Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

@Ali Eren Ali bey, sağlıkta önemli veriler elinin altında biri olarak söylebilirim ki, grip gibi benzetmeler bahse konu geçen virüsü normalleştirir bence. etrafımda defalarca grip geçirdiği halde sapasağlam ayakta iken covid teşhisli rahatsızlığın yarattığı pıhtılaşma-nefes darlığı vb sebebiyle hayatını haybeden çocuk uzmanı, ebe, hemşire var. Yaşları 35-45 arasında. Tesadüfen az önce vefat eden sağlık çalışanın eşi geldi. Bilinen bir hastalığı bile yoktu , gencecikti diyor. Grip gibi değil arkadaşlar. Belki bulaşma yolu vs grip gibi olabilir ama sağlığı etkileme oranı - öldürme oranı grip gibi değil. annem ağır bir grip gibi atlattı fakat çalışma arkadaşım 47 yaşında vefat etti. Komşum felçli kaldı. Hastanede yatıp iyileşen halam da var. Netice itibari ile gripten çok çok daha ciddi olduğunu kendimden etrafımdan gördüm , yaşadım deneyimledim ve önlemlerinde paralel oranda ciddi olması gerektiğini düşünüyorum.
Bakın bende belirtiler aynı-benzer ,etkileri tartışılır dedim yani kimisi hiçbir şey olmadan atlatır hayatına devam eder, kimisinin bünyesi zayıftır atlatamaz, gizli bir hastalığı vardır bu süreç o hastalığı tetikler vs bir sürü şey söylenebilir
@Mert E. Hangi dayatmalara/önlemlere salakça dediğimin anlaşılmadığı sanıyorum şöyle bir örnek vereyim o zaman: Yakın zamanda bir sürü ilde parti kongreleri yapıldı hem de lebaleb (e hani nerede mesafe yok)
Polisler maske takmadığı için ceza yazarlar ama kendileri takmaz (takanlar ve kurallara uyanlar sözüm meclisten dışarı)
Geçen senelerde 1 vaka için okulları kapattılar fakat şu an vaka sayıları o dönemden kat kat fazla olmasına rağmen yüz yüze sınavlar oluyor.Bunun gibi bir sürü örnek sayabilirim fakat zaten çoğu biliniyor.
Kısacası burada salakça demekten kastım toplumun bir kısmı kurallara uyuyor bir kısmı uymuyor yarım yamalak uygulanmaya çalışıyor evet belki kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim fakat durum bu

Son düzenleme:
Scudo
Evet bence de kimse kimseyi aşı olmaya zorlayamaz hatta devlet bile bunu yapamaz yapmamalı.
Bence devlette bedava aşı verdiği ama aşı olmayı reddeden kişinin sigortasını aşısını olan kişi ile aynı prim üzerinden yapmak zorunda değildir. Aşı olmayı reddeden kişinin sağlık sistemi üzerine oluşturduğu risk SGK tarafından kişinin sigorta primine yansıtılabilir. Ya da kişi Covid-19 kaynaklı tedavi ihtiyacı duyarsa bunu devlet değil aşı olmayı özgür iradesi ile reddeden kişinin kendisi karşılayabilir. Bu da benim fikrim.

Aşı vardı da biz mi olmadık?
Aşı zamanında ataklarla ülkeye hızlıca kazandırıldı da biz mi olmadık?
Aşı sırası geldi de biz mi olmadık?
Aşı gelsin, sıram gelsin, ben olacağım.

Eğer önlemler alınacaksa bunlar mantıkı bir şekilde alınılmalı hiç kimseye taviz vermeden ve ayrım gözetmeden yoksa bu illetten kurtuluşumuz zor gibi gözüküyor

