Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır cyclocross bisiklet almayı düşünüyorum. ilk/ortaokuldan sonra bisiklet kullanmadım, pek kısmet olmadı. ama hep içimdeydi. sanırım artık durduramıyorum, tavan yaptı
son 6 aydır oldukça fazla forum tavsiye vs okudum, en sonunda cyclocross'un aradığım bisiklet olduğuna karar verdim. istanbulda da kullanmayı umuyorum, bisiklet turları ile beraber, ayrıca yazın 3-4 ay yazlıkta, saros körfezinde de kullanmayı düşünüyorum(keşan-gelibolu arasında yazlık). Kademeli olarak körfezin bir ucundan diğer ucuna, sonra zamanla izmire kadar yolu var, ayrıca arada ipsala-dedeağaç olabilir, malum hayaller çok.
okuduklarımdan dikkatimi çekenleri paylşamak isterim,
-Mekanik ya da hidrolik disk benim için illa da gerekli değil diye düşünüyorum. ama olursa da, olmazsa da olur. iyi üreticiler7ya da herkes artık disk frenli satıyor gibime geldi.
-iyi bir kadro için, iyi fiyat ödeyebilirim; ama karbona gerek yok.
-çanta vs takabilirsem daha verimli olur mu (30 km ye kadar seyahatlerde)
-ekipman için ne kadar bütçe ayırmalıyım? Kask, pedli tayt, eldiven, gözlük ilk başta,matara,ışık.
Yaş 34, boy 1.82m, kilo 93 şu an. genelde kilom 82-85 arasında, bisikleti almadan dahi eski kiloma inebilirim, bu aralar çok kilo aldım.
gözüme ilişen bisikletleri ekliyorum, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Yurtdışından da alma durumum olabilir ama net değil henüz, amerika ya da almanya olabilir. Gerçi bu günkü kurlarla ne kadar ekonomik olur, uçakta o kadar sıkıntı/belki ekstra bagaj ödemeye değer mi ?
Ayrıca nakit alacağım, aklımdaki rakam 4000 tl'ye kadar. F/P oranı çok iyi olan ya da iyi bir bisiklet için 5000 tl'ye çıkabilirm. aşağıdaki bisikletler genelde 5000 üzeri, nakitte 5000 altına kadar inebilir diye düşünüyorum.
Ocak 2017'de alacağım, ocakta Türkiye'ye geleceğim için.
Listede Trek biraz fazla pahalı oldu sanki. Scott cx-10 beğendim. Cube ise F/P mantıklı gözüküyor. Giant Anyroad eklemedim ama aklımda.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)