Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

@Gökhan Toros Örnekler için teşekkürler.Bu spora orta yaşta başlamış biri olarak ikna olmak bir yana teşvik edici de.Bu konuda rahatladım ve anladığım kadarıyla drop bar sürüş yapmadan bisiklet sürücüsüyüm,olayı kavradım demek eksik olur.İlk fırsatta bu merakımı gidereceğim.

Scudo
@Onur Cavus
Aynı şekilde bende onur bey gibi aldım ve memnunum

Arkadaş fiyatı uygun kadro yok. Bakıyorum piyasadaki saykılkroslara acayip uçuk fiyatlar. O fiyatlara kendin toplasan daha iyi komponentler takarsın. Beklemeye geçicem bu sene yine. Yok benim şansım yok.

@Ebubekir
sürüşün ardından sonuç değerlendirmesi yaptıkları bölümün özetini yapacak bir hayırsever var mı?

@Fırat Y.
Kücük bir düzeltme yapayim. Cylocrosslarda hidrolik frenler kullanilmaya baslandi. eskisi kadar pahali da degiller artik. Benim arkadaslarimin arasinda hidrolik frenlerle yarisa giren bir kac kisi var.. Yani sayilari da az degil.. Ben de hidrolik frenlerle yarsilara giriyorum...http://cx.cxmagazine.com/wp-content/uploads/2013/11/20131101-koppenbergcross-men-web-2_21.jpg

@Ebubekir

Bu sene 771 DMV'yi iptal ettiklerinden mi nedir, kızgınım Mosso'ya. 1615 TL verip Sora sistemli, uyduruk jant ve lastikli bir cyclocross almaktansa Salcano CYC 02'ye 1900 TL vermek daha mantıklı gibi. Servis konusunda al Salcano'yu vur Ümit bisiklete diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Sadettin Z. Hakkınız var tespitiniz çok doğru. @Ebubekir ise fiyat konusunda yardımcı olmak istemiş ona ayrı bir teşekkür edeyim. Yani açıkçası cyc alabilmek için minimum 2000 TL ye ihtiyacım var. Ben birde Merida modellerine baktım (link)bence pahalı fakat güzel bir makine. O kadar para biriktireceksem Merida alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: ikargi
@Atilla Gobel Merida konusunda çok haklısınız. Mevcut bisikletime geçmeden önce Crossway 300 sahibiydim, cyclocross araştırırken de ilk baktığım marka Merida oldu. Lakin bahsettiğiniz CX 300 modeli için aldığım fiyat 3000 TL civarı olunca ister istemez fayda / maliyet araştırmasına girdim. Bu kadar parayı verdikten sonra Tiagra donanımlı bir bisiklet mi almalıydım, yoksa 105 muadili Apex sisteme mi göz atsaydım ikileminde kaldım.

Salcano'nun müthiş servis becerisi nedeniyle biraz çekincem oldu, ancak bisikleti parça halinde alıp kendim toplarmış gibi düşünüp kararı CYC02'den yana verdim. Apex sistem, Continental lastik, Avid BB5 fren, Ritchey komponent ve Axman kadrom var şeklinde görüyorum. Evet garantisi var, ancak kadro ortadan ikiye ayrılmadıkça servise göndermeyi pek düşünmüyorum. Tavsiye eder miyim? Fiyat/performans dengesi çok iyi, kesinlikle alınır ancak bir şartla : kendi işinizi kendiniz göreceksiniz. İlk kurulum için gittiğim Salcano bayilerinden biri beni kapıdan çevirdi, öteki ise gidon sargısını bile düzgün saramadı, ne diyeyim.

Edit : Bisikleti aldığım satıcı 1000 TL peşin, 900 TL / 5 taksit şeklinde ödemeyi kabul etti. Yani düşünürseniz güzel bir ödeme şekli var.

• Beğen
Tepkiler: Murat Aras
@Sadettin Z. Ben salcano'nun sitesinde CYC02 ile ilgili bilgi bulamadım sanırım üretimden kaldırmışlar. Valla ben SRAM kullanıyorum mtbde ve çok memnunum ve 105 muadili olduğunu bilmiyordum Apexin. Çünkü yol bisikletleri hakkında pek bir bilgim yok. Yani bu şartlar altında dediğiniz rakam uygunsa değerlendirilebilir. CYC02 'nin maşası karbon mu ? Sanki alüminyum daha sağlam bir geliyor bana.

Karbon maşa konusunda çok yazılıp çizildiği için detaya girmeden özet geçeyim : alüminyum'un plastik deformasyona başladığı noktada karbon oralı bile olmaz. Nereden biliyorsun derseniz, meslek olarak vakum sistemleri üzerine çalışıyorum ve Türkiye'de üretilen hemen hemen tüm kompozit ürünlerde benim ürettiğim sistemler kullanılıyor. Doğru şekilde üretilmiş bir karbon fiber maşayı kırabilmek için ciddi şekilde uğraşmanız, yüksekten atmanız yada çekiçle dalmanız gerekir.
Apex sistem SRAM'ın yol grubundaki en alt modeli. Bu doğru ancak SRAM'da giriş seviyesi ürün yok malumunuz. Shimano sistemlerden farklı olarak Double Tap adlı bir vites değiştirme sistemine sahip, yani aynı koldan vitesi hem küçültüyor hem de büyütebiliyorsunuz. Anadolu yakasındaysanız bir ara gelin beraber pedallayalım. İsterseniz deneme sürüşü de yaparsınız. Tabi Merida halen iyi bir tercih, ancak CYC 02'de gayet iyi bir fiyat/performans ürünü.

@Sadettin Z. İyi günler.Nemli ve sıcak bir bölgede 7005 alüminyum alışımın plastik deformasyon ömrü yaklaşık ne kadardır acaba?

@Sadettin Z. Teşekkür ederim Anadolu yakasında değilim ama güzel bir havada geçerim. Gerçekten CYC02 denemek isterim. Her ne kadar salcanonun sitesinde ürün olmasada

@Ahmet-E Konuyla doğrudan ilgili olmasa da cevaplayalım : metallerin plastik deformasyona uğraması için gereken şey akma direncini (yield strength) aşan kuvvetlere maruz kalmalarıdır. Bu 7005-T6 kalitede alüminyum için 320-390 Mpa aralığında değişmektedir. Karbon fiber malzemede akma meydana gelmez, aksine kırılma gözlenir. Standart karbon fiber kumaş kullanılarak yapılan kompozit malzemeler için kırılma direnci (tensile strength) 600 Mpa seviyesine çıkmaktadır. Nem ve sıcak hava alüminyum için sorun teşkil etse de, kompozit için etkisi bulunmamaktadır.

Kaynak :
(link)
(link)

Merhaba,
Ben yurtdışında yaşayan biriyim ve bir bisiklet hayranıyım. Teknik olarak çok iyi olmasam da hayranım işte :)
Vel hasıl, konuya gelecek olursam;
paylaştığınız konular ve verdiğiniz detay bilgiler benim için çok verimli oldu. Çok teşekkür ederim. Fakat bisiklet önerilerinde genelde Türkiye'de bulunan Crossbikelara yer verilmiş doğal olarak. Peki benim gibi yurtdışında yaşayan ve işin acemisi kardeşinize önereceğiniz bir model var mı?
Kullanım alanı karışık ama offroad hariç :)

Benim incelemelerim sonucu Cube Cros race serisi var aklımada. Siz ne dersiniz?

Şimdiden teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: hsoyal
Geri