Scudo Sports

Corelli

belkide o kadrolarda bu fabrikanindir. Bilemem tabi ama fiyat konusunda cok iyi. Sporcupazari.comda salcano ile kıyaslama yapmislar.

Scudo
mesela basit ve efektif bir ulaşım aracı olarak
(link)

desire modeli 1000 tl miş. listesinde var. bence mantıklı. nexus 3 vitesli.

Kadronunun yerli üretim olması ve Eskişehirden çıkan bir marka olması çok hoşuma gitti. Fakat bazı sıkıntılar var. Sadece 2 yol bisikleti var. Bahara yol bisikleti düşünen biri olarak a ne güzel alırım adamlara destek olur dedim ama 52 42 aynakol nedir abi, kim sürecek onu? Öyle aynakollu bisikleti efektif sürebilecek adamın zaten alt seviye claris setli bisikletle işi olmaz. En azından birkaç opsiyon olmalı, claris, sora ve üst seviye olarak tiagralı modeller. Bisiklet sporuna çok aşina olmayan türk insanına daha insan gibi 50 34 gibi aynakollar en kötü 12 28 rubleler hatta -30 32- daha iyi lazım. Yoksa iş çocukluk zamanı çelik bisikletle rampa çıkma buhranına döner. Bir de bu mtb, şehir bisikleti değil ki buna gidip neco meco ne idüğü belirsiz 3-4 dolarlık kare mil göbek koyuyorsun. Yani alt ve orta sınıf bisiklet üretim hedefliyoruz demişler de bunlar alt oğlu alt olmuş. Bu haliyle alan pek olmaz yol olarak. Zaten yol alan genelde diğer tiplerden geçmiş biraz tecrübelenmiş ne istediğini bilen adam olur. O konuda çuvallamışllar diye düşünüyorum.

Televizyonda reklamları dönmeye başladı.. Hani Salcano dışında pek alışık olmadığımız bir durum hele kışın ortasında...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin

Salcanodan daha iyi geldi bana

• Beğen
Tepkiler: cihan14
Yaptıkları iş takdire şayan; malum üretim ve sanayi konusunda hayli mesafe katetmesi gereken bir ülke olarak yerli girişim desteklenmeli. Üstelik bildikleri aluminyum işi varken muhtemelen onun kadar marjlı olmayan bisiklet üretimi gibi bir işe girip biraz risk almamışlar da değil.

Yine de firmanın ürün gamını yeniden gözden geçirmesinde ciddi fayda var. Özellikle yol bisikletleri (onların jargonda yarış - yol bisikleti dedikleri bizi fitness dediğimiz şekle benziyor) için biraz daha üst gruplardan ürün koyup orta düzey müşteri de hedefleseler daha iyi olabilir. Ya da sadece kadro satışı veya custom (sipariş üzerine tiagra grup seti gibi vs) gibi yerli firmanın sağlayabileceği ayrıcalıklar düşünülebilir.

Firmaya hayırlı işler temenni ederim, umarım belli bir kalite tuttururlar.

@Kurtuluş E.
Sadece kadro satışı konusuna katılıyorum.
Düzgün bir kadro alınıp güzel bir bisiklet toplanabilir

Bence yerli malı bisiklet üretenlerin bisikletlerin inceleme yapıp şöyle olsaydı daha iyi olurdu gibi bir beklentimiz var ise o beklentileri bir bisiklet incelemesi yapıp iletmeli. Böylelikle yerli firmalar Türkiye içi müşteriler için daha cazip hale gelir ve yerli malı bisiklet alanlar çoğalır onlarda kazanır bizim paramızda ülkede kalır.

İleride ülkemizdeki diğer yerli firmalara da kadro üretebilirler de:harika: Bu en az kendi ürünlerinin tutması kadar önemli bir adım olur.

Keşke yol bisikletinde sora ve tiagra set olsaydı, belki ileride tecrübe kazanınca yaparlar.

Firmanın kadro ve jantları üretebilmesi güzel bir gelişme.

