Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

@a.valverde hangi ulkeleri kapsayip hangilerini kastettigini nereden bulabiliriz demek istemistim aslinda kusura bakmayin. Hicbir haberde su ulkeri kapsar sunlari kapsamaz demiyor cunku.

Scudo
@Revolutions siz kusura bakmayin ben biraz gec cevapladim sizi ;

sizin sorunuza gelince ; bir urunun AB menseili olmasi demek , o ulkede uretilip o ulkeden yada bir baska AB ulkesinden ithalat edilmesi demektir.,

orneklersek ; SIEMENS bir Alman markasi ; Almanaya'da uretilip , Almanya'dan ulkemize ithal edersek GV %0 . Ancak bu urun , SIEMENS markasi olarak ornegin ENDONEZYA'da uretilip ENDONEZYA'dan Turkiye ye gelirse bu ek vergi , EK 1 nolu listedeki 8 nolu sutundaki sekilde tahsil edililir.

Ulklerin de sutun numaralari ; 4-5-6-7 olanlar asagidadir.
bu nlarin da disinda kalanlar 8 nolu listedir.

size belirttigim listedeki urunlerin hangi ulkeler oldugunun detaylari da su sekilde : (link)

GENELLEŞTİRİLMİŞ TERCİHLER SİSTEMİNDEN YARARLANACAK ÜLKELER LİSTESİ
A- GELİŞME YOLUNDAKİ ÜLKELER (GYÜ)
ÜLKELERHARİÇ SEKTÖRLERÜLKELERHARİÇ SEKTÖRLER
ABD MINOR OUTLYING ADALARIGUYANA
ABD VİRJİN ADALARIGÜNEY AFRİKA CUM.
AMERİKA SAMOASIGÜNEY GEORGIA VE GÜNEY SANDWICH ADA.
ANGUİLLAGÜNEY FRANSIZ TOPRAK.
ANTARTİKAHEARD ADA. VE MC DONALD ADA.
ANTIGUA VE BARBUDAHİNDİSTAN11; 13
ARJANTİNHOLLANDA ANTİLLERİ
ARUBAİNG.HİNT OKY.TOPRAK.
AZERBAYCANİNGİLİZ VİRJİN ADA.
BAHAMALARIRAK
BAHREYNİRAN
BARBADOSJAMAİKA
BELİZEKAMERUN
BERMUDAKATAR
BEYAZ RUSYAKAZAKİSTAN
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİK.KENYA
BOTSVANAKIRGIZİSTAN
BOUVET ADASIKONGO
BREZİLYA2; 4; 5; 10; 12; 19KUVEYT
BRUNEİKUZEY MARİANA ADALARI
CAYMAN ADALARIKÜBA
CEBELİ TARIKLİBYA6
CEZAYİRLÜBNAN
CHRISTMAS ADALARIMAKAO
COCOS ADALARIMALEZYA3; 9; 12; 21
COOK ADALARIMARŞAL ADALARI
ÇİN HALK CUMHURİYETİ1; 7; 9; 11; 14; 15; 16; 17; 18; 20; 21; 24; 25MAURİTİUS
DOĞU TİMORMAYOTTE
DOMİNİKMEKSİKA4; 7; 16; 23
DOMİNİK CUMHURİYETİMİKRONEZYA
ENDONEZYA3; 12; 15MISIR
FAS8MONTSERRAT
FİJİNAMİBYA
FİLDİŞİ SAHİLİNAURU
FİLİPİNLERNIUE ADASI
FALKLAND ADALARINİJERYA
FRANSIZ POLİNEZYASINORFOLK ADASI
GABONÖZBEKİSTAN
GANA
GRENADA
GRÖNLAND
GUAM
EK 3'ÜN DEVAMI
PAKİSTAN10; 11; 13;14TACİKİSTAN
PALAUTAYLAND4; 9; 15; 16; 17; 21
PAPUA YENİ GİNETOKELAU ADALARI
PARAGUAYTONGA
PİTCAİRNTRİNİDAD VE TOBAGO
RUSYA FEDERASYONU6; 8 ;19TUNUS8; 14
SEYŞEL ADALARITURKS CAICOS ADALARI
ST.KITTS & NEVİTÜRKMENİSTAN
ST.HELENA VE BAĞLAN.UKRAYNA
ST.LUCİAUMMAN
ST.PİERRE - MİGUELONURUGUAY
ST.VİNCENTÜRDÜN
SUUDİ ARABİSTAN6VALLİS VE FUTUNA ADA
SURİNAMVİETNAM
SURİYEYENİ KALEDONYA
SVAZİLANDZİMBABVE
ŞİLİ
B- ÖZEL TEŞVİK DÜZENLEMELERİNDEN YARARLANACAK ÜLKELER(ÖTDÜ)
BOLİVYAKOSTA-RİKA
EKVATORMOĞOLİSTAN
EL SALVADORMOLDOVA
GUATEMALANİKARAGUA
GÜRCİSTANPANAMA
HONDURASPERU
KOLOMBİYASRİ LANKA
VENEZUELA
C- EN AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER (EAGÜ)
AFGANİSTANETİYOPYAMADAGASKARSENEGAL
ANGOLAGAMBİYAMALAVİSİERRA LEONE
BANGLADEŞGİNEMALDİV ADALARISOLOMON ADALARI
BENİNGİNE - BİSSAUMALİSOMALİ
BHUTANHAİTİMORİTANYASUDAN
BURKİNA FASOKAMBOÇYAMOZAMBİKTANZANYA
BURUNDİKİRİBATİNEPALTOGO
CAPE VERDEKOMOR ADALARINİJERTUVALU
CİBUTİKONGO DEMOKRATİK C.ORTA AFRİKA CUM.UGANDA
ÇADLAOSRUANDAVANUATU
EKVATOR GİNESİLESOTHOSAMOAYEMEN
ERİTRELİBERYASAO TOME AND PRINCIPEZAMBİYA

