Scudo Sports

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Arkadaşlar iyi günler corelli snoopy 4.1 kullanıyorum arka jant şaseye çok yakın pedala yüklenince teker sürtüyor şaseye onun dışında sorun yok neden böyle? ben milden şüpheleniyorum yamulmuş olabilir bisikletci nekadara değişir acaba mili?

Teker şasenin neresine sürtüyor fotoğrafla gösterirsen çözümü söyleyebiliriz.

Teker şasenin neresine sürtüyor fotoğrafla gösterirsen çözümü söyleyebiliriz.
Bu şekilde sol tarafına yakın şasenin. genelde pedala yüklenince sürttüğünü gördüm.

Dosyalar

• 16996820077953741611128354932831.jpg
    16996820077953741611128354932831.jpg
    63,7 KB · Okunma: 37
@sawas Mesafe pedala binen yüke göre değişiyorsa bu kadronun arka maşasının çok esnek bir yapıda olduğunu gösterir. Sebebin bu olduğunu sanmıyorum. Bana akortta, veya tekerin maşa içinde konumlanmasında bir hata var gibi geldi.

@sawas Mesafe pedala binen yüke göre değişiyorsa bu kadronun arka maşasının çok esnek bir yapıda olduğunu gösterir. Sebebin bu olduğunu sanmıyorum. Bana akortta, veya tekerin maşa içinde konumlanmasında bir hata var gibi geldi.
sorunu hallettim mil kırıkmış direk değiştim bide arkayı mandallıdan somunluya çevirdim ben kiloluyum daha dayanıklı olur dedi benim için bisikletci iyi yapmışmıyım?

Geçenlerde, okuduğum bölüm malzeme bilimi ve mühendisliği olduğu için ve Corelli'nin sitesinden CR100/ CR1000 kadrolarını malzemesi sadece ALLOY yazılıp geçildiğinden bir mail yazdım. Hazır soru sormuşken karbonfiber kadroların yerli üretim olup olmadığını da sordum.😁

1702927011326.png

Maalesef karbonfiber kadrolar ithalmiş... Bende sevinmiştim yerli bir firma yatırım yapıp kompozit atölyesi kurup kadro ar-gesi yapmış diye.

Geçenlerde, okuduğum bölüm malzeme bilimi ve mühendisliği olduğu için ve Corelli'nin sitesinden CR100/ CR1000 kadrolarını malzemesi sadece ALLOY yazılıp geçildiğinden bir mail yazdım. Hazır soru sormuşken karbonfiber kadroların yerli üretim olup olmadığını da sordum.😁

312885 dosyayı görüntüle

Maalesef karbonfiber kadrolar ithalmiş... Bende sevinmiştim yerli bir firma yatırım yapıp kompozit atölyesi kurup kadro ar-gesi yapmış diye.

Yerli karbon kadro üretimi yapan var mı?

Selamlar, Corelli Boolva CR100'ün kadrosuna takabileceğim en geniş jantların/lastiklerin kaç milimetre olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Selamlar, Corelli Boolva CR100'ün kadrosuna takabileceğim en geniş jantların/lastiklerin kaç milimetre olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Aynı kadroya sahip corelli fit bike var bende. En fazla 25 mümkün. Daha fazlası olmuyor.

• Üzgün
Tepkiler: Alazarhus
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Merhabalar Corelli Via 3.2 kullanıyorum 9 aydır İskenderun Corelli bayiisinden 0 aldım. Üniversiteye gidip gelirken işimi görsün diye f/p ürünü aradığım için gözüm kapalı almıştım bisikleti. Sonradan araştırdım baya corellinin kendi sitesinde bile 3.2 diye bir modeli yok bikestore dan buluyorum modelde gidon daha dar benim aldıgımda geniş ( geniş gidondan memnunum) adam gözümün önünde kapalı kutuyu açtı tertemiz parçaları birleştirdi verdi yani corelli fabrikasından direk öyle geldigine yemin edebilirim. Hiç 3.2 kullanan veya gören var mı sokakta veya satıcıda ? Bir de bu bisiklette disk fren delikleri oldugunu fark ettim ilerde çevirmek istesem nelere dikkat etmem gerekiyor şimdiden teşekkürler her türlü eleştiriye yoruma açığım

Dosyalar

• Bisiklet 2.jpg
    Bisiklet 2.jpg
    79,4 KB · Okunma: 19
  • bisiklet 4.jpg
    bisiklet 4.jpg
    162 KB · Okunma: 19
...Bir de bu bisiklette disk fren delikleri oldugunu fark ettim ilerde çevirmek istesem nelere dikkat etmem gerekiyor...