Yalnız firmanın kurumsal kimlik ve ürün konumlandırma konusunda sıkıntıları var sanıyorum. Ürün gamını çeşitlendirip orta-üst seviye ürünleri de eklemezlerse markanın adı "ucuzcu"ya çıkacaktır hızla. Bu noktada bisiklet camiasından gelen ve bu camiayı iyi tanıyan birilerinden destek alsalar isabetli olur.

demek ki bizim beklediğimiz "orta-üst seviye" modeller fazla kar bırakmıyor firma için düşük kar marjlı ürünler .. giriş seviyesi alt modeller belki daha çok satılır hızlı sirküle olur mantığıyla oraya oynamayı seçmişler şimdilik.

Böyle bir firma isterse hafif bir alüminyum kadro üretebilir o zaman. Bunu düşünmeliler bence.

Yerli bir firmanın kalıcı olmasını görmek isterim. Orta-üst segment ürünlere yüklenmemesinin bir sebebi de bu tarz ürün tercih edecek tüketicilerin daha köklü markalara eğilimi olması da olabilir. Zamanla oralara da girer bence. Kişisel görüşüm para kazanıp bu para ile AR-GE çalışması yapmaları. Ürettikleri kadrolarda belli bir standardı yakalarlarsa diğer parçalar zaten tüm dünyada aynı olduğundan rekabet avantajı elde edecektir. Bir diğer tahminim de firmanın ihracaat hedefi olan ülkelerin de düşük gelir düzeyinde olan ülkeler olduğu için tercihinin bu yönde olduğu.

Merak ettiğim kadroların kalitesi ve ağırlıklarının diğer markalarla kıyaslandığında nerede olduğu.

Son olarak tasarım açısından fazla zorlamayıp macera aramamaları. Parayı AR-GE ye harcasınlar. Bir de maliyet kısmında mesela Salcano ile kıyaslandığında nerede? Kendi üretmesi bu açıdan iyi mi kötü mü emin değilim bilen var mıdır acaba?

Sürümden kazanmak amaçlı sanırım birçok giriş seviyesi ve az sayıda orta seviye ürün ile girmişler piyasaya.Şöyle iddialı bir model yapıp aynı kadroyu daha düşük setlerle daha uyguna satsalar aslında kadroya güvenip daha rahat alma şansımız olurdu.Eğer bisiklet alma durumunuz var ise bu firmanın modellerini de incelemek gerekir.Kafanıza yatan bir model var ise destek verilebilir.Fakat bana model isimleri çok karışık geldi açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Merhaba,

Bugün Corelli Leone 4.1 ile Corelli ailesine katıldım. Umarım sayımız artar.
Yarın bisikleti teslim alınca detaylı fotolar gönderirim. 2.160 bisiklet + 260 tl. aksesuarlar ile 2.400'e mal oldu.

@Hakorman deneyimlerinizi paylaşır mısınız bisikleti alınca fiyatları piyasaya göre gayet iyi almayı düşünebilirim bende

• Beğen
Tepkiler: Hakorman
IMG_2822.JPG IMG_2810.JPG IMG_2819.JPG IMG_2820.JPG IMG_2813.JPG IMG_2812.JPG IMG_2815.JPG IMG_2815.JPG IMG_2812.JPG IMG_2813.JPG IMG_2820.JPG IMG_2819.JPG IMG_2810.JPG IMG_2822.JPG @mehmetgacar Bugün yaklaşık 20 km sürdüm, kondisyon malum yerlerde. Öncelikle bisiklet yağ gibi akıyor. Bozuk yollarda da sürdüm, asfaltta da, hafif rampada da. 30 vites deore set muazzam. Vites geçişleri kesintisiz ve seri. Suntour maşa işini iyi yapıyor. Kadro kaynak bağlantıları sağlam yapılmış. Bugün bana çok keyif verdi alet. Tavsiye ederim. (Fotolar yan eklendi, neden bilmiyorum)IMG_2822.JPGIMG_2810.JPGIMG_2820.JPG IMG_2813.JPG

Geri