Daha önce bedava getirttiğimiz (şuan 1 dolar bile olsa) şeye 15, 20 TL vergi ödüyor muyuz?
Ek vergileri öyle yada böyle mutlaka alırlar tartışmaya gerek bile yok :D

@bonder76 hayir odemiyorsunuz , italya'dan bianchi alirsaniz ek vergi yok mesela yada almanya'dan focus yada canyon alirsaniz yada ayni ulkelerden bunlarin yedek parcalarini.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Artık bıkkınlık geldi. Birileri kendi ikbalini kurtarmak için vatandaşa yerleştirdikçe yerleştiriyor. Kendilerine gelince "itibardan tasarruf olmaz" ama vatandaş leş gibi hayat sürsün kimin umurunda. Tüküreyim sizin itibarınıza. Hadi otu boku geçtim, insan gibi kaliteli beslenmek bile imkansıza yakın bu ülkede.

Evet gün geçmiyor ki bir vergi daha çıkmasın. Ekşi sözlükte gezerken rast geldiğim vergi ile bakalım yine nelerin fiyatları uçmuş artmış.
(link)
(link)

Evet gün geçmiyor ki bir vergi daha çıkmasın. Ekşi sözlükte gezerken rast geldiğim vergi ile bakalım yine nelerin fiyatları uçmuş artmış.
(link)
(link)

Bisiklet parçası olarak %30 ek vergi gelenler aşağıda. Brooks vs alacak varsa ona göre..

841420200000 841420200000 BİSİKLETLER VE MOTOSİKLETLER İÇİN EL POMPALA
871495000000 871495000000 BİSİKLETLERE AİT SELELER
871496100000 871496100000 BİSİKLETLERE AİT PEDALLA

@Abdülkadir Ergin ustad , izninizle , bir yanlis anlmayi ortadan kaldirmak icin , AB ulkesi ulkelerden ithalatlarinda yine GV %0'dir.
Kisaca , bir urunun AB menseili olmasi demek , o ulkede uretilip o ulkeden yada bir baska AB ulkesinden ithal edilmesi demektir.,

orneklersek ; Selle Italia bir Italyan markasi ; Italya'da uretilip , Italya yada bir baska AB ulkesi ornegin , Almanya'dan ulkemize ithal edersek GV %0 ve herhangi bir ek vergi vs yok .
Ancak bu urun , Selle Italia markasi olarak ornegin ENDONEZYA yada bir baska AB ulkesi olmayan ulkeden Turkiye ye gelirse bu ek vergi , EK 1 nolu listedeki 8 nolu sutundaki sekilde tahsil edililir.

sizin verdiginiz orneklerin ek vergileri de , su sekilde ;

841420200000 841420200000 BİSİKLETLER VE MOTOSİKLETLER İÇİN EL POMPALA - %5 ek vergi
871495000000 871495000000 BİSİKLETLERE AİT SELELER - %10 ek vergi
871496100000 871496100000 BİSİKLETLERE AİT PEDALLA - %10 ek vergi

"Motosiklet ve motorsuz tekerlekli taşıtların aksam, parçaları (egzos, debriyaj, sele, gidon, bagaj, vites değiştirme aksamı, diğerleri) "

Sanırım bu da bizi ilgilendiriyor.

