Scudo Sports

Corelli

Eski bisikletim V-fren idi zamanla jantı yamultuyordu bu yüzden yeni bisiklet alırken diskli olmasına dikkat ettim. Disk fren den memnunum ancak bazen ötüyor, bunun yerine hidrolik frenli bir üst seviyesini almayı tercih ederim, bu arada isiklet 15.600 kg yani yokuş çıkarken vs. biraz zorlanıyoesunuz ama zamanla vücut uyum sağlar.
Ayarları düzgün yapılmış bir v fren jantı neden yamultsun ki. V fren ayarıda en fazla 1 dk sürüyor.

• Beğen
Tepkiler: CorelliDriver
Scudo
Eski bisikletim V-fren idi zamanla jantı yamultuyordu bu yüzden yeni bisiklet alırken diskli olmasına dikkat ettim. Disk fren den memnunum ancak bazen ötüyor, bunun yerine hidrolik frenli bir üst seviyesini almayı tercih ederim, bu arada isiklet 15.600 kg yani yokuş çıkarken vs. biraz zorlanıyoesunuz ama zamanla vücut uyum sağlar.
Aslında bende Hidrolik Frenli bir şeyler isterdim ama bütçe bu kadara izin veriyor. Şu an kullandığım bisiklet Geroni FSX2500 ve yokuşu çıkmak işkence. Bence buna geçince zorlanmak yerine rahatlarım.

Aslında bende Hidrolik Frenli bir şeyler isterdim ama bütçe bu kadara izin veriyor. Şu an kullandığım bisiklet Geroni FSX2500 ve yokuşu çıkmak işkence. Bence buna geçince zorlanmak yerine rahatlarım.
Üstüne 200 TL daha koyup corelli snoop 5.1 alırdım sizin yerinizde olsam.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Üstüne 200 TL daha koyup corelli snoop 5.1 alırdım sizin yerinizde olsam.
Aslıbda 4.1 fiyatına 2. El var. Bu bisiklet fiyatlari sonsuza kadar gidiyor ya. 200 ekle şunu al 300 ekle bunu al şunu ekle onu al...

• Beğen
Tepkiler: CorelliDriver
@Bir Geroni Kullanıcısı 4.1 de arka dişli 8 li galiba. Vidalı ruble mi kullanılmış kaset ruble mi? Bilginiz var mı?
İleriki zamanlarda upgrade etmek için kaset ruble ise bence daha avantajlı

Merhaba snoop 4.1 fiyatına göre iyi bir bisiklet alalı bir hafta oldu şu ana kadar bir sorun ile karşılaştım o da arka kaliperin yayı ters dönmüştü onuda bugün bisikletçide 30Tl ye tamir ettirdim geriy bir sıkıntı kalmadı.
Bir haftada 1 kere sahil de yol yaptım sıkıntı çıkmadı kadrosu 18 inch olduğu için boyuma (185cm) uygun alırken bunu düşünmek lazım, ön ve arka attırıcı shimano tourney geldi ancak corellinin sayfasında ön aktarıcı dacron idi.
Bisikletin tek sevmediğim yanı sele borusundaki boyaların ilk günde silinip kaybolması bunun dışında hiçbir sıkıntım yok .

Not: Bence 200 TL daha bütçeniz var ise corelli snoop 5.1 alın derim aralarında fren farkı var biri mekanik öbürü hidrolik olmalı.

Herkese iyi forumlar dilerim.
@Bir Geroni Kullanıcısı 4.1 de arka dişli 8 li galiba. Vidalı ruble mi kullanılmış kaset ruble mi? Bilginiz var mı?
İleriki zamanlarda upgrade etmek için kaset ruble ise bence daha avantajlı

Arka ruble 8 li önde de 3 dişli var toplamda 24 vites, rublenin kasetli mi vidalı ne demek bilmiyorum o yüzden buna cevap veremeyeceğim.

İyi Forumlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: celilyafes
biraz araştırma neticesinde arka ruble ATA FREEWHEEL 8 Lİ RUBLE (DİŞLİ) yani vidalı ruble kullanılmış. upgrade için tavsiye etmiyorum. Normal kullanım için yeterli bi bisiklet.

@Bir Geroni Kullanıcısı 5.1 disk fren kalitesi hakkında yorum yapamam ama bisikletler emin olabilirsiniz fiyat/performans ürünü. günlük hayatta düzgün kullanımda işinizi görür. Bu tür bisikletleri pro bisiklet gibi kullanmamak gerekiyor. Üst seviye değiller. Günlük gezilerde düz yolda, biraz engebeli arazilerde çok rahat iş çıkarırlar. Downhill falan yapılmayacaksa boşuna pro bisiklet almaya gerek yok. Gereksiz harcama olur. Ayrıca hidrolik disk fren bakımları çok pahalı diye biliyorum. Ben bu konuda gelenekselciyim, V fren her türlü avantajlı. Her 1500 km de 40 50 liraya pabuç alıp değiştiriyorum. Hiç şikayetim olmadı.

