Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross Hakkında Sorular, Cevaplar

@ykaya Benim fikrim uzun yol yapacaksanız 56 olabilir. Ama arazi sürüşü yaparım derseniz 54 kadro daha fazla hakimiyet anlamına gelir. Çanakkaleruhu rumuzlu arkadaşa sorarsanız. Boyunu ve bacak boyunu sanırım kendisi 54 kadro almıştı fikir sahibi olmanızı sağlar buradan da aldığınız bilgiyi paylaşırsanız kararsız kalan arkadaşlara yardımı dokunmuş olur.
 
Scudo
Henüz yeni almış olduğum Merida Cyclocross 500 bisikletimin 11-28 olan rublesine 32 tek yaprak takabilirmiyim ?
 
@ÇaNakkaLeRuHu Bildiğim kadarıyla takabilirsiniz. Sizdeki arka aktarıcı kısa bacak gözüküyor. Sıkıntısız çalışması için uzun bacak arka aktarıcı ile değiştirmeniz gerekebilir. Yine sistemin iyi çalışması adına zincire bakla eklemek yada zinciri değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

@trainspotting35 Aynakol 46-36 olduğu için kısa bacakta işinizi görebilir gibi. Bende 50-34 aynakol 11-32 ruble var arka aktarıcım uzun bacak tiagra.

Kendi kendime cevap vermişim.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@trainspotting35

Aynakolu da 50-34 yada 52-36 yapacağım zaten. 50-34 daha mantıklı gibi. Düz ve uzun yolda 46 olan yaprak 50 olduğunda 4 diş kazandırırken, 36 olan yaprak 34 olduğunda de 2 diş düşmesi ile, rubleden de kazanılan 4 diş kolay bir yokuş performansı vadeder diye düşünüyorum. Bilmiyorum sizin görüşleriniz nelerdir ?

@trainspotting35

Bunu mesajlar gelmemiş bana. Kadrom 54 boyum 1.75 ve çok rahatım kullanırken.
 
  • Beğen
Tepkiler: ykaya
@ÇaNakkaLeRuHu

arka aktarıcı resimlerde kısa bacaklı görünüyor, bu hali ile 32 diş olmaz sanırım. birde aynakol'u büyüttüğünüzde zincir uzunluğu yetmeyecektir. yapmaya çalıştığınız modifiye bisikleti yol bisikleti grupsetine yaklaştıracak performans artışı sağlayacaktır. ama en başta yol grupsetli bir bisiklet tercih etmeye göre size biraz daha masraflı olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Atacan

Öncelikle görüşleriniz için teşekkürler. Masrafın farkındayım lakin yapacak birşey yok taktım kafaya. Bisiklet bana yetmiyor. Tırmanırken 15-20 km / h. İnerken 65 km / h. görür iken (MTB İLE) şu an bunları göremiyorum. Tekerlek de dahil endurance a dönecek bisiklet görünüşe göre :huhuu:
 
@ÇaNakkaLeRuHu İnceğiz yokuşunda bende maksimum 61 km yi gördüm. Maksimum iniş hızınız o gün hava durumu neyi gösteriyorsa biraz onla alakalı. Jant kaliteside önemli sanırım. Ben 61 km yi gördüğüm yerde aynı aynakol oranlarına sahip karbon kadrolu KTM 23 mm lastiklerle 71 km yi gördü. Ben 72 kg KTM yi kullanan arkadaş 100 kg civarıydı. Benim lastiklerimde 25 mm genişliğinde. Yokuşlarda çok rahat edeceğiniz bir gerçek. Ben demiştim demeyim hiç sevmem ama yokuşla ilgili yorumlarımda eski sayfalarda duruyordur sanırım. :):) Cyclocross yokuş çıkmak için değil yokuşta omuzlanmak için tasarlanmış bir bisiklet.
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@trainspotting35

Aynen süper bir tespit. Resmen ben taşıyorum bisikleti. Hatta dediğiniz gibi omuzuma alıp çıksam daha rahat çıkarım :D Ayrıca düzdede gitse gam yemeyeceğim :p
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
cyclocrosslarla yokuş çıkmak pek zorlayıcı değil aslında, kısa bir alışma sürecinden sonra 46/36 aynakolda gayet verimli kullanılabiliyor.

