Scudo Sports

CORRATEC X-VERT CROSS COUNTRY mi? TREK 7500 mü?

Tepki
47
Herkese merhaba,
Ankara' da yaşıyorum. Amatör düzeyde şehir içi bisiklet kullanıcısıyım. Artık daha aktif olarak bisikleti kullanmak istiyorum. Genelde şehir içinde işe gidip gelmek ve yılda bir iki sefer de tur yapmak için yeni bir bisiklet almaya karar verdim.

İnternet üzerinde yaptığım bir kaç araştırma neticesinde CORRATEC X-VERT CROSS COUNTRY ile TREK 7500 arasında kaldım.

Sizce hangi bisiklet amacıma daha uygun?

Boyum 175 cm, kilom 78 kg.

Teşekkür ederim.

Scudo
bende corratec x vert cross base var 2 yıldır kullanıyorum.ağırlıklı olarak dağlık alanda kullanmama rağmen ön amörtisörün çok gereksiz olduğu sonucuna vardım.Bence siz daha çok şehir içinde kullanacaksanız.yaklaşık aynı fiyat aralığında trek fx7.5 yada scott sub serisine bakın en az 2 kg daha hafif ve hızlı bir bisiklet almış olursunuz.daha sonra benim gibi keşkelerle uğraşmazsınız

imza... hatta ben biraz daha da ileriye gidiyorum ve diyorumki mtb lerde dahi üst seviye bir maşaya sahip değilseniz amartisör hamallıktır

• Beğen
Tepkiler: KIVANÇ ATILGAN
Amortisörsüz bisikletleri çoktan elemiştim. Şimdi de biraz kafam karıştı desem yalan olmaz.
teşekkürr ederim.

Dostlar bende cross yada base le ilgileniyorum. Kafamda amortisörlü/amortisörsüz sorusu bayağı meşgul etti ama nihai fikrim bazen sanki gerekli olabilir diye, zaten kilit modeli, yani düz yolda enerji absorbe etmez, onun haricinde sadece taşıyacağınız fazladan amortisör ağırlığı var, verirsiniz bir iki kilo aynı hesaba gelir benim mantığıma göre. Tabi bu benim fikrim.

@cruiser76

Hocam bi bakima ben de sizin gibi dusunuyorum amortisor bence de bazen lazim olabilir ama 2 kg da insani kandiracak kadar onemli bi fark

Ağabey diyeceğim tek şey Scott Speedster S40. Bütçen yeterse tabi. :) Bizim yetmiyo mesela. :D Amortisörlü istiyorsun Trek 7500. :)

@Doğukan KARBAL

Scott speedster in bana uygun olmadigini dusunuyorum, coratec xvert country 12.3 kg bu agirliga kilitlenebilir amortisor ve disk frenler dahil. Trek 7.5 11.5 kg civari. Bence disk fren ve amortisor 800 a deger. Bu arada delta bisikletten iyi bir fiyat aldim. Fiyat ve donanjm acisindan en optimal sartlar corratec gibi duruyor.

Bisiklet seçimi zor iş. En önemli parça kadro diyeceğim ama zaten iki markanın da kadrosu iyi. Bir ara ben de Trek almaya heveslenmiştim, bir arkadaşım nerde Trek orada bırak :) demişti. Şaka bir yana iki markanın da kalitesi ortada.

Ben olsam Corratec tercih ederdim.Bu arada Delta bisiklette Gt bisikletler var, Gt de iyidir, onları da bir inceleyin isterseniz. Seçiminiz hakkınızda hayırlı olsun.

@akifberkant

Tesekkurler bir de corratec shape pro ilginc geldi. 20 vites oomasi bir dezavantaj mi
Bisiklet 9.1 kg

@kivanc

Arkadaşlar corratec shape pro üzerinde shimano 105 seti var. Forumdan araştrırdığım kadarıyla iyi bir set. Cahilliğimi bağışlayın ama 20 vites var bu sette. Bunun 27 vitesli mtb lara göre avantaj ve dezavantajları nedir.
Shimano 105 yol bisikletlerinde kullanılmış.
Ayna kol bu modelde 50-34 yazıyor. Ama xvert cross country de 44-32-22 diyor.
Bu ne gibi farklar yaratır. Örneğin yokuş çıkarken ikili ayna kol seni zorlar gibi bir yorum yapılabilir mi?
Ya da düz yolda çok daha iyi performans mı sağlıyordur?
Sadece mantık yürütmeye çalışıyorum.
Teknik bilgiler içinde kaybolup giderim diye sizin gibi deneyim edinmiş edinmiş arkadaşların tavsiyelerini ve ipuçlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