Yeni Salcano City Wind bisiklet aldım V fren seçtim bakımı tamiri vs. kolay olsun diye ama şimdi yorumu okudum da jantı gerçekten yamultuyormu?

Yeni Salcano City Wind bisiklet aldım V fren seçtim bakımı tamiri vs. kolay olsun diye ama şimdi yorumu okudum da jantı gerçekten yamultuyormu?
Ben böyle bi olaya hiç denk gelmedim duymadım ama fren ayarlarının bozuk olması yamulmasına sebep olabilir belki.

• Beğen
Tepkiler: Suphi3434
Bende hayatimda ilkdefa frenden yamulan jant duydum

@Bir Geroni Kullanıcısı 5.1 disk fren kalitesi hakkında yorum yapamam ama bisikletler emin olabilirsiniz fiyat/performans ürünü. günlük hayatta düzgün kullanımda işinizi görür. Bu tür bisikletleri pro bisiklet gibi kullanmamak gerekiyor. Üst seviye değiller. Günlük gezilerde düz yolda, biraz engebeli arazilerde çok rahat iş çıkarırlar. Downhill falan yapılmayacaksa boşuna pro bisiklet almaya gerek yok. Gereksiz harcama olur. Ayrıca hidrolik disk fren bakımları çok pahalı diye biliyorum. Ben bu konuda gelenekselciyim, V fren her türlü avantajlı. Her 1500 km de 40 50 liraya pabuç alıp değiştiriyorum. Hiç şikayetim olmadı.
Zaten bisikleti çok zorlama gibi bir planım yok. En fazla zorlamam uzun yol ve orman yolu olur. Disk Freni çok kötülüyorlar gerçekten denildiği kadar kötü mü? Kullanıp memnun olmayan görmedim tanıdıklarımdan ama medyada herkes bir şeyler sallıyor.

Bence mekanik disk frende işinizi görür. Hidrolik frenin en büyük avantajı yumuşak olması.( bu gözlemim bisikletçileri gezerken gözlemlerimden) başka artısı var mı bilmiyorum ama hidrolik disk frenden v frene bakım maliyeti dolayısıyla geçen insanlar tanıdım.

• Beğen
Mekanik Fren ne kadar maliyetli olabilir ki? Evet V frene göre daha karmaşık ama narince kullanılırsa pek sorun çıkarcağını sanmıyorum. Hidrolik dediğiniz gibi çok yumuşak. Bence Mekanikte öyle olur.

Mekanik disk fren kullanan arkadaşların bilgi vermesi daha doğru olur kanımca. Ben sadece uzaktan gözlemlerimi söyledim.

• Beğen
@Bir Geroni Kullanıcısı Onur yıldırım'ın Bisikletim ve bisikletler hakkında adlı videosunun 13.12 inci dakikasına bakın frenlerden bahsediyor.Tamamen deneyim üzerine çok bilgilendirici bir video.

Mekanik disk fren kullanan arkadaşların bilgi vermesi daha doğru olur kanımca. Ben sadece uzaktan gözlemlerimi söyledim.
Mekanik ile hidrolik arasındaki fark yumuşaklık bu yüzden hidrolik tercih edebilirsin dedim ancak bakımları pahalı oluyor. Mekanik disk ise v fren gibi ama sadece v-fren uç noktadan fren yaparken disk fren merkezden yapıyor ve yağmurlu havalarda v-fren den daha iyi tutuyor.

V-fren'e gereksiz bir önyargı oluşmuş bende, eski bisikletin fren ayarı bozuk olduğu için jantı yamulmuşdu.

Not: Mekanik diskten memnunum, bakımlarda balatalar ve tel değişiyor ama hidrolik frende bunun üzerine bir de hidrolik yağın değişmesi gerekiyor sanırım.

@Bir Geroni Kullanıcısı Onur yıldırım'ın Bisikletim ve bisikletler hakkında adlı videosunun 13.12 inci dakikasına bakın frenlerden bahsediyor.Tamamen deneyim üzerine çok bilgilendirici bir video.
Baktım ve sonunda Mekanik Disk'i yerden yere vurmayan birisini gördüm. :D

Şu an kilitlenemeyen amortisör beni düşündürüyor. Çok sorun olur mu?

Geri