiliriz. Bu kıvraklık sağlamakta. Sabit am kadrolarda ise uzun teker arası mesafesi, düz gidiş stabilitesini arttırmakta.

Türkiye şartlarında ise bulunabilirliği sebebiyle, Hardrock ve benzeri kadrolarla bu işi kısmen yapmak daha mümkün gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: Blasto
Scudo
ilginiz icin tesekkurler...

brass in a.m. olup olmadıgına emin degilim ancak p1 in hem street hemde a.m. kadrosu var...

specialized ın sitesinden hardrock sport un zicir borusu uzunluguna baktım 424mm,
dh olan bighit III in ise 426mm mis. Cok az bir fark varmıs.

bighitIII un wheelbase i : 1185mm
hardrock sport un ise : 1084mm
aralarınca 100mm lık bir fark var. Demekkki en bariz ozellikleri wheelbase ve masa acısı(Head Tube Angle)... Tabi amortisorleri saymazsak :)

p1 a.m. kadroda yaklasık olarak aynı uzunluklara sahipmis...

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@Blasto

Su an p1 all mountain diye satilan kadro aslinda all mountain kadrosu degil, isimlendirme konusunda Specialized'in super pazarlama taktiginin sonucu. Asil all mountain sifatini hak eden kadro 2007'nin kadrosuydu:

2010: (link)

2007: (link)

Linklerden de anlasildigi uzere eski p all mountain hem kadrosu, hem 130 mm masasi, hem bashguardli aynakol ve kisa arka artiricisiyla tam bir all mountain bisikleti, ama su anki p1 all mountain'da bu ozelliklerin hicbiri yok. Hardrock kadrosunun borularinin caplarini biraz genisletince all mountain kadrosu olmuyor malesef.

2007 kadrosunun gorunusude donanımlarıda gercekten cok iyi dediginiz gibi gercek bir ht bisiklet. keske bisiklet stoklarda kalmıs olsa ama bole bir bisikletin stokalrda kalıcagını zannetmiyorum:)

peki 2010 kadrosuna uzerinde olmasada 130mm duro masa takabilirmiyiz? kadronun geometirisi desteklermi acaba
bu tarza bilgileri hic siteye yazmıyorlar illa mail atmak lazım...

• Beğen
takarsınız kadro kaldırır bana göre..
çok araştırmanıza anlam verebiliyorum ki bende öyle yapıyorum..
ancak ben bir öneride bulunayım...

bu kadar ıncıkcıncık araştırırsanız işin içinden çıkamazsınız...
benim yine önerim
brass vs o tarz bir bisiklet almanız...

ben all mountain ve light FR ve street olarak sürmeyi düşünüyorum ve o kadro daha yakın geliyor bana...

@Blasto

DH, Fr için dj kadrolar daha uygun ve sağlam olur, tabi Extreme Sports'da
çıkanlar gibi bir kullanım tarzına sahipsen, atlayışlar, kayalık inişler vb..

Daha sakin inişler ve tur da içine girecekse all mountail, trail tarzı
kadrolarla birlikte u-turn tarzı maşalar çok daha uygun ve kullanışlı olur,
kaldı ki iyi ayarlanmış bir 120mm maşayı dibe vurdurmak o kadar da kolay
bir şey değil :in:. XC bisikletlerle bunu yapanlar da var ama dediklerim
daha komforlu ve güven verici olur.

Amacım extreme sportsdaki kullanmak kullanabilmek:) Ama tabi aynı zamandada uzun tur yolculuklarındanda eksik kalmak istemiyorum. tabi ikisini birden isteyince her ikisindende kayıplar oluyor...
Galiba en iyisi dediginiz gibi allmountail veya trail bisikleti ile bu ise baslamak.

"Onur Kula" sizinde konunuzu baya mesgul ettim:)

• Beğen
çok şık duruyor güle güle kullanın

• Beğen
çok hoş olmuş. Özellikle mavi renk olması daha ayrı bir hava katmış

gerçekten güzel bir toplama olmuş. elinize ve gözlerinize sağlık. bizimde gözlerimiz bayram etti. iyi pedallamala.r

• Beğen
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkürler.
Herkesin hayallerindeki bisiklete kavuşması dileklerimle...

Teşekkürler arkadaşlar. Beğenmenize sevindim. Bu arada kadrom satılıktır. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Geri