İnsanların işine karışmayayım, yazmayayım dedim ama bir veya daha fazla insanın kendi eliyle zarar görebileceğini bildiğim halde yazmamazlık edemedim. 4 tane coraspin'i bir seferde alsanız bir tablet aspirin etmez yani zararını (eğer kan pıhtılaşma zorluğunuz yoksa) görmezsiniz ama 4 tane parol'u birden almanız karaciğer, böbrek, merkezi/periferal sinir sisteminiz ve muhtemelen de vasküler sisteminiz üzerinde stres yaratacaktır keza 6 saatte bir alınması gereken günlük maks. dozu bir seferde almışsınız. İyi ki bir şey olmamış. Ayrıca bu gruptaki ağrı kesiciler semptomatik tedavi yapar, yani ağrınız varsa ağrıya yol açan problemi ortadan kaldırmaz, yani sizin ağrıyı hissetmemenize yarar.Covid in en pik yaptığı zamanlar İstanbulda yaşıyordum. Şimdi Muğlada dağ başinda yaşamama rağmen covid oldum. Semptomlar 5 saat aralıksiz araç kullandiktan sonra çıktı. Ateşim 39 a kadar çıktı, hemen 4 tablet parol, 4 adet coraspin aldım.6 saatte toparladım. Bütün semptomları durdurdum. Acaba dedim soğuk algınlığı mı idi, evde 2 defa test yaptım, 2 si de pozitif çıktı. 3 gün sonra testim negatife döndü.
Dedikleriniz doğru.Önemli not: ben hekim değilim ve bu bir hekim tavsiyesi değildir. Herhangi hekim forum yazarımız varsa benim hatalı olduğum yerleri düzeltmesini ve doğru yazmışsam onaylamasını rica ediyorum.
Geçmiş olsun Taner Hocam, acil şifalar dilerim.Biz de daha bayramın 1.günü başladı, belli ki ofiste veya dışarıda birinden bulaştı ve 2 gün ateş-halsizlik sonrasında tad koku 1 günlüğüne gitti. Şimdi daha iyiyiz Allah'tan. Doktorlar da sadece soğuk algınlığı ilacı ve parol veriyoruz diyor.
Geçmiş olsun Taner Hocam, acil şifalar dilerim.
Önceleri soğuk algınlıklarında sadece aspirin plus c suda eriyen tabletlerden kullanıyordum, gayet iyi geliyordu, yalnız artık eczanelerde bulunmuyor, 15 gün önce yakalandığım covid de muadil olarak A plus c suda eriyen tablet kullandım, sabah ve akşam birer adet, ayrıca suya bir kaç damla da limon damlatıp kullandım. Şikayetlerimi oldukça azalttı. 2 gün sonun da ateş ve halsizlik geçti ama 1 hafta boyunca koku ve tat alamadım. Bu gün arkadaşım ve annesinin covid olduğunu öğrendim, arkadaşım konuşamayacak derece de halsiz di, ağrılara ve diğer semptomlara dayanamadığını söyledi, gün içerisin de 4 adet parol içmiş yine de şikayetlerin de azalma olmamış. Benimle aynı anda hasta olan kardeşim de parol içti o da pek faydasını göremedi, ben a plus c önerdim ama içmemekte ısrar etti. Parol da şikayetler azalmıyorsa a plus c bir kez denenebilir, bir saat içerisin de rahatlatıyor, 4 adet parol içmek yerine sabah ve akşam birer adet a plus c bünyeye daha az zarar verir diye düşünüyorum, bu ara da elbette doktora danışıp alınmasını tavsiye ediyorum.İnsanların işine karışmayayım, yazmayayım dedim ama bir veya daha fazla insanın kendi eliyle zarar görebileceğini bildiğim halde yazmamazlık edemedim. 4 tane coraspin'i bir seferde alsanız bir tablet aspirin etmez yani zararını (eğer kan pıhtılaşma zorluğunuz yoksa) görmezsiniz ama 4 tane parol'u birden almanız karaciğer, böbrek, merkezi/periferal sinir sisteminiz ve muhtemelen de vasküler sisteminiz üzerinde stres yaratacaktır keza 6 saatte bir alınması gereken günlük maks. dozu bir seferde almışsınız. İyi ki bir şey olmamış. Ayrıca bu gruptaki ağrı kesiciler semptomatik tedavi yapar, yani ağrınız varsa ağrıya yol açan problemi ortadan kaldırmaz, yani sizin ağrıyı hissetmemenize yarar.
