Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

Scudo
@Hayrettin
Çok güzel anlatılmış. MTBden geçeli epey oldu. Taşlı inişlerde (konfor sıfır) çok fark ediyor ama düz, temiz zeminde bu farkı fazlası ile kapatıyor. İvmelenme MTB ile kıyaslanamaz. Özellikle uzun mesafelerde dropbardan sonra normal gidon kullanabileceğimi sanmıyorum..

+Hızlanma
+Hız
+Dropbar (tutuş opsiyonları)
+Performansı yola aktarabilme
+Hafiflik

-Bozuk yolda konfor
-Manevra kabiliyeti (gidon kısa)

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Arkadaşlar aşağıdaki 2 bisiklette bir türlü karar veremiyorum..Donanım ve kadro dizaynı açısından Anyroad, fiyat açısından Revolt 3 öne çıkıyor.Kullanım amacım kışın haftada 2-3 gün 50-60 km performans, yazın haftada 1 100-150 km lik turlar.Yanılmıyorsam 2 bisikletin de bagaj delikleri var.Tur için niye dropbar seçiyorsun sorusu muhtemelen gelecek.Çok fazla pozitif yorum okuyorum dropbarla ilgili açıkçası denemeyi çok istiyorum..peki niye cylocross sorusunu da cevaplayayım...Evet performans için sürat yapmak istiyorum ancak kendimi güvende de hissetmek istiyorum..Tur için gerekirse asfalt olmayan yollarda da gidebilmeliyim..Tecrübeli ve özellikle bu 2 modelden kullanan arkadaşlarının yorumlarına ihtiyacım olacak..
Not:Başka bir bölümde paylaşım da bulunup cevap alamadığım için konuyu buraya taşıdım yukarıdaki sorular o bölüm içindi kusura bakmayın

FRAME
SizesXS, S, M, L, XL
ColorsCharcoal
FrameALUXX-grade aluminum
ForkComposite, with alloy steerer
ShockN/A
COMPONENTS
HandlebarGiant Connect XR Ergo-Control, 31.8mm
StemGiant Connect
SeatpostGiant D-Fuse, aluminum
SaddleGiant Connect Forward
PedalsN/A
DRIVETRAIN
ShiftersShimano Sora
Front DerailleurShimano Sora
Rear DerailleurShimano Sora
BrakesTRP Spyre C, mechanical disc, 160mm
Brake LeversGiant Ergo-Control Sub Lever
CassetteShimano Sora 11x34, 9-speed
ChainKMC X9
CranksetFSA Omega, 32/48
Bottom BracketFSA, Threaded
WHEELS
RimsGiant SX-2 Disc
HubsGiant Sport Tracker Disc, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant P-SLX2, 700x32, Puncture Protect, Foldable
OTHER
WeightThe most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality.
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/anyroad-2-charcoal-jpg.90769/

FRAME
SizesS, M, M/L, L, XL
ColorsBlue/Red/Silver
FrameALUXX SL-grade aluminum
ForkAdvanced-grade composite, Alloy OverDrive steerer
ShockN / A
COMPONENTS
HandlebarGiant Connect XR Ergo-Control, 31.8mm
StemGiant Connect
SeatpostGiant Connect, 27.2mm
SaddleGiant Connect Forward
PedalsPlatform, Caged
DRIVETRAIN
ShiftersShimano Claris
Front DerailleurShimano Claris
Rear DerailleurShimano Claris
BrakesTektro Mira, mechanical disc, 160mm
Brake LeversShimano Sora
CassetteShimano HG-51 11x32, 8-speed
ChainKMC Z7
CranksetFSA Tempo, 30/39/50
Bottom BracketFSA, Threaded
WHEELS
RimsGiant SX-2 Disc
HubsGiant Sport Tracker Disc, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant Sycamore S, 700x38
OTHER
ExtrasTop bar brake levers
WeightThe most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality.
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/revolt-3-blue-jpg.90770/

İkisi görsel olarak farklı bisikletler benim zevkim Revolt diyor.

• Beğen
Tepkiler: Venzelemos
@crosscyclist

Süper yav bu forumları bu yüzden seviyorum. Beni uzun bir uğraştan kurtardınız. Şu tablo olmasa idi şu an aynısını yapmaya başlayacaktım. Şimdi bunun üzerinden genişleteceğim. Cyclo alma aşamasındayım. İnşaallah karar verdiğimde ve aldığımda tüm tecrübelerimi yine buradan paylaşacağım. Sıkı bir MTB kullanıcısı iken artık asfaltı da biraz olsun ağlatmak istiyorum :D 2500 km mesafeyi 27.5 x 2.25 lastik ölçüleri ile tamamladım sanırım biraz performans kazanmışımdır diye düşünüyorum cyclo her açıdan bana iyi gelecek İnşaallah.