@trainspotting35 yanılmıyorsam cyclocrossçu arkadaşlarınızda var, tırmanışlarda tökezlediklerine şahit oldunuz mu? :islik:
:koptum:
 
  • Beğen
Tepkiler: Hayrettin
insanoğlu nelere alışıyor, 46- 36 ne ki :koptum:
 
@Serrchi Serhat Bey arkadaşlar tökezlemiyor ama deli gibi kadans yapmak zorunda kalıyor. Nabızı arttırıyor benim gibi yaşlılar için sakıncalı bir durum.:)
 
Artık Mottom "kalp atacak aga" olduğundan 53/39da da rahat duracağımı sanmıyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır cyclocross bisiklet almayı düşünüyorum. ilk/ortaokuldan sonra bisiklet kullanmadım, pek kısmet olmadı. ama hep içimdeydi. sanırım artık durduramıyorum, tavan yaptı :) son 6 aydır oldukça fazla forum tavsiye vs okudum, en sonunda cyclocross'un aradığım bisiklet olduğuna karar verdim. istanbulda da kullanmayı umuyorum, bisiklet turları ile beraber, ayrıca yazın 3-4 ay yazlıkta, saros körfezinde de kullanmayı düşünüyorum(keşan-gelibolu arasında yazlık). Kademeli olarak körfezin bir ucundan diğer ucuna, sonra zamanla izmire kadar yolu var, ayrıca arada ipsala-dedeağaç olabilir, malum hayaller çok.
okuduklarımdan dikkatimi çekenleri paylşamak isterim,
-Mekanik ya da hidrolik disk benim için illa da gerekli değil diye düşünüyorum. ama olursa da, olmazsa da olur. iyi üreticiler7ya da herkes artık disk frenli satıyor gibime geldi.
-iyi bir kadro için, iyi fiyat ödeyebilirim; ama karbona gerek yok.
-çanta vs takabilirsem daha verimli olur mu (30 km ye kadar seyahatlerde)
-ekipman için ne kadar bütçe ayırmalıyım? Kask, pedli tayt, eldiven, gözlük ilk başta,matara,ışık.

Yaş 34, boy 1.82m, kilo 93 şu an. genelde kilom 82-85 arasında, bisikleti almadan dahi eski kiloma inebilirim, bu aralar çok kilo aldım.

gözüme ilişen bisikletleri ekliyorum, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Yurtdışından da alma durumum olabilir ama net değil henüz, amerika ya da almanya olabilir. Gerçi bu günkü kurlarla ne kadar ekonomik olur, uçakta o kadar sıkıntı/belki ekstra bagaj ödemeye değer mi ?
Ayrıca nakit alacağım, aklımdaki rakam 4000 tl'ye kadar. F/P oranı çok iyi olan ya da iyi bir bisiklet için 5000 tl'ye çıkabilirm. aşağıdaki bisikletler genelde 5000 üzeri, nakitte 5000 altına kadar inebilir diye düşünüyorum.

Ocak 2017'de alacağım, ocakta Türkiye'ye geleceğim için.

Listede Trek biraz fazla pahalı oldu sanki. Scott cx-10 beğendim. Cube ise F/P mantıklı gözüküyor. Giant Anyroad eklemedim ama aklımda.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: ykaya
@Zenith82
Fiyat problemi yoksa en güzel seçim bence Trek olur. 105 sistemli Cube de fiyatına göre güzel bence
Yurtdışı imkanını değerlendirin bence. Arkadaş İngiltere'den paund olmasına rağmen buradan daha ucuza Merida 500 aldı.
Trek 720'ye de bakın bence
 
Giand anyroad comex alıp keyfime bakardım kadro tasarımı muthiş.
 
Mavi yanaklı Cyclocross slick lastik önerisi yaparmısınız bana 700 x 25c ve 700 x 28c olarak.
 
@ÇaNakkaLeRuHu Yine ben cyclocross slick lastik olmaz ki :) Yol lastiği olur. Ayrıca 25 mm ölçüyü jantınız kurtarıyor mu. Jantın üzerinde c nin yanında bir rakam yazar onu söylerseniz yardımcı olayım.(link)
 
@Zenith82 cyclocross şart mı yeni başlayacaksan cyclocross yokuşlarda ve uzun turlarda seni bisikletten soğutabilir.
Cyclocross türü her daim daha yüksek kondüsyon ister ve bana göre bu kondisyonun oluşması en azından birkaç yıl sürer.

Sana bir alternatif olarak eğer incelemedin ise Fuji Touringi incelemeni tavsiye ederim.
 
Geri