coraspin'i günlük 1 doz ve akşam yemeklerinde tavsiye edilebilir. Akşam yemeğinden kahvaltıya kadar olan süre en hareketsiz kaldığımız süredir ve kan pıhtı oluşma/atma riski bu saatlerde daha fazladır. Eğer kan inceltici kullanmakta veya başka bir sağlık sakıncası yoksa, covid tamamen iyileşinceye kadar, önce bir doktora danışmak şartıyla, coraspin'e devam edilebilir. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Önemli not: ben hekim değilim ve bu bir hekim tavsiyesi değildir. Herhangi hekim forum yazarımız varsa benim hatalı olduğum yerleri düzeltmesini ve doğru yazmışsam onaylamasını rica ediyorum.
Önceleri soğuk algınlıklarında sadece aspirin plus c suda eriyen tabletlerden kullanıyordum, gayet iyi geliyordu, yalnız artık eczanelerde bulunmuyor, 15 gün önce yakalandığım covid de muadil olarak A plus c suda eriyen tablet kullandım, sabah ve akşam birer adet, ayrıca suya bir kaç damla da limon damlatıp kullandım. Şikayetlerimi oldukça azalttı. 2 gün sonun da ateş ve halsizlik geçti ama 1 hafta boyunca koku ve tat alamadım. Bu gün arkadaşım ve annesinin covid olduğunu öğrendim, arkadaşım konuşamayacak derece de halsiz di, ağrılara ve diğer semptomlara dayanamadığını söyledi, gün içerisin de 4 adet parol içmiş yine de şikayetlerin de azalma olmamış. Benimle aynı anda hasta olan kardeşim de parol içti o da pek faydasını göremedi, ben a plus c önerdim ama içmemekte ısrar etti. Parol da şikayetler azalmıyorsa a plus c bir kez denenebilir, bir saat içerisin de rahatlatıyor, 4 adet parol içmek yerine sabah ve akşam birer adet a plus c bünyeye daha az zarar verir diye düşünüyorum, bu ara da elbette doktora danışıp alınmasını tavsiye ediyorum.
Solgar VM 2000 bende yıllardır kullanıyorum. Fiyatı çok arttı ama güne vurduğunda bir kahve parasına denk bile gelmiyor.Güzel bilgiler , bir-iki ekleme yapmak isterim; her sabah youplus C (propolis+çinko) ve Solgar v2000 aldım , toparlanmaya çok yardımcı oldu.
Doktor doktor bir kez de ben lütfen kimse ağrı kesici içmesin diye ricada bulunayım. Bu ilaç, bu gün piyasaya çıksa engellenecek bir ilaç. Son sözüm bu.içerisin de 4 adet parol içmiş yine de şikayetlerin de azalma olmamış.
Kaynak? Kuyruk rüzgarı sanırım.Doktor doktor bir kez de ben lütfen kimse ağrı kesici içmesin diye ricada bulunayım. Bu ilaç, bu gün piyasaya çıksa engellenecek bir ilaç. Son sözüm bu.
Canan Karatay gibiler de diploma der, lakin kaynak değildir. İlaçla ilgili sıkıntıları ortaya koyan akran değerlendirmeli makale varsa alalım.Kaynak diploma.
Akran değerlendirmesiz makale yayınlanmıyor zaten.Canan Karatay gibiler de diploma der, lakin kaynak değildir. İlaçla ilgili sıkıntıları ortaya koyan akran değerlendirmeli makale varsa alalım.
Solgar VM 2000 bende yıllardır kullanıyorum. Fiyatı çok arttı ama güne vurduğunda bir kahve parasına denk bile gelmiyor.
Parol için mi uyarınız tam anlayamadım, keza öğrendim ki o gün 7 adet içmiş, intihar dozu gibi bir miktar, bu hastalık da ağrıya, sızıya bir kaç gün katlanmak gerekiyor, insanlar bir iki ilaç alıp hemen semptomların geçmesini bekliyor. Deneyimlerimden yola çıkacak olursam asprin plus c ya da muadili a plus c tarzı suda eriyen ilaçlar bu tür gribal enfeksiyonlarda şikayetleri azaltmak adına daha iyi bir seçenek gibi.Doktor doktor bir kez de ben lütfen kimse ağrı kesici içmesin diye ricada bulunayım. Bu ilaç, bu gün piyasaya çıksa engellenecek bir ilaç. Son sözüm bu.
Aşı bekleteceğiniz birşey değil. Virüsle ilk karşılaştığınız anda size gerekiyor ama 39 güne kadar antikorun oluşması sürebiliyor. O yüzden siz tatilin başında vurulsanız ancak okullar açılınca yeterli antikorunuz oluyor. Bağışıklanmanız için geçen süreyi de düşünürseniz, okul açılınca geç olabilir.Ben okulların açılmasına yakın aşı olmayı planlıyorum.
Evet.Parol için mi uyarınız tam anlayamadım,
Bu ilaçlar ağrıyı dindiren ama iltihabı dindirmeyen ilaçlar. Uzun etkileri aynı bu hastalık gibi, yan etkilerine bakarsanız.ağrıya, sızıya bir kaç gün katlanmak gerekiyor, insanlar bir iki ilaç alıp hemen semptomların geçmesini bekliyor.
Samimiyetle söylüyorsunuz ama Aspirin ile Parol zaten aynı şey. Sınıfları aynı.Deneyimlerimden yola çıkacak olursam asprin plus c ya da muadili a plus c tarzı suda eriyen ilaçlar bu tür gribal enfeksiyonlarda şikayetleri azaltmak
Parol için günlük alabileceğiniz maksimum miktar 8 tablet, yani 4000 mg. Ben tek seferde 4 tablet aldım. 39 derece ateşimi 36 ya düşürdüm. Sabah kalkıp 1 saatlik bir ter antrenmanı yaptım.Vücut sıcaklığı 39 dereceye çıktığında enerji harcamaniz ve oksijen tüketiminiz %25 artıyor. Bunun yanı sıra arter lerdeki basınç ve nabız değeride normalin çok üstüne çıkıyor.Souk su ile ateş düşmeyince mecbur ilaç almak zorunda kaldım. Zira yüksek ateşin vücutta yaratacağı tahribat ilaçların yaratacağı tahribattan daha yüksek. Parol ün ve coraspinin yanı sıra 1600mg İbuprofen de aldım.Yazdıklarım kimseye bir tavsiye niteliğinde değil.Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın. Her vücut birbirinden çok farklı. Zira dinlenik nabzım 37 lerde geziyor. Normal dozajlamanın benim için yeterli olmadığı çok zaman oldu...İnsanların işine karışmayayım, yazmayayım dedim ama bir veya daha fazla insanın kendi eliyle zarar görebileceğini bildiğim halde yazmamazlık edemedim. 4 tane coraspin'i bir seferde alsanız bir tablet aspirin etmez yani zararını (eğer kan pıhtılaşma zorluğunuz yoksa) görmezsiniz ama 4 tane parol'u birden almanız karaciğer, böbrek, merkezi/periferal sinir sisteminiz ve muhtemelen de vasküler sisteminiz üzerinde stres yaratacaktır keza 6 saatte bir alınması gereken günlük maks. dozu bir seferde almışsınız. İyi ki bir şey olmamış. Ayrıca bu gruptaki ağrı kesiciler semptomatik tedavi yapar, yani ağrınız varsa ağrıya yol açan problemi ortadan kaldırmaz, yani sizin ağrıyı hissetmemenize yarar.
coraspin'i günlük 1 doz ve akşam yemeklerinde tavsiye edilebilir. Akşam yemeğinden kahvaltıya kadar olan süre en hareketsiz kaldığımız süredir ve kan pıhtı oluşma/atma riski bu saatlerde daha fazladır. Eğer kan inceltici kullanmakta veya başka bir sağlık sakıncası yoksa, covid tamamen iyileşinceye kadar, önce bir doktora danışmak şartıyla, coraspin'e devam edilebilir. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Önemli not: ben hekim değilim ve bu bir hekim tavsiyesi değildir. Herhangi hekim forum yazarımız varsa benim hatalı olduğum yerleri düzeltmesini ve doğru yazmışsam onaylamasını rica ediyorum.