Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

Arkadaşlar bir çok yorum okudum hiç kimseyle siyasi bir lafa falan girmedim , dileyen dilediğini söyler. Yanlız ecdada Osmanlıya yüklenmenin anlamı ne, ha sonrasında dünya üzerinde ne kadar kurulmuş Türk devletlerine laf sokacaksanız ona göre yazalım.

Osmanlıyı geçeceksiniz Selçuklu denir . Sonra ilk Türke ve Göktürk devletine kadar gider bu iş. Hep öyle oldu çünkü. Şanlı Türkiye Cumhuriyetide vasıfsız çok yönetici gördü. Hak ile yönetemeyen zamanı gelince def olup gider. Fakat bu bize kanlarımızla kurduğumuz devletlere laf sokma hakkı vermez.

Lütfen yorumlarınızda tarihi, dini ve milli değerlere laf edip vebalda kalmayın. Hak edene elbette en doğru eleştiriyi yapacağız. Hakaret etmeden. Cümlenize iyi forumlar dilerim.

Scudo
Bi ara dolar böyleyken alınmaz bekleyinciler vardı hatırlarsınız. Bu genetik kodlarıma kadar işlemiş sanırım. Bi şey alacağım zaman düşünüyorum acaba pahalı mı alıyorum diye sonra kendime diyorum ki bu sana pahalı geliyor evet ama daha da pahalanacak... hiç şaşmıyor keşke şaşsa olan benim 3 5 kuruşuma olsa

@sspl 2018'de aldığınız bir şeyi sattığınızda kâr edemezsiniz hocam. En fazla enflasyonda değerini korumuş olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Denizcagan ve sspl
Ecdada bi lafımız yok, benim eleştirdiğim ülkenin bu günkü halinin zamanında dünyaya kafa tutan türk devletleri kadar büyük ve güçlüymüş gibi gösterilmeye çalışılması birilerininde buna inanıp bahse konu sembolleri buna alet etmesi
@sspl 2018'de aldığınız bir şeyi sattığınızda kâr edemezsiniz hocam. En fazla enflasyonda değerini korumuş olursunuz.

tamda fiyat farkı hesabı yaparkene farkettim

2018 hangi ay olduğunu bilmiyoryum üfe uygulayamam o yüzden direk karne katsayılarından gitsek 2018 de 4000 TL eden mal 2020 de 1,447 katsayısı ile çarpınca 5788 TL ediyor, hala 788 TL zarardasın bu arada @sspl hocam :(
(link)

Son düzenleme:
Ecdada bi lafımız yok, benim eleştirdiğim ülkenin bu günkü halinin zamanında dünyaya kafa tutan türk devletleri kadar büyük ve güçlüymüş gibi gösterilmeye çalışılması birilerininde buna inanıp bahse konu sembolleri buna alet etmesi

2018 hangi ay olduğunu bilmiyoryum üfe uygulayamam o yüzden direk karne katsayılarından gitsek 2018 de 4000 TL eden mal 2020 de 1,447 katsayısı ile çarpınca 5788 TL ediyor, hala 788 TL zarardasın bu arada @sspl hocam :(
(link)
Altını çizirttiğim kısma sonuna kadar katılırım. Daha yalın bir dil kullanalım bazı durumları eleştirirken. Yanlış anlaşılma için özür dilerim.

(link)

Arkadaşlar ben satıp kar etme peşinde değilim :) Demek istediğim paramızın ne kadar değer kaybettiği için bir örnekti sadece. Hala daha spesifik hesap yapmak istiyorsan 12 Nisan 2018 öğlen saat 14:00 civarıydı :) Amortisman falan da işin içine girmiyor mu bu hesapda? Yani malı stoklamadık, kullandık.

• Hahaha
Tepkiler: thieft3000
Forumları, youtube kanallarını ve twitter'ı bu konu ile alakalı olarak takip ediyorum. Çok değil 1 kişi çıkıp CİMER'e aşağıdaki soruyu sormamış. Sürekli bir isyan hali hakim, ancak hak aramayı geçtim olan biteni soran sorgulayan yok. Hani ben yaptım aferin bana demiyorum yanlış anlaşılmasın. Vergiyi ekleyenlerin tutundukları dal ortada yok. Yani yerli üretici filan yok. Montaj sanayisi olan bir ülkeyiz. Sirk malzemesine, golf sopasına vergi eklemiş. Şu zor zamanda kim nerede sirk kurup oynatacak da tutup vergi koyuyorsun diyen de yok.