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Bakın bende belirtiler aynı-benzer ,etkileri tartışılır dedim yani kimisi hiçbir şey olmadan atlatır hayatına devam eder, kimisinin bünyesi zayıftır atlatamaz, gizli bir hastalığı vardır bu süreç o hastalığı tetikler vs bir sürü şey söylenebilir
@Mert E. Hangi dayatmalara/önlemlere salakça dediğimin anlaşılmadığı sanıyorum şöyle bir örnek vereyim o zaman: Yakın zamanda bir sürü ilde parti kongreleri yapıldı hem de lebaleb (e hani nerede mesafe yok)
Polisler maske takmadığı için ceza yazarlar ama kendileri takmaz (takanlar ve kurallara uyanlar sözüm meclisten dışarı)
Geçen senelerde 1 vaka için okulları kapattılar fakat şu an vaka sayıları o dönemden kat kat fazla olmasına rağmen yüz yüze sınavlar oluyor.Bunun gibi bir sürü örnek sayabilirim fakat zaten çoğu biliniyor.
Kısacası burada salakça demekten kastım toplumun bir kısmı kurallara uyuyor bir kısmı uymuyor yarım yamalak uygulanmaya çalışıyor evet belki kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim fakat durum bu

Şimdi şu saçmalık meselesine nokta koyayım. Yazdığınız şu:

Ben kesinlikle aşı olmayacağım.Korkan veya sağlığından şüphe eden, hastalığı ağır bir şekilde geçireceğini düşünen varsa gitsin buyursun yaptırsın aşısını alsın önlemini bu kadar basit.Saçma salak dayatmaların ve önlemlerin hiçbir anlamı yok.

Dayatmalar ve önlemler saçma salak değil. Hele ki aşılama önlemi hiç saçma salak değil. Saçma salak olan şey, o dayatma ve önlemlerin her platformda, her yerde düzgün şekilde uygulanmıyor olması, o da buranın konusu değil.

Tekrar söylüyorum, aşılanma bir tercihtir. Ancak aşılanmama ve aşı karşıtlığı bir toplum sağlığı sorunudur. "ne var canım, herkes kendi vücudundan sorumlu" denecek bir konu değildir. Dolayısıyla "ben aşılanmıyorum, kime ne" demek bir tercih olmakla birlikte, topluma karşı görevini yapmamanın bir karşılığı mutlaka olmalıdır. Ben "tecrit" diyorum (siz sokağa çıkma yasağı da diyebilirsiniz), başkası SGK'nın karşılamaması diyor..

Ama bu tercihinizin ceremesini ve zararlarını, topluma rücu edemeyeceğiniz bir karşılık olmalı..

Çin aşısına insanların güveni yok ondan birçok kişi olmak istemiyor. Burda suçlu süreç boyunca çelişkili açıklamalar yapan yetkililerdir.
İşine geldiği gibi sayılarla oynayan yetkililerin aşısına da güven olmaz. Aşının gerçek etkililik oranı nedir? %50 mi %90'ın üstü mü yoksa %83 mü? Ciddi yan etki oranı nedir? Uzun vadeli yan etkisi var mı yok mu? Bilmiyoruz.

Bir uygulamanın bana verdiği barkotla 1 yıldır dolaşıyorum. Resmini çektim sadece onu gösterip geçiyorum. Peki bu neyi gösteriyor veya neyin emniyeti. Bir kere kovid testi oldum o da hastane de çalıştığım için. Burnuma belli belirsiz değdirdiği çubukla (ki örnek alma kurallarını yerine getirmedi ) negatif aldım ama sonrasında ciğerlerimi yakan grip geçirdim. Bi daha da test olmadım ve evet aşı olmayacağım. Sizlere 2009 domuz gribi skandalını araştırmanızı ve neye hizmet ettiği belli olmayan ekran doktorlarına fazla güvenmemenizi salık veririm. Bu korku pandemisinde karar sizin ve ne karar verirseniz verin sonuçları ortaya çıkana kadar haklı olmanın gururunu yaşarsınız :) Kimsenin aşı olma hakkı alınamaz ki aynı şekilde aşı olmama hakkına da karışılamaz. (tüm çocukluk aşılarını olmuş ve çocuğuna da yaptırmış olan bir kardeşiniz :) )

İlk dozu oldum ikinci bir ay sonra 😉

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Hiç birşey ne siyah nede beyaz. Arada 50 ton var😀
Olmak isteyenide istemeyenide anlamak zor değil.
Bende açıkçası çok güvenmiyorum. Ama dert etmiyorum çünkü aşı sırası bana gelene kadar muhtemelen marsta koloni kurulur.

Komplo teorilerine artık inanın dostlar , dünya tozpembe düşlerle yönetilmiyor.