Disk fren deliklerinin fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: bajerman01
Merhabalar Corelli Via 3.2 kullanıyorum 9 aydır İskenderun Corelli bayiisinden 0 aldım. Üniversiteye gidip gelirken işimi görsün diye f/p ürünü aradığım için gözüm kapalı almıştım bisikleti. Sonradan araştırdım baya corellinin kendi sitesinde bile 3.2 diye bir modeli yok bikestore dan buluyorum modelde gidon daha dar benim aldıgımda geniş ( geniş gidondan memnunum) adam gözümün önünde kapalı kutuyu açtı tertemiz parçaları birleştirdi verdi yani corelli fabrikasından direk öyle geldigine yemin edebilirim. Hiç 3.2 kullanan veya gören var mı sokakta veya satıcıda ? Bir de bu bisiklette disk fren delikleri oldugunu fark ettim ilerde çevirmek istesem nelere dikkat etmem gerekiyor şimdiden teşekkürler her türlü eleştiriye yoruma açığım
Corelli'nin sitesinde her modelin altında şöyle bir uyarı var: 1720958042325.png Anladığım kadarıyla o an ellerinde uyumlu ve muadil gördükleri ne parça varsa ürettikleri kadroya monte ediyorlar, durum bu olunca aynı bisiklet modelinin 5-6 tane farklı varyantı aynı isimle geziyor maalesef...

• Beğen
Tepkiler: bajerman01
Disk fren deliklerinin fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?
Corelli'nin sitesinde her modelin altında şöyle bir uyarı var: 319098 dosyayı görüntüle Anladığım kadarıyla o an ellerinde uyumlu ve muadil gördükleri ne parça varsa ürettikleri kadroya monte ediyorlar, durum bu olunca aynı bisiklet modelinin 5-6 tane farklı varyantı aynı isimle geziyor maalesef...
Evet haklısınız internette satılan 3.2 ye bakıyorum detay parçalarda benim bisikletimde bulunan parçalardan farklı şeyler görüyorum , henüz yeni üye olduğum için link paylaşamıyorum :))

Dosyalar

• Bisiklet 5.jpg
    Bisiklet 5.jpg
    77 KB · Okunma: 97
  • Bisiklet 6.jpg
    Bisiklet 6.jpg
    82,5 KB · Okunma: 18
bisiklet-5-jpg.319099

Bunlardan üstteki bagaj, alttaki çamurluk bağlantı deliği.

Bunlardan üstteki bagaj, alttaki çamurluk bağlantı deliği.
bilgilendirme için teşekkür ederim demekki disk frene geçemeyeceğim yeni bisiklet alana kadar.

Herkese iyi forumlar,

Corelli markasının Spurcius 2.0 modeli ile aranıza katıldım. Corelli markası kafamda çok soru işareti bıraktı. Markaya karşı oluşan yorumlar olumsuz olunca ister istemez kafada bulutlar oluşabiliyor. Üzerinde bulunan özellikleri ile beni biraz üzerine çekmeyi başaran Spurcius 2.0 modeli şuanlık beni pişman etmedi. Yeni aldığım için çok fazla kullanımın olmadı fakat şuanlık her şey yerinde gidiyor.

Özellikleri bu şekilde ;

Kadro:Alüminyum
Kadro Boyu:52 Cm Kadro
Maşa:Carbon Flath Mounth
Lastik:Schwalbe Lugano 700X25 C
Vites / Fren Kolu:Shimano K 4720 Tiagra 1x10 -> 10 Vites
Arka Vites Aktarıcı:Shimano Rd-4700, Tiagra
Ön Vites Aktarıcı:Shimano Fd-4700, Tiagra
Jant:Shimano Rs100
Fren:Shimano Hidrolik Disk Fren
Gidon:Alüminyum
Ruble:Shimano Cs-HG500-10, 10-SPD, 12-13-14-15-17-19-21-23-25-28
Aynakol:Shimano Fc-4700, Tiagra 50X34T W/BB(BSA)
Orta Göbek:Shimano
Ön Göbek:Shimano WH-RX010, F:28H
Arka Göbek:Shimano WH-RX010, R:28H,
Zincir:Shimano CN-HG54 Super Narrow
Ağırlık:9,800 kg

306364 dosyayı görüntüle306365 dosyayı görüntüle
iyi günler dilerim hocam bir şeyi merak ediyorum kadrosu kaç mm lastik destekliyor acaba bunu biliyor musunuz yardımcı olabilirseniz mutlu olurum

Geri