Ali Eren
Daimi Üye
- Tepki
- 1.712
- İsim
- Ali Eren
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bakın bende belirtiler aynı-benzer ,etkileri tartışılır dedim yani kimisi hiçbir şey olmadan atlatır hayatına devam eder, kimisinin bünyesi zayıftır atlatamaz, gizli bir hastalığı vardır bu süreç o hastalığı tetikler vs bir sürü şey söylenebilir@Ali Eren Ali bey, sağlıkta önemli veriler elinin altında biri olarak söylebilirim ki, grip gibi benzetmeler bahse konu geçen virüsü normalleştirir bence. etrafımda defalarca grip geçirdiği halde sapasağlam ayakta iken covid teşhisli rahatsızlığın yarattığı pıhtılaşma-nefes darlığı vb sebebiyle hayatını haybeden çocuk uzmanı, ebe, hemşire var. Yaşları 35-45 arasında. Tesadüfen az önce vefat eden sağlık çalışanın eşi geldi. Bilinen bir hastalığı bile yoktu , gencecikti diyor. Grip gibi değil arkadaşlar. Belki bulaşma yolu vs grip gibi olabilir ama sağlığı etkileme oranı - öldürme oranı grip gibi değil. annem ağır bir grip gibi atlattı fakat çalışma arkadaşım 47 yaşında vefat etti. Komşum felçli kaldı. Hastanede yatıp iyileşen halam da var. Netice itibari ile gripten çok çok daha ciddi olduğunu kendimden etrafımdan gördüm , yaşadım deneyimledim ve önlemlerinde paralel oranda ciddi olması gerektiğini düşünüyorum.
@Mert E. Hangi dayatmalara/önlemlere salakça dediğimin anlaşılmadığı sanıyorum şöyle bir örnek vereyim o zaman: Yakın zamanda bir sürü ilde parti kongreleri yapıldı hem de lebaleb (e hani nerede mesafe yok)
Polisler maske takmadığı için ceza yazarlar ama kendileri takmaz (takanlar ve kurallara uyanlar sözüm meclisten dışarı)
Geçen senelerde 1 vaka için okulları kapattılar fakat şu an vaka sayıları o dönemden kat kat fazla olmasına rağmen yüz yüze sınavlar oluyor.Bunun gibi bir sürü örnek sayabilirim fakat zaten çoğu biliniyor.
Kısacası burada salakça demekten kastım toplumun bir kısmı kurallara uyuyor bir kısmı uymuyor yarım yamalak uygulanmaya çalışıyor evet belki kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim fakat durum bu
Son düzenleme: