Abiler merhaba ben İsa, 17 yaşındayım . Corelli Snoop 3.1 bisikletimi 19 ağustos 2019 dan beri kullanıyorum . Yks hazırlık öğrencisi olduğum için bu sene sadece 365 günde 2100 km tek kullandım. Deneyimlerimi ve sorularımı size de ulaştırmak isterim . Deneyimler:
-Arkadaşlar bisikletim giriş seviye ve benim yoğun şekilde bisiklet kullanmaya başladığım ilk bisiklet . Başlarda pek bir şey anlamadığım için çok fazla sorun yaşıyordum . Etrafımdaki bisikletçiler de kötü olduğu için asla çözüm bulamıyordum. Çok fazla sorun yaşıyordum çünkü corellinin çoğu componenti markasız ve fabrika çıkışlı (maliyet düşürmek için) ve bu durum çok fazla soruna yola açıyor.
-Ön ve arka göbek demir ve rulmansız . İnternet sitesinde rulmanlı yazmasına rağmen.
- Vites kolları dacron yani açık açık söyleyeyim ÇAKMA , ÇİN MALI . Bu kollardan kurtulmadan asla düzgün vites / fren deneyimi yaşayamıyorsunuz.
- Aynakol dacron , ÇAKMA ama Allaha şükür henüz sıkıntı çıkarmadı.
- Ruble merdiven altı ve 2200. Km de değiştirdim shimano mtz-21 ile çünkü zincirim yamuldu ve ikisini de değiştirmek zorunda kaldım . Zincirimin yamulma sebebi ise ön aktarıcının da tamamen markasız ve ÇAKMA olmasındandı . Ön vitesi atarken çok kötü şekilde kilitlenmişti zincirim bidaha yaşamamak için onu da shimano tourneyin bir vitesiyle değiştirdim. 50 tllik ön vitesi neden koymuyorsun be Corelli...
- Drop atarken sele borusu yamuldu ve çelikti kurtuldum ondan da ağırlık yapıyordu alloy taktım.
-Fren ayarı çok zor yapılıyor bi kaç kre sıkıca sıkınca gevşiyor .
- Orta göbek çat çat ses yapıyordu değiştirdim. Bu arada arka göbek yalpa yaptığı için değiştirdim rulmanlı bir göbekle ve ön göbeğim hala o siyah iğrenç demir göbek.
- Amörtisörle ilgili fikirlerimi henüz tam oturtamadım. Çelik olması sıkıntı ve yayları çok sert. Aslında bu duruma da ayak uydurdum performanslı ve hızlı sürmek istediğimde uzun süre yağlamıyorum çalışmıyor :d hareket yapmak istediğimde wd40 ı bolca sıkıyorum bacaklara yağ gibi kayıyor.
- Arka lastik mitas 1 ayda eridi cst gripper taktım.
Deneyimlerim bu kadar arkadaşlar şimdi sorum şu ki
SADECE BEN Mİ BU BİSİKLETTE BU KADAR SORUN YAŞADIMMM ?? .
Snoop 4 modellerinde de aynı componentler(yanlış yazıyor olabilirim kusura bakmayın) var çünkü. Özellikli çakma vites kollarından asla vazgeçmiyorlar . Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim iyi forumlar .
Var ya, Bildiğin benim yaşadıklarımın aynısını yaşıyorsun. Ben de 4.1 kullanıyorum farkları 24 vites olması ve Mekanik Disk vites olması.
-Parçaları fiyatını düşününce kötü değil ama biraz daha üstüne çalışılabilirdi.
-Vites kollarından ben memnun kaldım ben. Gayet düzgün çalışıyorlar ama Vites kolu ile Fren kolu birleşik yapılmış yani birisi kırılsa diğerini değiştirmek zorunda kalıyorsun ekstra masraf.
-Amortisör ise dediğin gibi. Sanki kilitli maşa kullanıyorum. Yağmur yağdığında mis gibi kayıyor güzel oluyor fakat 2 güne tekrar eski haline geliyor. WD40 elimde olmadığı için kaliteli şekilde test edemiyorum.
-Mitas lastikler gerçekten çabuk eridi. 2-3 Aylık sürece neredeyse dümdüz oldu lastikler yıllardır lastiklerini değiştirmediğim Geroni marka bisiklet ile aynı düzeye indi durumu. Aynı lastik arkadaşımda var iç yüzeyi gözüküyor dışarıdan o iplik iplik yüzey var ya orası.
-Sele berbat. Sele ile Sele Borusu bağlayan parça tırtıklı bir yapıya sahip tırtıklar birbinie tutunuyor öyle düz duruyor ama o tırtıklar dümdüz olmuş aşınmış ve şimdi sele bir aşağı bir yukarı oynuyor deli ediyor beni. Ben de Geroni markalı bisikletin sistemini söktüm benimki ile aynı onun bir kaç parçasını alıp taktım şu an daha iyi. İleride o parçadan almak şart.
-Orta göbek gıcırdıyor. Pedala yüklendiğimde özellikle diyelim pedal en alt konumda ona bastırdığımda çıtırdıyor ve arada "çat" diye ses geliyor sanki boşa atıyor.
-Orta aktarıcı da kötü. Markasız ve bir türlü vites ayarı yapamadık. Sadece 1 ve 2 kullanıyorum ama bazen o da sorun çıkarıyor.
-Pedalın birisi çok rahat dönerken birisi biraz zor dönüyor. Güç çaldığına eminim ama çok çalmıyordur.
Yani yalnız değilsin. Aslında bu Snoop serisinde sorun yaşamayan yok galiba. Artıları sadece Alü kadro olması ve fiyatına bakınca iyimser özellikler vaat etmesi ama pratikte bu özellikler işe yaramıyor.