Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Contadora 1 yillik doping cezasi

@psychologicalmaniac

Bu yüzden hiç sevmem Contador'u. Hatta mutlu bile olmuştum Fransa turuna katılamıyor diye :)

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Scudo
Abi bence yalandır sanmıyorum yani bu kadar profesyonel bir sporcu bölye birşey yapmaz abi.

tour de france a katilmiyor mu contador anlamadim?Bu arada zaten atagi yapiyor yani zinciri atti diye schleck i beklemesi gerekmiyor bana gore

Abi bu Contador denen adam bence şu anki en iyi bisikletçi ve kariyerini gittikçe geliştiriyor. Ben bu seneki Giro yarışının Etna dağı tırmanışında adamı izledim ve inanılmazdı. 3 kere tırmanırken atak yapıp adam arkasındakileri sinek gibi silkeledi peşinden :D
Ceza verilmesi bence yazık olur böyle bir demir adama...

@Murathan Berber

Bisiklet öyle basit bir spor değildir. Kendi etiği vardır, kendi kuralları vardır.

Mesela; sarı formalı bisikletçi kaza yaparsa veya teknik arıza yaşarsa atak yapılmaz. Bu da bunlardan birisi.

Kısacası, temiz yarışılır bisiklette, başkalarının sorun yaşaması beklenmez. Contador'un yapması gereken, Schleck'in problem yaşadığını görünce beklemekti. Fakat gördüğü halde atak yapması bisiklete yakışmıyor.

@Gökhan Toros

Fakat benim gordugum kadariyla zaten ataga basliyor zinciri atmadan once,sonucta cekismeli bir durumdalar ve zinciri atar atmaz asilmiyor pedala.Ataga basladiktan sonra da durup beklemez herhalde?Ancak su da var ki sonucta kendini basarilariyla kanitlayan ve kanitlama devam eden contador orada durup beklese uzun bir sure gonullerin sampiyonu unvanini da elde ederdi

@Murathan Berber

Atağa başlıyor, evet, fakat Andy'nin sorun yaşadığını gördükten sonra devam ediyor. Orada 10 saniye beklese hiçbir şey kaybetmeyecek. Zaten 1-2 gün sonraki zamana karşıda aradaki farkı kapatacağı belliydi.

Kısacası, kazanacağını bildiği halde böyle bir davranış yapması ne kadar "fırsatçı" olduğunu gösterdi. Böyle insanları da oldum olası sevmedim :)

Tamam zincir olayı malum ama şöylede bir gerçek var ki contador öyle yada böyle kazanacaktı o turu başka asılan yoktu çünkü.

Hadi beklemedi turun yazılı olmayan kurallarına uymadı buna diyecek bir lafımız olmasın, ama kardeşim unutmayın ki bu adam ! , ertesi gün "sorun yaşadığını farketmedim" de dedi, diyebildi.

Kendi takım arkadaşına karşı atak yapıp, belkide astananın fransa turunda podyumda 3 lü temsil edilmesinide engellemiş ve "bana git dedi" diye yine yalan atmıştı.

"Pedallı yalan"

@Gökhan Toros

O zaman Türkiye'de bu sporu yapan çoğu bisikletçiye karşı nefret duyacağından hiç şüphem yok :)

Afedersiniz ama Andy 3 yaşındaki bir velet mi? Bence kendisi yarışmanın başındaki kazasını, takım arkadaşı Cancellera'nın Andy'nin yetişmesi için tempoyu düşürme çabasını ve diğer sporcuların da buna destek verdiğini unutmasın ve siz de hatırlayın. O zaten kredisini fazlasıyla kullanmıştı. Ayrıca o yokuş atağında adam gibi bisikletini kullansaydı zinciri de atmazdı. Contador niye beklesin ki ? ve beklemedi diye niçin kötü adam olsun ? Bekleseydi ve hatta 1 dk.da avans verseydi yine geçerdi orası ayrı tabi. Ama Contador profosyonel bir sporcunun yapması gerekeni yapmıştır. Adam ferdi yarışıyor olsaydı hadi bir abilik yapayım diyebilirdi ve bu benim de hoşuma giderdi ama elemanın hesap verdiği bir takımı, ve sporsorları var.

Nerdeyse bütün spor müsabakalarında rakibin zayıflığını kollamak yok mudur? Birinin lastiği patladığı zaman cümle alem olduğu yerde çakılı kalsın, adamı beklesin o zaman. Beyler aynı turda sprint finalinde Mark Renshaw'un Cavendish'e yol açmak için Tyler Farrar'ı nasıl sıkıştırdığını, kafa kol girdiğini hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o turda asıl konuşulacak, yerden yere vurulacak mevzu o idi. Ve bu İtalya turu; Contador'a ceza gelecek, nasıl olsa 2nci olan 1nci ilan edilecek diye milletin 2ncilik için kasması :( asıl ahlaksızlık bu işte.

Contador bugün yaptığı kıyakla bisiklet etiğine hiç de uzak olmadığını gösterdi sanırım! Eski domestici astanadan paolo tiralongoyu taşıyarak son metrelerde finişe kadar götürüp birinci yaptı...

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
@özgür bağdatlıoğlu

Evet ben de izledim. Gerçekten manyak bir ataqk yaptı son 2km. 'de. Süperdi :) Yine jestini yaptı ve Özgürün'de dediği gibi eski domestigi olan Paolo Tirilango'ya verdi birinciliği :)

Benim favorim ya Contador

geçebilirdim ama geçmedim, lütfetti. peki bu centilmen andy schleckin zinciri attığında neredeydi.
centilmenlik budur
(link)

Andy ve onun taraftarları belki biraz daha ağlarsa belllki tdf de daha iyi işler yapabilir bu sene :)))

@felis911

Off Dostum off, o nesil geride kaldı artık en azından Contador dan böyle şeyler beklemiyoruz artık.

Yinede bugün birkaç olumlu adım atmış oldu.

Ahahaha "When he's not happy MOVE!" Cok centilmen canım çook...Contador yapsa kim bilir nasıl nefret söylemleriyle dolar burası ehehe

Contadorun gecen sene TdF de Andy'nin zinciri attığında yaptığı atak pek sevimli gözükmedi ama bu hareketinden dolayı bu kadar kötü bir insan olarak gösterilmesi bana haksızlık geliyor!

Zidane jübile maçında kafa attı diye bu onu kötü bir insan ve kötü bir futbolcu olarak anmamıza neden olmadıysa bu durumda böyle karşılanmalı,belki o da hatasını anlamıştır sonrasında,gecen sene TdF de bugün yaptığı gibi su an hatırlamadığım bir tırmanış etabını Andy'ye bırakmıştı yine.

Durum LeBron-Kobe yada firefox-chrome yada macos-windows tartışmaları tabanına inmeye başlaması üzücü diye düşünüyorum,ikiside iyi iki arkadaş olan sporcular için seferoğulları-tellioğulları taraftarlığı yapılması olayı fanatizm boyutuna getiriyor.

Andy ve Contador-katılabilirse tabi- iki büyük favori yine ve umarım Evans-Basso gibi plaseler gecen seneye göre daha fazla zorlarlar ve güzel bir çekişme izleriz!

Armstrong hakkında ise sporculuğu hariç çok fazla yorum yapmaya gerek yok sanırım!

Geri