@Abdülkadir Ergin ustad , izninizle , bir yanlis anlmayi ortadan kaldirmak icin , AB ulkesi ulkelerden ithalatlarinda yine GV %0'dir.
Kisaca , bir urunun AB menseili olmasi demek , o ulkede uretilip o ulkeden yada bir baska AB ulkesinden ithal edilmesi demektir.,

orneklersek ; Selle Italia bir Italyan markasi ; Italya'da uretilip , Italya yada bir baska AB ulkesi ornegin , Almanya'dan ulkemize ithal edersek GV %0 ve herhangi bir ek vergi vs yok .
Ancak bu urun , Selle Italia markasi olarak ornegin ENDONEZYA yada bir baska AB ulkesi olmayan ulkeden Turkiye ye gelirse bu ek vergi , EK 1 nolu listedeki 8 nolu sutundaki sekilde tahsil edililir.

sizin verdiginiz orneklerin ek vergileri de , su sekilde ;

841420200000 841420200000 BİSİKLETLER VE MOTOSİKLETLER İÇİN EL POMPALA - %5 ek vergi
871495000000 871495000000 BİSİKLETLERE AİT SELELER - %10 ek vergi
871496100000 871496100000 BİSİKLETLERE AİT PEDALLA - %10 ek vergi

Ek gümrük vergisi çıkmaması için ATR ve menşei dökümanlarının satın alınan mal ile birlikte gelmesi gerekiyormuş. Bu belgeleri satıcının düzenlemesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@a.valverde merhaba. Ben şimdi 18 mayıs ta bir igs50e siparişi verdim. Ama ürün tahmini haziranda gümrüğe girerse yeni vergi mi uygulanır eskisi mi? Ve bu ürün için vergi artışı var mı biliyor musunuz?

@Yldrm07 uygulanan yada uygulanacak kanunlar , yururluguge girdigi tarihten itibaren gecerli olup, o tarihten once yolda olan yada gumruge gelmis olan yukleri kapsamamaktadir.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
@Yldrm07 uygulanan yada uygulanacak kanunlar , yururluguge girdigi tarihten itibaren gecerli olup, o tarihten once yolda olan yada gumruge gelmis olan yukleri kapsamamaktadir.

Süper. Çok teşekkür ederim. Bir de gözlük almayı düşünüyordum vazgeçmiştim. Onuda alayım olmazsa :)

@Yldrm07 Gozluk GTIP kodunu bilemiyorum listeden kontrol etmek lazim ama listede varsa , bugun alirsaniz /siparis verirseniz dahi , kanun bugun itibariyle yururluge girdigi icin , AB disindaki hangi ulkeden gelirse gelsin ek vergiye yakalanirsiniz.

Bisiklet parçası olarak %30 ek vergi gelenler aşağıda. Brooks vs alacak varsa ona göre..

841420200000 841420200000 BİSİKLETLER VE MOTOSİKLETLER İÇİN EL POMPALA
871495000000 871495000000 BİSİKLETLERE AİT SELELER
871496100000 871496100000 BİSİKLETLERE AİT PEDALLA
500lira Brooks oldu sana 600-700 :/ B17 Siyah stoklarda bulamadım Erdoğanlar Bisiklet Haziranın 2. Haftası gibi gelir diyordu. Bundan sonra hayal olur herhalde

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Yldrm07 Gozluk GTIP kodunu bilemiyorum listeden kontrol etmek lazim ama listede varsa , bugun alirsaniz /siparis verirseniz dahi , kanun bugun itibariyle yururluge girdigi icin , AB disindaki hangi ulkeden gelirse gelsin ek vergiye yakalanirsiniz.

Ok. Ben 1 haziran itibari ile giriyor zannetmiştim. Bu arada inşallah benim ürünün üzerinde sipariş tarihi yazılı olur. Çünkü bugün verildi sevkiyata. Eğer bugünkü tarih olursa yine kurtaramayız :(

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@a.valverde merhaba. Bugün aklıma takıldı. Bu vergiler ticari mi yoksa Aliexpress siparişlerini de kapsıyor mu? Youtube da birine tv box lara da ek vergi geldimi diye sordum. Cevap olarak gelen vergiler ticari dedi. Yani biz alırsak vergiye artış yok demek istedi sanırım. Sizce doğru olabilir mi?

Geri