Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Continental GP4000S II

@Eren D. Ayrıca çok lanet bir tarafı var o lastiğin: Yan duvarları leş.

Bende hiç kendini göstermedi fakat muzdarip olan çok kişi vardı. Umarım tekrar başınıza gelmez :)

Scudo
@D. Oğuz Evet yan duvarlar leş, ama benim lastik taşlı tıorak yolda yarıldı, biraz ben kaşınmış da olabilirim burada :D Yarıldıktan sonra farkettim ki yan duvarlar gerçekten çok ince. Ama asfaltta bir sorun çıkartmadı hiç. Yeni lastik alıcaz artık mecbur :/

4000 s kullanmıştım yaklaşık 4000 km civarı dayanmıştı, 3000 km den sonra lastiğin yol kavraması azalıyor . şahsen tavsiye etmem şuan schwalbe kullanıyorum şuan 4000 civarında çok iyi lastik. Yağmurlu havada yeri kavraması contiler kadar iyi değil conti de bir tık daha iyi Ama dayanıklılıkta ciddi bir fark var .

Lastik gayet güzel gerçekten hafif olsun diye yanlarını ince yapmışlar. Bende kestirmiştim bi keresinde. Aksilik yaşamazsanız uzun süre kullanırsınız.

95 kg 120 psi ile kullandım 1000km tamamlamadan her iki lastik de yan duvarlardan gümledi, 100-110psi den fazla basmayın derim.

4000s2'yi 3500 km den fazla kullandım ve halen kullanmaktayım.genelde düzgün sayılabilecek yollarda sürdüm.çok kötü sayılabilecek yollarda 500 km kadar gitmişimdir.sadece 3 kere patladılar (1 sene içinde) 110 psi geçmemeye çalıştım.68 kilo civarıyım.2500 km den sonra ön ile arkayı değiştirdim.arka biraz düzleşmeye başlamıştı (evet biraz) çok hızlı ve bir o kadar da dayanıklılar.sadece snake bite denen yan darbelere karşı çok iyi sayılmazlar.dolayısıyla başka bir marka/modele geçmeyi pek düşünmemekteyim.

• Beğen
Tepkiler: Mert.S
Yahu benim gibi bu işin acemisini korkuttunuz... patlar yarıĺır çatlar azcık havaları indirdim. Birde arkadaşlar bu presta siboplar uzun sürede az bişey hava kaçırıyor. Haftada bir 10.15 psi basıyorum.

Benimde lastiklerim dün geldi. Bikecomponents'ten 240 liraya aldım. ( kargo dahil ) Bugün sabah 35 km'lik bir sürüş yaptım.

Öncelikle şunu belirtmem lazım okulum olduğu için kondisyonlu ve antrenman yapabilen biri değilim. Haftada,ayda bir binebiliyorum.

En bariz +'sı kesinlikle yol tutuşudur. Lugano ile yatamadığım kadar yatırdım ki bunları 120 psi ile yaptım.
İvmelenme ve hız koruma gayet başarılı,yokuşlarda da gayet iyidi.

Lakin şu anlık ortalama hızıma bir + gelmedi. Düz yolda Lugano ile 27-30 arası gidiyordum. Bu lastiklerle gene aynı hızlarda gittim ki bunun sebebi büyük ihtimalle antrenman eksikliğidir ancak tekrar söylüyorum muazzam bir yol tutuşu var lastiğin. Titreşimleri de sertçe hissettim.

Benim puanlamam ;

Yol tutuşu 10/10
İvme 9/10
Hız koruma 9/10
Fiyat 8/10
Ağırlık 9/10
Ortalama hıza artısı ( bana göre ) 7/10

Demem o ki kondisyonlu bir kullanıcı için süper bir lastik ama benim gibi çok kullanamıyorsanız öyle ortalamaya 5-6 km/h artı beklemek saçmalık olur.

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz ve Berke
@Tolga Çelebi 30km/s'ten 35km/s'e çıkmak için 70W civarı ekstra güç harcamanız/kazanmanız lazım.((link)) Contiler ile yaklaşık 10W ön 10W arka olarak 20W kazanıyorsunuz.((link)) Bu da sanırım ort. hızınızı 1-2km civarı artırır. Tabi bunlar tahmini değerler, merak ettiğimden açıp baktım ben de. :D

@Oğuzhan Y.

Genel hız 19'dan 20'ye çıktı ama daha fazlası için bacaklar sağlam olmalı :)

@Tolga Çelebi

@Oğuzhan Y.

Evet arkadaşlar, size katılıyorum. Belki de rüzgarı arkama alıp gittiğim içindir. Anlık bir inceleme yazısıydı. Bakınız: korcan :D

İlerleyen zamanlar için konuşursak, bisiklet değişti, vücut ağırlığı değişti. Bir de çerçeveye oradan bakalım. :)

Fakat buna bisikletin genel ağırlığının azalması (2 kg kadar)vücut ağırlığının azalması (8 kg!!!) ve eski kullanılan lastikler de (Schwalbe marathon 23c) eklenince, (kondisyon durumunun da her gün geçtikçe arttığını varsayarsak, onlarca ultramarathon denemem oldu) ben böyle bi fark hissettim. Her hafta en az üç kere antrenman yaptığım zamanlardı, fakat şu an bisiklet sporunu bırakmak zorunda olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Keşke bunun üzerinde daha çok tartışabilseydik. :)

@baykuş97

Daha fazla deneme şansım olmadığından dolayı izlenimlerimi paylaşamayacağım için.

Continental GP4000S II satmayı düşünen var mı?

@UPCycling forumda birisi satıyor, 350 TL istiyor.

Ama tavsiyem, 4s olur. bizzat kullanıyorum çok iyi yol tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Geri