Şu an şu iki model üzerinde görüşüyorum. Sizce değermi ? Marka hakkında araştırmaları olanlar var ise lütfen görüşlerini paylaşsın. Teşekkürler.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@ÇaNakkaLeRuHu İyi günler. Fiyat yurtdışı fiyatı Türkiye' ye getirirken üzerine birde vergi yükü binecek. Fiyatlar pound cinsinden üzerinde Tiagra 4700 olan bir bisiklete 8000 TL + Vergi + Nakliye vermek pek mantıklı gelmedi bana ama para sizin zevk sizin birşey diyemem. (link) bu bisiklet hem daha ucuz, hem daha yakın, üzerinde ultegra var, hem daha hafif.

Arkadaşlar Giant Revolt 3 hakkında ne dersiniz? Bu cyclocross bir bisiklet mi yol bisikleti mi? Buna muadil şu olabilir diyebileceğiniz model önerilerine de açığım?

@altinok (link) gravel bike diye geçiyor.

@trainspotting35 Üstadım cyclocross türü bisiklet arayışına girdim, 3000-4000 arası bir bütçe ayırdım bu değişiklik için, önerileriniz neler olurdu?

@altinok
6 aydır revolt 3 kullanıyorum. Aynakol dişlileri ve viteslerle ilgili sürekli sorun yaşıyorum. Kadro çok iyi fakat vites sistemi kötü. Daha üst düzey donanım olabilir bence o fiyata..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: altinok
Cyclo da 46/ 36 aynakol düz yol performansında hız açısından yeterli oluyormu ? 50 / 34 aynakol ile fark nedir ? Cyclo olarak bu ikisinden kullananlar farkları yazabilirmi ?
Ayrıca hangisi yokuşta daha performansılıdır ? MTB formatının dışında diğer bisiklet sınıflarından sürüş noktasında fazla tecrübem olmadığından bilenler yardımcı olsun lütfen.

• Beğen
@ÇaNakkaLeRuHu 50/34 olabilirmi ayrıca bu soruna bende cevabı merak ediyorum

Bildiğim kadarıyla safkan cyclocross bisikletlerde aynakol 46/36 oluyor. Cyclocross mantığına göre amaç yokuş çıkmak değil. Yarış videolarını izlerseniz yokuşlarda bisikletleri omuzlayıp çıkarlar bunun içinde kablolama üst taraftan yapılır. 50/34 aynakol endurance tarzı yol bisikletlerinde sıklıkla kullanılan aynakoldur. Arkayada 11/32 bir ruble koyduğunuzda yokuşların efendisi olursunuz :):)

@trainspotting35

Aşagıdakilerde 50 /34 var endurance mı oluyor bunlar ? Başka gördüklerimde var.

FOCUS MARES AX 2.0 DISC 2015
FOCUS MARES AX 3.0 DISC 2015
GIANT ANYROAD 1

• Beğen
Merhaba arkadaslar, cyclocross hakkinda aklima takilan ufak bir soru var. Yardim ederseniz beni mutlu etmis olursunuz :)

-Arazide kaya vb ciddi engebeli inislerde dropbarla bisiklete hakim olmak zor olmuyormu?

-Dropbar arazide hareket kabiliyetini sinirlamiyormu?

Mesela engebeli inislerde eliniz sürekli frende olmaktadir ve önünüze bir engel çiktiginda bisikletin önünün kaldirmaniz gerekebilir.
Bu durumda dropbarla ön kaldirmak kolay olmaz sanirim.
E elimiz zaten frende bu sirada gidonla nasil manevra yapacagiz?

Aydinlanalim biraz :)

@Godzilla
Cyclocross bana göre %80 yol %20 arazi bisikleti. Benim bisikletimde gidonun üstünde de fren var. Engebeli arazide manevra kabiliyeti MTBye göre çok düşük. Hiç kullanmayanlar arazi özelliğini abartıyor gibi. Cyclo ile taşlı 500 mt. inişte hem titreşimden hem kontrol zorluğundan pert oluyorum. Arazide en uygun tutuş boynuzlardan yapılıyor, o zaman da fren kabiliyeti azalıyor, çok yoruyor parmakları. Karışık oldu sanki..

• Beğen
Tepkiler: deadlistcach
@Ömer E.

Hocam o zaman ufak bozuk yoldada gidebilen yol bisikleti diyebilirmiyiz?

Yani yol bisikletinin biraz çakilli, toprakli yollardan etkilenmeyen hali desek dahami dogru olur?

Bilemedim simdi...

@Godzilla
Çakıl toprak ayırt etmez gider. Taşlı inişlerde sıkıntı. Sabit maşa tüm titreşimi kollara veriyor ve manevra MTBye göre az. Kadro yapısı ve lastikler yarı agresif sürüşe uygun. MTBnin bozuk-taşlı yolda downhill yapılamayan hali daha uygun sanki [emoji2]

Ne acayip bir alet iki izahatte kendimle çelistim sanki. %80-20 oranını %65-35e çekiyorum..

Geri