Scudo Sports

CST Traveller 26x1.15 City Classic (TEST)

Arkadaşlar malumunuz kış geldi, bir kaç kez yağmura denk geldim bu lastikle ve ıslak zeminde de çok iyi hatta bir çok kalın mtb lastikden daha iyi tuttuğunu belirterek de konuyu güncellemek isterim.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Scudo
Bir şeyi merak ediyorum.Bu lastiği kendi jantıma takarken çok fazla zorlanırmıyım?

@can_rower
Normal bir mtb cantıysa son derece kolay takılçması lazım ben hiç zorlanmadım takarken...

Cevabınız için teşekkürler 15gün içerisinde cst city traveller almayı düşünüyorum.Sedona Borla'da kullanıcam inşallah pişman olmam..:)

Pişman olmayacağına eminim, benim çok severek kullandığım ve beğendiğim bir lastik...

@Hakan Yazman

Hakan'cım Selam ,

Bu lastiklere 26*2.10 dış lastiklerde kullanılan iç lastikler uyarmı yoksa bunlar için ayrı bir iç lastik gerekirmi ?

Teşekkürler , Selamlar
Tolga Gürgün

@Gürgün

Merhaba Tolga,
Yazı için de bu sorunun cevabını vermiştim, bulabildiğiniz en ufak iç lastiği takmanız yerinde olacaktır...
Selamlar

selam sonunda maxxlite 310 lastiklerim geldi (yurtdışından) türkiyede satışı malesef yok. lastiğin teki tam 310 gr (tarttım) bisiklette yaklaşık 720 gr bir hafiflik sağladım ve 10 kiloya düşürdüm bisikleti üstünde race only yanlızca yarış için yazıyor ama sanki asfalta daha uygun gibi geliyor diş yüksekliği çok düşük 1.95 eni var ama müthiş hafif. daha denemedim denedikten sonraki tecrübelerimide yazarım.

(link)

tabi konuyu dostum Hakan YAZMAN konusunda açmamın da sebebi kendisinin de bir fikrini almak. :D :D :D

HAyırlı olsun Bülent'çiğim (anca geldim foruma da :) ) baya iyi bir tasarruf sağlamışsın, bu tür lastiklerle aşikar olarak arazi yüksek performans sağlanabilir ama kayalık ortamlarda çok güvenilir olmayabilir (kaldıki yarışlarda 600-700 gr lık tubeless ler parçalanıyor), eminim en büyük keyif arazide müthiş bir şekilde ivmelenmesi olacaktır bisikletin, dişlerini inceledim de hakkaten hardcore bir sürücü için arazide fazla birşey beklememek gerekiyor sanırım, onun dışında deneyimlerini ve izlenimlerini bekleriz Bülent...

@gurol

sanırım yük altındaki deformasyon kastediliyor... Emin değilim ama buna rijitlik dendiğini duymadım, gerçi düşününce bir 'rijitlik' meselesi gibi geliyor yük altındaki deformasyon ama emin değilim.

Lastiği aldım.Gayet güzel bi lastik ama dikkatli olmak lazım çünki jant yanakları korumasız kalabiliyo.

Ankarada olupta almak isteyenler Yenimahalledik performansbisikletten alabilirler.(İç lastiği mevcut.) Özelden ulasırsanız yerni tarif ederim.

@yighitjan

Lastiğin inceliği nedeniyle öyle gibi ama ben binlerce km eziyet ettim bu lastiğe ve hiç bir sorun yaşamadım cant yanağı açısından.

@yighitjan

Doğru Performans bisiklet Aslı bisiklet bayisi, yanlız iç lastiğini nerden aldılar acaba ya da belki getirmeye başlamıştır belki Aslı bisiklet...

