Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo

İşte gene klasik bir dezenformasyon.

Bir kere adamın dediği 5 yıl değil. 2 ila 5 yıl arasında değişir aşının önümüze gelmesi diyor. Bu da doğru, normal şartlarda bir aşı'nın değerlendirme ve onay aşaması 2-3 yılı bulabiliyor. (aşağıdaki evaluation and decision kısmı, namı diğer Faz 4'ün başlangıcı)

Ancak Pandemi durumlarında, "acil kullanım onayı" denen şey yürürlüğe girer. Son durumda Avrupa İlaç Ajansı bu süreyi minimum 150 gün'e düşürdü. Yani 5 ay. Faz 3'ü bitiren ve etkinliği kanıtlanmış aşılara acil kullanım onayı 5 ayda verildi.

Process on how safety of vaccines is studied

(link)

Kaldı ki, Mart ayında bu durumda dahi ne zaman aşı vurulacağı ile ilgili tam net tarihi de veriyor Ateş hoca. Bahsettiği 9-12 ay arası, Türkiye'nin aşılamaya başladığı döneme denk geliyor. Hala da belirli yaş grupları harici ne zaman sıra geleceği meçhul. Zira süredeki esas sıkıntı, aşının onayı değil, aşının üretimi ve lojistiği. Şu an tüm ülkeler bunun üstesinden gelmeye çalışıyor.
(link)

@Mert E. Amacım tartışmak değil ama aşı olmamak için çok nedenlerim var.

Bu videoda sizin aşı olmamanıza sebep olan bilgi nedir?

Eğer aşının virüsün bulaştırılmasına etkin olup olmadığıysa, cevap gayet açık, bu konuda bir bilgi yok. Çünkü yeterli araştırma yok. Mamafih, aşının yapılma sebebi bu değil zaten.

Aşının yapılmasının mevcut durumdaki sebebi, daha az insanın hasta olup, daha az insanın sağlık sistemini meşgul etmesini sağlamak. Ağır hastalıkları ve ölümleri durdurmak.

Aşıyı virüsü yaymamak için değil, olur da virüsü alırsanız, vücudunuz kendi kendine mücadele etsin diye yaptırmanız gerekiyor.

Aşı olmamak için tek bir geçerli sebebiniz var: Bigisizliğiniz ve keyfiniz. Başka geçerli bir sebep maalesef yok.

Bu videoda sizin aşı olmamanıza sebep olan bilgi nedir?

Eğer aşının virüsün bulaştırılmasına etkin olup olmadığıysa, cevap gayet açık, bu konuda bir bilgi yok. Çünkü yeterli araştırma yok. Mamafih, aşının yapılma sebebi bu değil zaten.

Aşının yapılmasının mevcut durumdaki sebebi, daha az insanın hasta olup, daha az insanın sağlık sistemini meşgul etmesini sağlamak. Ağır hastalıkları ve ölümleri durdurmak.

Aşıyı virüsü yaymamak için değil, olur da virüsü alırsanız, vücudunuz kendi kendine mücadele etsin diye yaptırmanız gerekiyor.

Aşı olmamak için tek bir geçerli sebebiniz var: Bigisizliğiniz ve keyfiniz. Başka geçerli bir sebep maalesef yok.
HADİ oda benim bilgisizliğim olsun. evet aşı olmayacağım zorunluluk olmadığı müddetçe ki yanlız değilim bu düşüncede de. Dediğim gibi amacım tartışmak olsa bir sürü neden, delil kanıt ortaya koyarım.

HADİ oda benim bilgisizliğim olsun. evet aşı olmayacağım zorunluluk olmadığı müddetçe ki yanlız değilim bu düşüncede de. Dediğim gibi amacım tartışmak olsa bir sürü neden, delil kanıt ortaya koyarım.

Hep delillerle konuşuyorsunuz çünkü. Kesinlikle koyarsınız.

Ya ben Sinovac olucam, yaşasın AliExpress demiştim ama, şu an kıvırıyorum. 😆
Vize mevzularından dolayı BioNTech olucam. Yaşasın BioNTech! Hem zaten Türkler yabdı. 😂

Ben fikir değiştirdim, @Mert E. yi haklı buluyorum..Sıram gelince direk...👍

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Ben fikir değiştirdim, @Mert E. yi haklı buluyorum..Sıram gelince direk...👍
Abi sen ne güzel ikna oldun bak,ben napayım ikna olmamak için konuyu okumuyorum bile:D Nedense olmak hiç aklımın ucundan bile geçmiyor,ama tamamen sebepsiz.Yav aşı geldide olmadık sanki:komik: hakkaten ver izdi aşı?

