Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çok spor yaptığım halde kilo alıyorum

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
Başlıkta söylediğim gibi okulla ile evim 3 km günlük 10 km kadar bisklet sürüyourm okul çıkışı haftada 3 gün basketbol oynuyoruz 1-2 saat hergün tenis antremanına gidiyorum bacaklarım gayet düzgün ama göbek baya çıktı belli ediyor çok saçma bi vücudum oldu nasıl kilo veririm ne yemeliyim vs yardımcı olabilecek varmı
(Uyku düzenim bozuk,Çokyemekyiyorum)

• Beğen
Tepkiler: sepultra77
Scudo
Benzer sorun bende de var.Haftada beş gün vücut geliştirmeye gidiyor, ayrıca hafta içi her gün 30 Km.trainer'da,hafta sonu ise +100 km.dışarıda uzun bisiklet sürüşü yapıyorum.Buna rağme 73.5 Kg.'da kilitlendim kaldım.Geçen seneye kadar son 5 yıl maraton ve ultra maraton koşuyordum.İstediğim herşeyi yememe rağmen 69 kiloydum.(Boyum 1.70 mt.).Geçirdiğim kalça sakatlığı sonrası koşuyu bıraktım ve bisiklete başladım.Sanırım koşu bisikletin iki katı kadar kalori yaktırıyor.

@aytacdirek
abi bacaklarımda falan baya kas oluştu fark ediliyor ama üste çıkınca göbeğim fışkırdı :D Tişört giymeye utanıyorum yaz gelmeden eritmem lazım bu kiloları

Bir günde yediğin yemeklerin listesini ver yardımcı olabilirim sanırım :)

@Okan111 Sorun beslenme şeklinde bence.Ben koştuğum dönemdeki gibi beslenmeye devam ediyorum.Öyle çok fazla hamur işi ve şekerli gıdalar tüketmiyorum fakat yine de ara ara ve fazla yemek yediğimi itiraf etmeliyim.Açıkcası ben sporu biraz da gönlümce yemek yiyebilmek için yapıyorum.Buna rağmen koşudaki kalori sarfiyatını yakalayamadım.Bazı arkadaşlar 6 aydır yaptığım vücut geliştirme antrenmanları sonucunda kas kütlemin geliştiğini ve bunun da kiloma yansıyabileceğini söylüyorlar ama yine de göbek bölgemde bir miktar fazlalık var.

@GLN
Kahvaltı yok Öğlen 1 tane döner Akşam 19:30 gibi evde ne varsa yiyorum kesin birşey yok ama ekmeği çok tüketiyorum 23:00 gibi bidaha yiyorum

@Okan111 Sorunun cevabını kendin vermişsin aslında az yemek yiyeceksin ve doğru besleneceksin.
Aldığın karbonhidrat, protein, yağ oranına dikkat edeceksin, kilona göre bunları hesaplayacaksın olay bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@VollMonD
Şimdi bunları yapsam kilo verirmiyim

@Okan111 aldığın kaloriden fazlasını yakarsan kilo verirsin kardeşim. günlük ortalama 2000 kalori alırsan 2500 kalori yakarsan 500 ü vücuttan vermiş olursun fakat bu dediklerimde beslenme çok önemli yani sen gidip sadece basit karbonhidrat alıp vücudun protein ihtiyacını karşılamadan kilo vermeye kalkarsan kaslardanda kaybedersin bunlara dikkat etmen lazım.

Kilo vermek istiyorsan gıdalardan (ekmek, yemek, abur cubur vs.) aldığın kaloriyi gün içinde yaptığın hareket, yürüş ve spor aktiviteden daha az olmasını sağlamalısın. Ben bugün felaket spor yaptım diyerek 3 ekmek, yarım kilo baklava yersen o sporda harcadığın bütün enerjin boşa gider kilo veremessin hatta günün sonunu kilo alarak dahi kapatabilirsin.

Ne yapacaksın ?

Abur cuburu keseceksin.
Ekmeği %90 azaltacaksın.
Şeker ve unlu mamüllerden kaçacaksın.
Öğün yemeklerinde porsiyonu ufaltacaksın.

* Sağlıklı gıdalarla besleneceksin.

Spor yapmaya devam edeksin bak nasıl hemen kilo vermeye başlıyorsun. İşin özeti boğazı tutmak ve buna alışmak.

Ayrıca metobolizma hızlandırıcı gıdalarıda arama motorundan araştırırsan işin bu yolda daha kolaylaşır.

@Okan111
Kahvaltı kesinlikle olmalı yumurta,süt,zeytin vb. olmassa olmaz.

Ekmeği azaltman gerektiğini zaten biliyosun :) Birde ekmek olarak tam buğday yemende fayda var.

Öğünlerini ayarlarak düzenli bir şekilde yap. Sık tavsiye edilen çok öğün az yemektir.

Öğünlerin miktarını kahvaltıda en çok olarak şekilde gittikçe azalan miktarda yapmalısın.

Son olarakta spordan önce karbonhidrat , spordan sonra protein ağırlıklı beslenmeye özen göster.

Kahvaltı yapmıyorum öğlen döner akşam ne varsa yiyorum ekmeği çok tüketiyorum birde gece 23 te yiyorum kusura bakma arkadaş ama sen maraton koşsan dahi o kiloları veremezsin çok sağlıksız bir beslenme şekli birde spor yapıyorum demişsin birde kahvaltısız güne nasıl başlıyorsun bir sporcu olarak iyi bir beslenme programı yap kendine gerekirse işi bilen kişilerden yardım al.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@Okan111 Profilindeki yaşına bakarak konuşmak gerekirse maddi durumdada bir sıkıntı yoksa öncelikle bir diyetisyene git ve güzel bir şekilde her şeyi anlat bu yaşlar tam gelişme zamanın uyku düzenine çok dikkat et, beslenmene, sporuna dikkat et erken ve karanlık ortamda uyu growth hormonu karanlık ortamda gece salgılanır sabah kalkınca kesinlikle güzel bir kahvaltı yap protein bakımından zengin olsun, bu dediklerimi bana diyen yoktu yinede şükür halimize, süt içmeyide unutma.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Ertan M.
abi hiçbişey bilmiyorumki :D

@VollMonD
Dikkate alıcam

@Okan111 hemen ışıkları kapat karanlık ortamı sağla yatağına yatarak başla uyumak için çok bile geç kaldın.

@Okan111
boy kilo kaç bilmiyorum ama bir diyetisyene görün yaşında daha küçük baya kendine yazık etme.

Kahvaltı Ekmeksiz 4 tane haşlanmış yumurta hepsi bu
Öğlen normal yemek yarım ekmek
akşam en geç saat 19.00 da normal yemek yarım ekmek. yemekten sonra en az 2 saat uyku yasak
abur cubur, çerez vs yasak. 1 hafta devam et azar azar kilo verirsin böylece vücudunda normale döner.
Pek kimse bilmez ama sabah veya akşam duş alıyorsan su altında kalma süresi 3 dakikayı geçmemeli.
vücut suyu toplar emer bu da kilo yapar.
spora devam.

Beslenme, uyku düzeni, psikoloji, hormonal bozukluklar, gelişim döneminiz de kilo almanıza sebep olabilir. Spor yapmayı bırakmayın ama bu sorunu da çok önemsiyorsanız bir doktora veya uzmana danışın derim.

• Beğen
Tepkiler: Okan111
Geri