Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

CST Lastikleri nasıl bilirsiniz?

Scudo
@MrKaptanReisTR
Sizin attığınız mı bilmiyorum ama bunlar vardı. Bisikletin üzerinde gelen lastikler. 2 yıllık bisiklette son 2 aya kadar patlak olmamış, 2 Patlağın sebebi de sert ve sivri cisimler, gerisini siz düşünün taş gibiydi 😂
245339 dosyayı görüntüle

Yol lastiklerini bilmiyorum ama CST'nin touring ve dağ lastikleri gayet kaliteli. Ucuz diye kötü imajı var ironik olarak. Ama UCI MTB etkinliklerinde CST'yi sponsor olarak görürsünüz. Maxxis lastiklerinin de sahibi bu firma. "Kötü" imajını anlamış değilim.

Cst jack rabbit 29/ 2.25 kullaniyorum 3 ay demeden tereyagi gibi erimeye başladı. Çok yumuşak bir lastik. Karlı buzlu ortamlarda kullanisli olabilir. Yolda ne kadar diken cam varsa hepsi lastiğe yapışiyor.

245343 dosyayı görüntüle@Anonim şuan fark ettim cst değil compass yazıyor. Aklımda neden cst kaldı bir fikrim yok. Sonuç olarak fotoğraflardaki lastiklerden çok memnunum. 4-5bin km hiç patlamadı. 2 kez patlamaya sebep olan şey her lastikte patlamaya sebep olabilecek şeyler olduğu için görmezden geliyorum. Benim tek sıkıntım söküp takma işlemiydi. Telli lastiğin amacı ney bilmiyorum ama alacak olsam telli almam. Söküp takana kadar ter içinde kalıyorum parmaklarım acıyor. Kardeşimde yol bisikleti var, tekeri patladı acele etmeden 10-15dk da yapıp taktık benim teker patladı 40dk dan fazla sürdü. O gün dedim sırf şunun için bile satarım bu bisikleti, sattım 😂

Zamanında CST'nin Correre CLXX EPS modelini kullanıştım. Gayet güzel, akıcı bir lastikti. Yanlış hatırlamıyorsam 8000km civarında kullandım ve 2 kere patladı.

Konuyu hortlatmak gibi olacak fakat 2021 yılında CST lastikler için saygıdeğer forum üyelerinin görüşleri nedir acaba? 2019 yılında arka lastiğimi CST1920 Platinum Protector ile değiştirmiştim, Kronun orjinal lastiği olan 700x38den 700x35 e geçmiştim. Bisikleti yazları kullanan biriyim ıslak zeminde çok kullanmıyorum. CST yi takınca iyi yada kötü pek bir fark göremedim kullanımda, zaten 2 yıldır pek süremiyorum bisiklet.

Şimdi tekrar bisiklete binmeye başlıyorum ve ön lastik 5 yıllık bitik bir lastik, değiştirmek istiyorum, önümde 2 seçenek var birisi
Ön ve arkayı Schwalbe Century K-Guard 700x35 Dış lastik ile değiştirmek (Ön farklı arka farklı olmasın istiyorum :))
Diğer seçenek arkayı aynı bırakıp öne de bir CST1920 Platinum Protector lastik almak.

1. seçenekteki Schwalbe lastikler nedense CST den daha ucuzlar, ve aynı zamanda lastik başına 100 gr daha hafifler. Fakat kendileri hakkında forumda yada internette pek bilgi göremedim. Anladığım kadarıyla zırh olarak CST den daha düşük bir model fakat bir zırha sahipler ki çok üstün bir zırha ihtiyacım da yok, şuan yol tutuşu olarak hangisi ne kadar fark yaratır bunu merak ediyorum ve 100 gr ağırlık çok önemli midir acaba? Üst seviye Schwalbe lastiklere bütçeden dolayı gidemiyorum maalesef. Tavsiyelerinize açığım, çok teşekkür ederim.

Geri