@seko35.50
Bende beklerim millet iyice bir olsun filan diyordum ama sonra düşündüm, hem atın ölümü arpadan olsun, hem bedava sirke baldan tatlıdır...

veer...yarasıın...

ohh, şerrbett...
😜🤪🤩

Arkadaşımın annesi hemşire ve ikinci doz aşıdan 10 gün sonra ikinci defa virüse yakalandı.

Gelsinde oluruz. Yaşı 30 40 45 olanlar sebze meyveye devam. Olurmusun olmazmısın konuşmak param olursa ferrari alacağım demek kadar saçma. Ortada aşı yok tartışma var .

Bizim aşıdan anladığımız nedir? Çok siyasete girmek istemiyorum ancak bu ülkede ne doğru ki aşı konusunda bizler huzur bulalım? Aşı denilen şey zaten vücudun direnç mukavemet antikor sağlaması istenilen virüsün düşük dozda vücuda verilmesi kabaca... Şimdi hiç hastalık yaşamamış bir kişiye hastalık verilmesi, onu hasta ya da taşıyıcı yapmıyor mu? Onu geçtim benim gibi nice insan ileride eğer ki reddederse bu aşıyı vatan haini, terörist, fetöcü, darbeci vb ithamlarla ayrılmayacağı garantisini kim verecek bize? Ben olmuyorum.. Olana da mani olmam tabi.. İşim gereği pek çok insanın olduğu ortamlarda bulunuyorum.. Henüz bu gribi yaşamadım... Kaldı ki daha geçen senelerde Doğu Türkistan meselesinde ortalığı ateşe verip Çin e ateş püskürürken şimdi onlardan taksit taksit oluk oluk aşı ithal etmek hangi aklın işi? Ben bu konunun sağlıktan çok politik bir konu olduğu kanaatindeyim...

@er ai
Tamda olmaya karar vermişken yapılır mı bu.. Pişmiş aşıya su kattın...🙂
param olursa ferrari alacağım demek kadar saçma.
Ama ya ben cidden param olursa ferrari alacaksam? Neden saçmaki?

• Üzgün
Tepkiler: er ai
Abi sen ne güzel ikna oldun bak,ben napayım ikna olmamak için konuyu okumuyorum bile:D Nedense olmak hiç aklımın ucundan bile geçmiyor,ama tamamen sebepsiz.Yav aşı geldide olmadık sanki:komik: hakkaten ver izdi aşı?

Hah.. Bak tartışılması gereken mesele bu. Ver iz di aşı? Yaza kadar aşılamanın tamamının bitmesini temenni ediyor bir büyüğümüz.

(link)

Çok güzel bir temenni, keşke tüm yetkiler onda olsaydı, o zaman net bilgiler alabilirdik herhalde.

Arkadaşımın annesi hemşire ve ikinci doz aşıdan 10 gün sonra ikinci defa virüse yakalandı.

Daha önce defalarca yazdım, gene yazayım. (herkes öğrenene kadar da yazmaya devam edeyim :D)

Aşı, sizi tedavi etmez. Aşı sizin hastalanmamanızı garanti etmez. Aşı, o hastalığı geçirip ölmemenizi bile garanti etmez.

Aşı, toplumun virüse karşı bağışıklığını arttırır. Böylece daha az insanın hastaanmasını, daha az insanın -mümkünse hiç- vefat edecek kadar ağır geçirmesini sağlar. Böylece sağlık sistemi daha az işgal olur, ağır seviye hastalara daha çok tedavi sağlanır.

(link)

40-60 yaşın eskiye nazaran daha çok hastanelik olmasınn sebebi ne biliyor musunuz? AŞI. Yaşıları aşıladığımız için, artık daha hafif atlatabiliyor çoğu.

Eskiden sağlık çalışanı ölümü duyardık sürekli. Ay ay Covid kaynaklı hayatını kaybeden sağlık çalışan sayısı:

Aralık: 42
Ocak: 15
Şubat: 5
Mart: 3
6 Nisan itibarıyla: 0

Salgının en yüksek rakamlarına eriştiğimiz dönemde niye azalıyor sayı? Çünkü AŞI!

. Şimdi hiç hastalık yaşamamış bir kişiye hastalık verilmesi, onu hasta ya da taşıyıcı yapmıyor mu?

Hayır yapmıyor. Ve bu bir grip değil. Tam da bu yüzden bilmediğiniz, anlamadığınız bir konu hakkında tercih yapma hakkını kendinizde görmeniz -üstelik de bu tercih sadece sizi değil toplum sağlığını ilgilendiriyorken- ne kadar doğru?
Kendinize sorunuz.