Şu soru yüzünden başıma bir iş gelirse şimdiden hakkınızı helal edin. Silivri soğuktur, temiz çamaşır filan getirin olur mu! :)

847ce154384f8d126eb541ebe137b48a.jpeg

@sspl hesap yapmaktan kafayı yedik mazur gör:D

• Beğen
Tepkiler: sspl
@erdlylmz soru sormak birşeyi değiştirmiyor ki, yapılan bir icraatta geri adım atıldığını görmedim ben hiç. Bisikletcinin bisikletciye hakkımı geçer (geçtiysede helal olsun)

@thieft3000 Değişeceği yönünde zaten bir beklentim yada umudum yok. Sadece başımıza gelen hemen her şeyi sorgulamıyor olmak canımı sıkıyor. Kendi kendimize isyan etmekte çözüm olmayınca, karşımızdaki zihniyet ile yazışıp bir nebze olsun stres atıyorum diyeyim.

Değişeceği yönünde zaten bir beklentim yada umudum yok.
Bir gün her şey değişir.
Toplum bilimci Emre Kongar'ın bir sözünü hatırladım. Değişir mi, umut var mı diye sordular. Emre Kongar da: "Amaaaan siz de. SSCB'de devlet, millet, halk, sanatçılar, sporcular hatta futbol takımları bile tamamen topyekün sosyalistti ne oldu? O bile değişti. Onun için bir gün herşey değişir dedi."
Dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamış, kime kalacak.

@hamlet2006
belki ona kalır..belkide tüm bunların sebebi kanuni nin bile yapamadığını yapmak..malum torunlar yetişiyor arkadan maşallah..geleceğimiz emin ellerde...😏

Yanlız ecdada Osmanlıya yüklenmenin anlamı ne, ha sonrasında dünya üzerinde ne kadar kurulmuş Türk devletlerine laf sokacaksanız ona göre yazalım.

Ecdada laf ettiğimiz yok; yanlış anlamışsınız. Ecdadın da eleştirdiğimiz yığınla arızalı yönü var ama yeri ve zamanı geldiğinde; tutarlı ve ispatlı veriler eşliğinde yaparız bunu.

Burada eleştirdiğimiz, daha doğrusu hicvettiğimiz, "Osmanlı'nın yeniden dirilişinin rüyasını gören" vatandaşlar. Osmanlı denilince aklına sadece at üstünde küffara kılıç sallayan Yeniçeri gelen, Ortaçağ özlemine ve kutsamasına saplanıp kalmış, Osmanlı'nın tarihi ve kültürel mirasından bihaber insanlar.

En basit örneğini vereyim: 2. Abdülhamid'i (ve devamında Reis'i; bunlar ayrılmaz bir eküridir) idol olarak benimsemiş, evinin duvarlarını ve cep telefonlarının duvar kağıtlarını onların portreleriyle süsleyen, hayatı boyunca eline bir tane bile kitap alıp okumamış, çocuklarına katı bir muhafazakar hayat tarzı dayatan ve müzik zevki arabeskten öteye geçemeyen insanların, 2. Abdülhamid'in klasik müziğe olan hayranlığından ve Osmanlı'da operayı yaygınlaştıran hükümdar olduğundan, 2. Abdülmecid'in nü tablolar çizen bir ressam olduğundan, "Muhibbi" mahlasıyla harikulade şiirler yazmış Kanuni Sultan Süleyman başta olmak üzere hemen tüm Osmanlı padişahlarının edebiyata ve şiire olan tutkularından haberleri bile yok! O insanlar keşke gerçekten Osmanlı sevdalısı olsalardı da Osmanlı padişahlarından birazcık feyz alabilselerdi.

Şu örneği her zaman veririm. Enformasyon Devrimi'ni tetikleyen en önemli şirket olan Intel'in mikroişlemci tasarım ekibindeki 10 çekirdek mühendisin 7'si Yahudi asıllıdır. Yahudiler "Büyük İsrail" idealini, çocuklarına çok üst düzeyde eğitim vererek ve bu çocukların dünyanın gelişmiş ülkelerinde bilim, bilişim, medya, finans, tıp, sanat, edebiyat, politika gibi alanlarda kilit noktalara gelmesiyle gerçekleştirebildiler. Yeni Osmanlı rüyası görenlerse çocuklarına matematik, yabancı dil, doğa bilimleri öğretecekleri yerde, onları koyu bir taassubun hakim olduğu imam-hatip eğitimine mahkum ediyorlar. "Ayranı yok içmeye, Doblo'yla gider fetihe" hesabı... Osmanlı böyle dirilmez; bir mucize olup dirilse bile birkaç sene içinde yeniden yerle yeksan olur zaten.

