Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

@hamlet2006 "sıltan süleymana kalmadı" da kastedilen kanuni değil midir..halk arasında bilinen hali böyle enazından. 🤔

Scudo
@hamlet2006 "sıltan süleymana kalmadı" da kastedilen kanuni değil midir..halk arasında bilinen hali böyle enazından. 🤔
Değildir, kastedilen salomon peygamber, süleyman diye de bilinir. Kudüsteki, süleyman tapınağının inşasını yaptıran peygamber. Kanuni, acemi eğlendirir onun yanında.

kapsam genişliyor :)

Dosyalar

• Screenshot_2020-04-21-11-22-07-280_com.opera.t24.jpg
    Screenshot_2020-04-21-11-22-07-280_com.opera.t24.jpg
    222,9 KB · Okunma: 126
@Mehmet Metin Levent benim gibi algılayanda baya çok, sonuçta kanuni devrin dünya lideri, osmanlı yayılmış, hazine zirvede vs..
(link)
öğrenmenin yaşı yoktur..👍

(link)

gümrükçü arkadaşlar varsa onlar daha iyi anlar sanırım, bisiklet ve aksesuarlara da ek gümrük vergisi gelmiş ama tam olarak kodları bilmiyorum.

21.04.2020 tarih ve 31106 sayılı resmi gazete’de yayınlanan 2429 ve 2430 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tekstil, motorsiklet, hazır giyim, deri, ayakkabı, demir ve çelikten el aletleri, mobilya ve aksamı, elektrikli süpürge ve su ısıtıcıları, saatler ve dekoratif pano, buhar boruları, kırtasiye malzemeleri, valfler, alümünyum boru, motor ve traktör, güneş gözlüğü, bisiklet ve lastik, tekerlek ve jantları, kazanlar, ısıtıcı ve kızdırıcılar, taşıyıcılar, led ampuller, fırın ve ocaklar, kontraplak ahşap levhalar, oksijen jeneratörleri, santrifüj pompalar, fanlar, püskürtücüler, maden dedektörleri, plastikten diğer eşya, kağıt, çeşitli elektrikli eşya, forkliftler gibi bir çok eşya için uygulanan ilave gümrük vergisi oranları %5 ila %15 oranında arttırılmıştır.

Böyle bir yazı gördüm ekşi'de.

Bisikletlere %30 ek vergi gelmiştir kesin bilgi..

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
(link)

Benim bilgisayarım da bundan. 2019 Kasım ayındaki kara cumada 4999.99₺ fiyata almıştık bunu. Dün merak edip bu bilgisayarın fiyatına baktığımda 7649 ₺ fiyatı gördüm ve "vay anasını amma da zamlanmış" diye düşündüm. Bugün bu bilgisayarın linkini buraya koymak için tekrar satış sitesine girdiğimde daha dünkü fiyatına 300₺ daha zam yemiş olduğunu da gördüm ve nasıl tepki vereceğini bilemedim. Dizüstü bilgisayarımı sağa sola götürürken düşürmekten acaip korkuyorum doğrusu. Bu bilgisayarın şu anki fiyatına benim bilgisayarımı aldığımız zamanlarda i7 9750H, 512 GB SSD+1TB HDD, RTX 2060 ekran kartlı, 16 GB ram, RGB klavyeli süper cix laptoplar alınabiliyordu. Termal macun stoğu yapıp ölene kadar bu bilgisayarı kullanacam artık zaten bir önceki laptopum da 2007 modeldi.

Son düzenleme:
Vergiyi kimden alacağını biliyilar sonuçta

8712.00.70.00.19 - MOTORSUZ BİSİKLETLER VE DİĞER MOTORSUZ TEKERLEKLİ TAŞITLAR ( ÜÇ TEKERLEKLİ DAĞITIM AMAÇLI BİSİKLETLER DAHİL) DİĞERLERİ
sayfa 22 de
8714 ile başlayanlarda bisiklet aksesuarları imiş.
(link)
tablonun en üstündeki gtip-dipnot tan sonra 1-2-3-...8 e kadar olan kısmı anlayamadım ama.
Birde motorsuz tekerleksiz raşıtlar var
8712.00.80.00.00 - DİĞER MOTORSUZ BİSİKLETLER. MOTORSUZ TEKERLEKSİZ TAŞITLAR
hem motorsuz hem tekerleksiz taşıt nasıl oluyor çözemedim, ışınlanıyomu

Vergiyi kimden alacağını biliyilar sonuçta

8712.00.70.00.19 - MOTORSUZ BİSİKLETLER VE DİĞER MOTORSUZ TEKERLEKLİ TAŞITLAR ( ÜÇ TEKERLEKLİ DAĞITIM AMAÇLI BİSİKLETLER DAHİL) DİĞERLERİ
sayfa 22 de
8714 ile başlayanlarda bisiklet aksesuarları imiş.
(link)
tablonun en üstündeki gtip-dipnot tan sonra 1-2-3-...8 e kadar olan kısmı anlayamadım ama.
Birde motorsuz tekerleksiz raşıtlar var
8712.00.80.00.00 - DİĞER MOTORSUZ BİSİKLETLER. MOTORSUZ TEKERLEKSİZ TAŞITLAR
hem motorsuz hem tekerleksiz taşıt nasıl oluyor çözemedim, ışınlanıyomu

kano. sandal gibi deniz taşıtları...
kayak takımı, snowboard gibi kış sporları aletleri ...
yamaç paraşütü, wingsuit gibi uçuş aletleri olabilir...

Biz de gidip yurtdışından alırız :) Enayi miyiz biz?

2018de aldığım 4000 liraya aldığım bilgisayarı garantisi biteli 1 hafta oldu şuan, 1000 lira kar ile 5000 liraya satabiliyorum :)

Hem kullanıp hem satarken 1000 lira kar ediyoruz, Başka böyle güzel bir ekonomik sistem nerede var.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: sspl ve sccetin
Geri