Aşı olmak kişilerin inisiyatifine bırakılamayacak kadar ciddi bir toplumsal olaydır. Mecburi ve ciddi yaptırımları olmalıdır.
İnsanlar patır patır ölüyor. Dalga mı geçiyorsunuz?

@Eshquia™ Üstad,tıpta hiç kimseyi aşı olmaya zorlayamazsın ve buna hakkın yoktur zaten😁.Ve özellikle uzun vadede yan etkisini bilmediğim bir aşıyı neden olayım ki hem de corona’yı hiçbir şey hissetmeden atlatmış biri olarak.Ve aşı olan corona olmayacak diye bir şey de yok zaten çevremde kaç kişi aşı olmasına rağmen şikayetleri daha da arttı ve coronaya yakalandılar.İsteyen olsun isteyen olmasın bu kadar basit yani

Tüm yazılanlara ek bir bilgilendirme yapmak istiyorum.
Son çıkan kararla kanser ve türevi hastalıklarla kronik rahatsızlıklara sahip hastalara yaşı kaç olursa olsun aşı yapılması kararlaştırıldı.Sistemde ben de programa alındığım için dün gidip ilk doz aşımı yaptırdım.

Ben kronik lösemi hastası olduğum için durumum biraz daha özel. Löseminin, 22.kromozom mutasyonuna bağlı yani gen tabanlı bir hastalık olması sebebiyle biri profesör diğeri de doçent olan iki doktorum bana mutlaka aşı olmam ve bu aşının özellikle Sinovac olması gerektiğini söyledi. MRna tabanlı Biontech gibi aşıların kan hastalıkları için uygun olmadığını belirttiler.
Bunun sebebi de Sinovac ın kuduz aşısı gibi geleneksel inaktif bir aşı olmasına rağmen,Biontech in dünya tarihinde ilk defa uygulanan MRna tabanlı deneysel bir aşı olması.
Hematoloji konusunda uzmanlaşmış doktorlarıma sonuna kadar güveniyorum.
Biontech in kötü Sinovac ın iyi olduğunu söylemiyorum elbette, ancak benim durumumda bir hasta için MRna tabanlı aşılar uygun değilmiş,onu ifade etmek istiyorum.

Aşıdan sonra en ufak bir yan etki gözlemlemedim,ikinci doz için de 28 gün sonraya randevu aldım.

Valla ben şahsen aşı falan olmuyorum, direk korona oluyorum.
2. kez pozitifim :D Korona benden korksun artık. Resmen korona gurmesi oldum arkadaş, "Yok, bu mutasyon da olmamış" falan diyorum artık :ssrtcbya:

Bomba yutup "bu köfte çok acı" diyen maske gibi oldum

MV5BZDFiNDFkM2MtNmU2OS00ZTQzLWI2OTItZTA2ZmNjMzUxMjI2XkEyXkFqcGdeQXVyNjQ2NDA2ODM@._V1_.jpg

İstanbul'da bir devlet hastanesinde hekim olarak çalışan ve Covid servisinde görev yapan bir arkadaşımın söylediğini aynen aktarıyorum ve aşının koruyuculuğu noktasında yorumu sizlere bırakıyorum:

"Dün 40 hastayı yoğun bakıma aldık. Bunlardan 17'si 2 doz aşısını da olmuş kişilerdi."

İstanbul'da bir devlet hastanesinde hekim olarak çalışan ve Covid servisinde görev yapan bir arkadaşımın söylediğini aynen aktarıyorum ve aşının koruyuculuğu noktasında yorumu sizlere bırakıyorum:

"Dün 40 hastayı yoğun bakıma aldık. Bunlardan 17'si 2 doz aşısını da olmuş kişilerdi."

Ulan, diyorum; acaba aşı diye su mu enjekte ediliyor?

Asi olunca gene covid olunuyor mu? Elbet Elbette olunur.

Çünkü aşı sizin hasta olmamanizin garantisi değildir. Aşı, bağışıklık sağlayarak vücudunuzun hastalikla daha iyi mücadele etmesini, olumcul seviyeye mumkun oldugunca gelmemenizi, böylece vücudun kendi savunma sistemi sayesinde daha az kişinin ulusal sağlık sistemini daha az meşgul etmesini sağlar.

BU YÜZDEN AŞI SIZIN KISISEL KONUNUZ DEGILDIR. TOPLUMUN MESELESIDIR.

Geri