@Hakan Yazman

İki gün önce bir çift 1.15'lik CST aldım Aslı bisikletten ama uygun iç lastik yoktu ellerinde.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Hakan Yazman

Cst 1.15 i Aslı bisiklet getiriyosa iç lastiğide kesin onlar getiriyodur çünkü lastikler kargoyla geldiğinde dış lastikle iç lastik birlikteydi.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
bende ankarada performans bisikletten iç dış 19 ytlye aldım gerçekten yol bisikleti kadar oldu bisiklet yolda akıyo herkese tavsiye ediyorum

Ben de hafta sonu 26x1.40 olanını aldım. İki gündür ıslak zeminde deneme imkanım oldu. Herhangi bir kayma problemi yaşamadım. Ameoba Scud'un üstündeki Schwalbe lastiklere oranla ağır kalıyor ancak pedala yüklendiğinde daha az enerji harcadığımı ve daha hızlı gidebildiğimi söyleyebilirim. Bu, benim aynı mesafede daha hızlı gidip daha az yorulmam demek oluyor. :)
Mtb'leri çoğu zaman dağda bayırda kullanmıyoruz. Bisikletin üstündeki standart lastiklerse ne şehir içi kullanımda ideal ne de dağ bayır için yeterince performanslı. Galiba standat anlayışımız biraz sorunlu. Gitmeyen bisikletlerle tırmalayıp duruyoruz.

21 mayıs 2008 itibariyle Antalya Soner Deniz'den (Migros karşısı Hüseyin Bey)
CST Traveller 26x1.15 City Classic lerimi almış bulunuyorum. Aslı bisikletten getirtti.
2 dış ve 2 iç lastik için 25 tl ödeme yaptım.

Lastikleri ilk gördüğümde bir endişe yaşadım, çünkü çok inceydiler boyut olarak ve
mtb bisikletimde kullandığım standart jantlara uymayacağını düşündüm.
Fakat hemen oracıkta montajını yaptım ve çok da güzel olduklarını gördüm.

Uzun zamandır bisikletin üzerinde gelen Cst 1.95 mtb lastiği kullanıyordum.

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1105.jpg

2 ay önce Bianchinin şehir bisikletinden söktüğüm Cst Traveller cross 1.75 lastiğini kullanmaya başladım.

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1078.jpg

Büyük bir fark hissettim asfaltta. Hem bisikletin akışı hem hız konusunda. beni en çok şaşırtan da fren mesafelerimin kısalmasıydı.
Dişli bir mtb lastiğine göre asfaltta avantajlı duruma geliyor.

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1080.jpg

Olumsuz yönleri de kaldırımdan inip çıkarken, engel aşarken, yaptığınız frene yanıt konusunda bir sertlik ve konforsuzluğun olması.
En önemli olumsuz yönlerinden biri de virajlarda bisikleti yatıracak güveni size vermemesi.
Çok memnun kaldım, bu lastikleri hem şehirde ve istediğiniz zamanda arazide çok rahat kullanabilirsiniz.

Söktüğüm lastikleri şehir bisikletine geri takmam gerektiğinden ve şehir içinde kullanım avantajını fark ettiğimden
bir asfalt lastiği almaya karar verdim. Forumdan ve cebimden gelen sesleri dinleyerek bir çift Cst 1.15 aldım. iç lastikleri cst 1.0x26 .

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1071.jpg

Beklediğimden oldukça ince lastikler. tam yol lastiği yani.

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1084-1.jpg

Lastik montajlarım bitince 10 dakikalık kısa bir deneme sürüşüne çıktım.

http://i224.photobucket.com/albums/dd207/yeisaver/IMG_1093.jpg

İlk izlenimler olarak akışı çok güzel, fren kabiliyeti iyi. Düz yolda çok kısa bir mesafede zorlanmadan 47km hıza ulaştım.
hava ayarlarını petrolde yapıp biner binmezde bir mazgala düştüm. 1.75 likler ile her yere girip çıkabiliyordum, bu lastiklerle dikkatli olunmalı.
Zira mazgal delikleri, kaldırım kenarları, çukurlar lastiğinize ve jantınıza hasar verebilir.

Ben de bu lastıklerı takalı bır hafta falan oluyor, ılk basta oldukca yadırgadım hele bısıkletın kadrosuyla tuhaf bır uyum(suzluk)u oldu :D ama sonra zevk vermeye basladı, lakın sadece duz yolda gıtmek lazım, kaldırımlardan falan bodozlama inemiyorum, sımdıden arazıyı ozledım yol işi bana gore degılmıs bunu da anlamıs oldum boylece.
Sehır ıcı turlar ıcın bence ıdeal bır lastık. Fıyatı da oldukca makul.

Geri