20 vites 27 vites olayını unutmak lazım ilk olarak. Shape pro da 10 lu ruble ama 2 li aynakol, x-vert te ise 9 lu ruble ancak 3 lü aynakol var. Yazdığın gibi dişli oranları önemli. X-vert 44-32-22 dişli oranlarına sahip shape pro ise 50-34 dişli oranlarında. Rubledeki oranların birbirine çok yakın olacağını tahmin edersek X-Vert yokuşlarda daha rahat bir pedal çevirme imkanına sahip olacaktır shape pro ya göre ancak öyle bir şey var shape pro 9 kilo iken X-vert 12 kilo idi sanırım. Bu da her ne kadar dişli sayısında avantajı olsada x-vert in yokuşlarda zorlayacağı anlamına gelebilir.

Shape pro nun yokuşlarda dezavantajı olacak ancak 50 lik aynakoluyla çok süratli bir bisiklet olacaktır. Ben ağırlık ve son hız avantajını dikkate alarak ve şehirde kullanacağınızı düşünerek shape pro yu tercih etmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: KIVANÇ ATILGAN
@soner kulak

sizin forumda corratec shaper pro için başlık açtığınızı görrdüm. bana da trek 7.5 fx ve scott sub önerdiniz. Sormak istediğim bu bisikletleri shape pro ile lkarşılaştırırsanız tavsiyeniz ne olur.

Arkadaslar karar veremedim. Amortisorlu ama 12.5 kg mu yoksa amortisorsuz 9.5 kg mi

Kullanma profilim haftasonu eymir golu, beypazari gibi, hafta ici cok nadir ise giderken, yilda 2 defa da bir haftalik tur.

Bisikletler;
1. Corratec xvert cross country (kismen xt donanim) 1850 tl
2. Trek 7500 (deore) 2100 tl
3. Trek fx 7.5 2250 tl
4. Corratec shape pro (ayna kol 50 34 shimano 105) 2250 tl

Acikcasi fiyat ve donanim acisindan bakildiginda en iyi alternatif xvert cross country gibi ancak buna ragmen trek oneren arkadaslarim oldu.

1. Corratec alirsam bir sure sonra "keske az daha verip daha dusuk donanimli trek alsaydim daha iyi olurdu" der miyim?
2. Amortisorsuz model aldigim taktirde "keske amortisorlu model alsaydim, simdi bu turda heryer dag tepe sakata gelmem insallah" der miyim?

Yardim

Bu başlık ve forumdan öğrendiğim şu:

CAHİLLİK BAŞA BELA :( :Skull-175 :rolleyes:

2-3 gündür forumdaki çeşitli başlıkları takip ediyorum. Gerçekten çok faydalı ve önemli bilgiler edindim.

Öncelikle; Bisikletim 24 vitesli olacak, hafif olacak, ama amortisörde kaldım...
karar veremedim.

ben sizin düştüğünüz karasız duruma bisikletimi alıp pişman olduktan sonra düştüm ve trek 7.3-7.5 ve corratec shape pro almaya karar verdim.shape pro muhteşem bir bisiklet ama 34-50 aynakol oranı yokuşlarda sizi oldukça zorlar eğer bu bisikleti düşünürseniz o zaman delta bisikletle anlaşıp aynakolu 26-36-46 oranlarına sahip bir aynakolla değiştirmelerini isterseniz tadından yenmez.trek 7.5 de en shape pro kadar iyidir .üzerinde hiç bir değişiklik yapmanıza gerek yok ve bence ağırlığı 11 kg değil 10-10.5 kg civarındadır ve giremeyeceğiniz hiç bir arazi yoktur.bu arada düz maşalı bisiklet kullanan hiç bir arkadaşım pişman olduğunu görmedim hatta bir arkadaşım amörtisörü düz maşayla değiştirdi ve çok çok memnun.bende uygun maşa bulursam değiştirecğm.

@MUSTAFA AKTAŞ

Arkadaşın aradığı modeller orda varda ondan sanırım.
Bu arada kötü bir yolda hızlı iniş yaparsanız amartisörün faydası görülür bence.

• Beğen
Tepkiler: MUSTAFA AKTAŞ
Geri