@Mehmet Altuğ hocam çok tatlı bir yorum paylaştınız. Ben gerçekten o yazıyı yazarken kimseyi zan altında bırakmak yada suçlamak istememiştim. Elbette herkes her devlet , tarih öncesi veya sonrası günahıyla sevabıyla eleştirilebilir.
Tarihi eleştirirsin ders alırsın. Olay hakaret boyutuna ulaşıyor bazen. Bir kaç defa şahit oldum. Dikkatli ve hassas yorumlar yapmamızın uygun olacağını söyledim.

kanuni nin bile yapamadığını yapmak.
O Sultan Süleyman, Kanuni Sultan Süleyman değil. O Süleyman iktidarının kaynağını güç ve kudretini Allah'ın vermiş olduğu peygamberlik makamından ve o zamanki Dünyayı yönetebilecek derecedeki hükümdarlıktan alan en zengin kişi Peygamber ve hükümdar Hz Süleyman. Yani Kanuni bile O'nun yanında çok ama çok zayıf kalır.
O peygamber ki peygamber olduğu en zengin en güçlü olduğu halde cinlere hayvanlara bile hükmettiği halde vefat etmiş, dolayısıyla O bile iktidarını kaybetmiş. Hz Süleyman vefat ettiğinde toprağa verilmeye giderken iki elinin kefeninden açık olarak götürülmesini vasiyet ettiği söylenir. Verilen derse bakar mısınız? Bir peygamber bir Dünya hükümdarı ama öbür tarafa eli boş gidiyor. Anlamak isteyene nefis, ibretlik dersler. Dedikleri gibi dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamış.

Vergi güzeldir. Ben kazandığımdan bir miktarı veririm, o bir yerde birikir. Sonra birinin çocuğu amansız bir hastalığa yakalanır, benim gibilerin vergilerinden tedavi ettirilir. Ben bilmesem de huzur bulurum. Ama o çocuk, baba işsiz, anne ev hanımı, zavallı yavrucak şu ameliyatı olmaz ise sakat kalacak hadi pamuk eller cebe diye reklam edilip medyada adeta dilendiriliyorsa, o zaman ben üzülmem, kızarım. Bu kadar insan vergi veriyoruz biz, bir çocuğu neden insan içinde ailesiyle rezil ediyorsunuz diye. Usulca tedavi ettirin iyileştirin ve iyileşen çocuğu haber yapın. Minik evladımızı, sağlık bakanlığı şurada tedavi ettirdi artık geleceğe güvenle bakacak diye. Ben de sevineyim, verdiğim vergi işe yaramış diye.
Osmanlı son dönemlerinde vergi gelirlerini de satmıştı. Kolcular köylere gelip vergi toplardı. Padişah, aydın vilayeti vergisini bilmem kim efendiye satar parasını peşin alır, sonra o bilmem kim efendi silahlı köpekleri ile gider köylerden hakkından fazlasını alırdı. 1 liralık vergi yerine 3 lira 5 lira ne koparırsa. Hatta türkülerde bile geçer kolcular geliyor halilim aman kaçalım diye. Hakkaniyetli ve doğru harcanan vergiye kimsenin itirazı olmaz. Bilipdurunuz işte neye kızdığımızı.

@Mehmet Altuğ hocam söylediklerinizin birçoğuna katılmakla birlikte imam-hatip okullarına karşı ön yargınızı anlamaya çalışıyorum şu dönemde eğitim sisteminin tamamında olduğu gibi imam- hatip okullarının da içi boşaltıldı belki şu anda imam-hatip okullarına rant için gidiyorlar ama zamanında imam-hatip okullarında çoğu anadolu lisesi diye tabir ettiğimiz okullardan daha çok fen ve matematik dersleri felsefe sanat ve edebiyat dersleri okutulurdu bu dersler arasında lisans hatta yüksek lisans yapmış tanıdıklarım var spor dallarında bilgi yarışmalarında 1.likleri olan -torpilin olmadığı yada daha az olduğu zamanlardan bahsediyorum- tanıdıklarım var benim. şu dönem için bunları söyleyemeyiz doğrudur ama şu dönemde hangi şey hakkında olumlu konuşabiliyoruz ki

Sevgili arkadaşlar, konu; “.... yeni gelen gümrük vergileri”, “Osmanlı”, “İmam Hatip”, “Abdülhamit”, “Yahudi Mucitler”, “Ecdad” vs değil!
Potansiyelinizin farkındayız lakin konunun selameti açısından bağlamından koparmadan tartışmaya/eleştirmeye özen gösteriniz lütfen.

Geri