Nasıl grip değil =) neyi bilip neyi bilmediğimi siz böyle alıntılı bir cevap verdiniz diye size mi soracağım? Belli ki yorumlarınıza göre yorumundan rahatsız oldunuz.. Tek yetkili tayyip değil mi yani? Ben de yoruma girerken verdiğiniz ünlem gibi "hah.." diyeyim.. Tüm dünya nın kabul ettiği şey bu hastalığın grip türevi olduğu.. Başlama ve bitişine kadarki süreç doğrudan gribal enfeksiyonun sebep olduğu nedenler ve sonuçlarla çok yakın seyrediyor ve üstelik solunum yolu içinde... Yani mesela sağ kulak memesi iltihabı ya da topuk dikeii gibi alakasız bir dalın alakasız bir bölümüyle ilgili değil bu hastalık.. Dediklerinize gelirsek, siz önce kongrelerin hesabını verin.. Acaba son 1-2 haftada bu sıçrama değerlerinin hesabı faturası ya da sonuçlarında tek yetkili olamayan Tayyip bey in ne kadar sevabı ne kadar günahı var????
Ayrıca sayıları geçin.. Yok şu kadar vaka yok bu kadar vaka.. Bu mevzular çok başka.. Sağlık bakanlığı devlet istatistik kurumu giii davranmayı bir kenara bırakıp sağlık bakanlığı gibi çalışmalı.. Netice alınmak isteniyorsa herkes üstüne düşeni yapmalı..

Nasıl grip değil =) neyi bilip neyi bilmediğimi siz böyle alıntılı bir cevap verdiniz diye size mi soracağım? Belli ki yorumlarınıza göre yorumundan rahatsız oldunuz.. Tek yetkili tayyip değil mi yani? Ben de yoruma girerken verdiğiniz ünlem gibi "hah.." diyeyim.. Tüm dünya nın kabul ettiği şey bu hastalığın grip türevi olduğu.. Başlama ve bitişine kadarki süreç doğrudan gribal enfeksiyonun sebep olduğu nedenler ve sonuçlarla çok yakın seyrediyor ve üstelik solunum yolu içinde... Yani mesela sağ kulak memesi iltihabı ya da topuk dikeii gibi alakasız bir dalın alakasız bir bölümüyle ilgili değil bu hastalık.. Dediklerinize gelirsek, siz önce kongrelerin hesabını verin.. Acaba son 1-2 haftada bu sıçrama değerlerinin hesabı faturası ya da sonuçlarında tek yetkili olamayan Tayyip bey in ne kadar sevabı ne kadar günahı var????
Ayrıca sayıları geçin.. Yok şu kadar vaka yok bu kadar vaka.. Bu mevzular çok başka.. Sağlık bakanlığı devlet istatistik kurumu giii davranmayı bir kenara bırakıp sağlık bakanlığı gibi çalışmalı.. Netice alınmak isteniyorsa herkes üstüne düşeni yapmalı..
Tek yetkili konusunda ironi yapmış gibime geldi benim. :)

Tek yetkili konusunda ironi yapmış gibime geldi benim. :)

İroniyi anladğınız için teşekkür ederim.

Hoş basit bir ironiyi bile anlayamayan birisinin Grip (Influzenza) virüsü ile bir Sars virüs ailesi üyesi Corona virüsü arasındaki farkı bilebileceğini düşünmek de benim saftirikliğim. (bilmeyene not: Her solunum yolu hastalığı "grip" değildir. Daha da önemlisi COVID BİR GRİP TÜREVİ DE DEĞİLDİR. Tüm dünyada böyle kabul edildiği falan da tabii ki yok)

(link)

(link)

İngilizce bilmeyenler için Türkçe kaynak da bol:

(link)

Gene aynı noktaya geliyorum. Şu basit fen bilgisi konusunu bile okulda öğrenmemiş insanların aşı hakkındaki fikirleri kendilerini bağlar. Bağlasın. Ancak bilinç ve bilgi seviyesi bariz olan bu insanlarla toplumun ne denli tehdit altında olduğunu da varın siz hesap edin.

Son düzenleme:
@Mert E.
Bakın sizdeki hata bu "ben herşeyin en doğrusunu, layıkıyla biliyorum, bunlar çok cahil canım" tarzınız. Az sakin olun -ve belliki meslek olarakta konuya yakın olarak- bilginizi verin geçin. Çünkü ;
Hoş basit bir ironiyi bile anlayamayan birisinin Grip (Influzenza) virüsü ile bir Sars virüs ailesi üyesi Corona virüsü arasındaki farkı bilebileceğini düşünmek de benim saftirikliğim.
bu tarz söylemler ukala görünmenize sebep oluyor. Oysa sanmıyorumki böyle görünmekten hoşlanasınız. Dostça bir tavsiye sadece..

Geri