Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

@sccetin okuduğunuzu anlamaya çalışın buna gayret gösterin. Ama olmuyorsa da çok zorlamayın. Bu kadar demek ki 🙂 özelden yazın isterseniz. Selamlar.

Scudo
Bu vergiyi uygulayanlar, umarım boğazınıza gidon kaçar👊🏼

• Hahaha
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@safex bogaz🤔🤔🤔🤔😉😉😉😉😉😉

• Hahaha
Tepkiler: safex
Aklıma kapılar açılınca kaçmaya çalışan Suriye'li bir elemanın dediği söz geldi....
“Türkiye'de hayat şartları zor”

Damat gittiğin günü bayram ilan edeceğim...

• Beğen
Tepkiler: baris.34
Arkadaslar , sanirim bir yanlis anlama oluyor. yayinlanan bu ilave vergilendirmeler , asagidaki ulkelerden yapilacak ithalatlarda gecerli degil.

1-AB ülkeler , EFTA ülkeler(Izlanda,Lihtenstayn,Norvec,Isvicre) , Israil,Makedonya,Bosna Hersek,Fas, Bati Seria ve Gazze seridi , Tunus, Mısır, Gurcistan, Arnavutluk, Urdun, Sili, Sirbistan,Karadag,Kosova,Moldova,Maritius
2-Guney Kore
3-Malezya

Sayet , bir bisiklet parcasini yada aksesuarini, SURİNAM 'dan yada MOZAMBİK'den falan ithal etmek isterseniz o zaman %20 ila 35 arasinda bir ek vergi var. :)

Kisaca , ornegin Italya, Almanya 'dan alacaginiz bir urun icin , bu kararnameden once ne oduyorsaniz aynisini su anda da odeyeceksiniz , herhangi bir artis yok.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@a.valverde Ama Çin, ABD ve AB'den ayrılan İngiltere bu gruba dahil değil anladığım kadarıyla. Çoğumuz Wiggle, CRC, Amazon.com, Aliexpress gibi sitelerden alıyoruz ne alıyorsak.

@a.valverde o zaman aşağı yukarı bu tablodan anlaşılan çin malı dediğimiz ( taiwan hindistan vs gibi ürünler dahil ) ucuza temin edilen ürünlere ek vergi gelmiş. Buda Türkiye'deki büyük üreticileri daha çok etkileyecektir ve fiyatlara yansıyacaktır.

@Aybek Cihan , Ingiltere su an halen AB ulkesi sayiliyor Turkiye Gumrugu acisindan . ABD ve Cin , su an ek vergi var gibi gozukse de , STA yani ulkeler arasinda Serbest Ticaret Anlasmalari geregi bazi urunler bu durumlardan istisna oluyor. Dolayisyla ulke ve GTIP bazli daha detayli kontrol etmek lazim.
@Superevo , haklisiniz ancak , bir de madalyonun diger tarafi var ; o da Avrupa urunlerinin daha rekabetci fiyatlarla pazarda olabilecegidir.

@a.valverde çin tarafındansa avrupa ürünlerini tercih etmek en mantıklısı olur sadece bisiklet için değil tüm ürünlerde geçerli ayrıca ne kadar çok tercih edilirse fiyatları o kadar çok aşağı düşecektir. Büyüyen pazarlar içindeki rekabetide arttırır.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
1980 darbesinden hemen önce ve 1983 yılına kadar ithal mal bulunmuyordu ülkemizde. ben de nereden gördüysem uzaktan kumandalı araba görmüşüm, ondan istiyorum. ama yok. dayımın komşusunun alamanyadan gelen bir akrabası vardı. o yıldan yıla bavul ne alıyorsa eşya getirip satıyordu. işte o kadınla yolum 1982 de kesişti. bana o sene birinin siparişi uzaktan kumandalı arabayı gösterdi. para biriktir seneye getirdiğimi sen al dedi. 11 ay para biriktirdim. son bir ay dayımı darladım, geldi mi kadın diye. kadın gelmiş, arabayı başkasına satmış ve gitmiş. ne vardı o zamanlar oyuncak olarak? teneke arabalar, plastik öteberi. içinden elektrik geçen oyuncak çok azdı. hepsi yerli üretim ama.

şimdi, içerideki üretici bazı şeyleri kaliteli üretirse, dışarıya da satar ama vergilere sırıtını dayayıp çerçöp üretirse bize yazık olur.

Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun. Özellikle webten alış-veriş yapan ya da yapmayı düşünen arkadaşların hesabı baya karışacak gibi...

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında bugün “İthalat Rejimi Kararına ilişkin Ek Karar”a göre ek gümrük vergisi uygulanacak bazı mallar şöyle:

“Altından ve kıymetli taşlardan mücevherat, buzdolabı ve derin dondurucular, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, split klimalar, ocak ve yemek pişirme cihazları, su filtreleri, turbo kompresörler, motor parçaları, golf arabası, mensucat açma sarma makineleri, çeşitli el ve ziraat aletler, metalden eşyalar, alçıdan inşaat malzemeleri, ahşap kapı ve pencereler, prefabrik yapılar, demir-çelikten teller, halatlar, kablolar, zincirler, bakırdan teller, kablolar ve halatlar, yer kaplama ve döşemeleri, yapışkan bantlar, kauçuk levhalar, zaman kontrol cihazları, müzik aletleri, oyun aletleri, kayaklar ve spor malzemeleri, kilitler, menteşeler, makaslar, fırçalar, fermuarlar, çakmaklar, hijyenik ürünler, tripodlar vb ile bazı muhtelif ürünler.”

Yorumumu siliyorum.

Bir masal vardı. Kahramanımız çok uzak bir yere gidiyor. Dönebilmek için dev bir kuş yada ejderhadan yardım istiyor. Kuş kabul ediyor . Fakat uçarken " lak" diyince et , " luk" diyince şu vermesini söylüyor. Varmaya az kala kuş " lak" diyor . Fakat yiyecek kalmadığı için kahraman çaresiz bacağından parça kesip kuşun ağzına atıyor. Kuş farkediyor tadından dolayı, yutmuyor. Yolculuk bitip kahraman inince kuştan topallaya topallaya gitmeye çalışıyor. Kuş ona seslenip ağzındaki eti bacağına koymasını istiyor..........
Ne kaldıysa artık......

• Hahaha
Tepkiler: cazci
Arkadaslar , daha once asagidaki konuda da bilgi verilmis , tekrar ifade edeyim ,

AB ve Ingiltere'den yapilan ithalatlarda herhangi bir ek vergi yoktur. Sadece , Somali'den yada Etiyopya'dan vs gibi ulkelerden yapacaginiz ithalatlarda bu ek vergiler var.,
Cin'den de ulkeler arasi anlasmalara bakmak lazim , bu urunlerde bir muafiyet var mi diye.

https://www.bisikletforum.com/konu/...namesiyle-gelen-yeni-gumruk-vergileri.161835/

Ekleme : Ornegin asagidaki GTIP , bu ek vergi listesinde yok. Bu urunlerde PS4 yada PS5'ler. Kumarhane ekipmanlari ve oyun kagiltarinda ek vergi var ama AB 'den ithalatsa , onalrda da yok.
(link)(link)

@a.valverde ulke detayini nereden görebiliriz ? Arastirdim hicbir kaynakta goremedim suana kadar. Bu urunlerin Somali ve Etiyopya ithal edildigini sanmiyorum .oyleyse biraz garip bir karar degil mi ?

@Revolutions ulkeler su sekilde ;

1-AB ülkeler , EFTA ülkeler(Izlanda,Lihtenstayn,Norvec,Isvicre) , Israil,Makedonya,Bosna Hersek,Fas, Bati Seria ve Gazze seridi , Tunus, Mısır, Gurcistan, Arnavutluk, Urdun, Sili, Sirbistan,Karadag,Kosova,Moldova,Maritius
2-Guney Kore
3-Malezya
4-Genellestirilmis tercihler sisteminden Yaratlanacak ülkeler grubu
5-En az Gelismis ülkeler
6-Ozel teşvik düzenlemelerinden Yararlanacak ülkeler
7-Gelisme yolundaki ülkeler
8-Diger ulkeler

sizin sorunuza gelince ; bir urunun AB menseili olmasi demek , o ulkede uretilip o ulkeden yada bir baska AB ulkesinden ithalat edilmesi demektir.,

orneklersek ; SIEMENS bir Alman markasi ; Almanaya'da uretilip , Almanya'dan ulkemize ithal edersek GV %0 . Ancak bu urun , SIEMENS markasi olarak ornegin ENDONEZYA'dan Turkiye ye gelirse bu ek vergi , EK 1 nolu listedeki 8 nolu sutundaki sekilde tahsil edililir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri