Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cyclocross mu, yol bisikleti mi?

Yakup ADIGÜZEL

Daimi Üye
Tepki
74
Bisiklet
Merida
Selamunaleyküm,

Arkadaşlar bisiklet alcam ve bi türlü karar veremedim hangi sınıf alacağıma,
Cyclocross alırsam Merida Crossway 300
Yol bisikleti alırsam Sedona 611 almayı düşünüyorum.

Yol bisikletleri çok mu dayanıksız,mesela tümseklerin üstünden yavaşlamadan sert bir şekilde geçsem hemen zararmı görür?
Birde tekerleri çok ince acaba asfalt yolun mıcırlı bir bölümüne geldiğimde performansı etkilenirmi?Taşların arasına girmezmi teker?

Cylocross taki tek şüphem ağırlığı.
Merida crossway 300 13,6 kg.

Siz olsanız hangisini alırdınız?

Scudo
Merida Crossway 300 dediğiniz bisiklet şehir bisikletidir, cyclocross değil. :)

Sedona 611 ile Merida Crossway arasında da bir hayli fark var. Cyclocross dediğiniz türe en basit örnek, Salcano CYC02 Apex'tir. Karşılaştırma amacıyla yazdım. Bir sürü model var.

@ahmetcan44

Yol bisikleti,Cyclocross ve Şehir bisikleti arasında kararsız kaldım
ama büyük ihtimal şehir bisikleti alcam.

DH Forumda cevapladım burda görmemişim bakarsanız sevinirim.

Bu tercih kullanılacak parkura göre yapılmalıdır çünkü iki farklı model de farklı kullanım koşulları için üretilmektedir

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Ben Türkiye' de böyle bir sorun ile karsilassaydim, cyclocross bisiklet alirdim. ayrica iki teker takimi, birisi ince yol, digeri kalin disli arazi icin, veya maliyeti cok olur diye düsünülürse sadece yukaridaki gibi 2 cift lastik takimi alirdim. Gidecegim yola göre degistire degistire kullanirdim! :)

yakup dostum ,,
konumun eskişehir ,eğer her yola girmek istiyorsan ve sürat yapmak istiyorsan ve yollara korkusuzca girmek istiyorsan cyclo cross bike, tek kelime ile ,ama çalışma yapacaksın nedenmi ,çünki sert düz toprakta yol gidonu hakimiyetini çözmen lazım panikleme olmayacak,
düz toprak yollarda yokuş aşağı inerken cyclo 'larda ona göre cyclo cross teker vardır, bu tekerler ile inilir ,bildiğimiz yol bisikletinin tekerleri ile olmaz bu iş ,bunu planlayanlar sert zeminde toprak zeminde kaydırmayan teker tasarımına gittiler ,700 x 32 son hacimdir ,altı ise kesin risktir ,ağır stabilizeye girdik geçen pazar ,dehşet sarsıntı ,çatal ile girdim, amortisör yok idi ,bisiklet mtb den 28 janta dönüştürüldü 700 x 32 maxxis over driver takıldı ,banamısın demeyen teker bu,,,,sert düz toprakta sürdüm ve hatta kumlu toprak yolda yokuş aşağı normal hızda indim ne kaydırması, kaydırmadı bile, silik tekerli yol bisikletleri ile anca dümdüz asfaltta gidersin ,türkiyede hız yapmak isteyen ,ben ağır stabilizeye gireceğim diyenler ben sert düz toprak yolda süratli süreceğim diyenler ve gene asfalta çıkacağım diyenler aynen alacak cyclo cross bike ,yalnız tekerleri çok kalın dişli olanları var ,bunların asfaltta randımanı olmaz tabi ,hem asfaltta ,hem sert düz toprak yolda ve hemde ağır stabilizede seni üzmeyecek teker bence maxxis over driver 700 x 32 dir...
evet cyclo cross sadece asfaltta değil ağır stabilize ve sert düz toprakta ,28 jantlı yol gidonlu tek bisiklettir bu tarzdan hoşlananların en ideal bisikleti budur ,,evet türkiyeye yeni geldi bu anlayış malesef çok geç kalındı, salcano düşündü 2012 modellerinde gördük bunu,
onu focus takip etti..bu bisikletin hakkını her yolda vermek gerekir bu kesin,,

@Kudret Kurtcebe

Salcano Cyc02 apex almak istiyordum ama bütçem yetmedi.Henüz Lise 4 öğrencisiyim.O yüzden cyclocross almadım.

Dün gece Merida Crossway 300 sipariş ettim,bana uzun bir süre yeteceğini düşünüyorum.

@ihtiyar

Abi sen türkiyedeki arkadaşlara bakma. Yol bisikletiyle çoğu yere gidilebiliyor. Sadece stabilize yolda sıkıntı oluyor. Bide mevsim kış ise ozaman çamur riski var. Onun haricinde 25'lik lastiklerle giremeyeceğim yer çok nadirdir.

@Tuncay Üner

Bence yol bisikleti alıp kışın biraz daha kalın lastiklede sürülebilir..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
topik günceldir,kafasına soru takılan cyclo cross mu yoksa yol mu diyen dostlar ,,,,

1- yol bisikleti ile asfaltta hız yaparsınız teker 23 hacim olursa, ama gel gelelim 23 hacim ile ağır stabilizede konforlu sürüş olmaz tabi hele silik teker ise kumlu toprak yolda inişlerde kayma riski vardır,,
1- cyclo cross 28 jantlı bisikletlerde ağır stabilizeden sert düz toprak yollara ve asfalta geçebilirsiniz bu yolları aynı anda alabilirsiniz ,teker 700 x32 limit olmakta,,

Üstünden çok zaman geçse de yeni konu açmadan burdan yazayım dedim.
Bagaj delikli modeller ve kalın lastik takilabirligi sebebiyle cyclocross düşünüyorum, ancak alacağım tek model sanırım salcano olacaktır fiyattan dolayı. Bir arkadaş da scott s30 vereyim diyor 1700 tl civarına yarışlarda filan kullanılmış, kazası yok diyor. Sizce hangisi olmalı? İlerde tur için 2. bir bisiklet toplamıyım emin değilim. Bir yandan da işte s30 olunca ne diyeceğimi bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
bu ikilemde kalanlardan biri de benim.
kalbim yol, aklım cyclo diyor.
araziye girmeyeceğim öncelikle belirteyim,
ama atıyorum, karşıyakadan çıkıp, mordoğana, foçaya gideceğim.
aklıma yatan marka canyon. ya canyon endurace karbon kadro alacağım, lastikleri hafif dayanıklı ve biraz kalın yapacağım,
ya da yine canyon, ama cyclo modele yöneleceğim.
bir türlü karar verebilmiş durumda değilim.
sonbaharda alacağım için daha uzun süre bu ikilemde kalırım diye düşünüyorum.
forumdaki cyclocular fena kafa karıştırıyor ama, öyle böyle değil :)

• Beğen
Tepkiler: Roux
@Burak A.

Forumdaki "cyclocu"lardan biri de benim ve yukarıdaki notun üzerine size yol bisikletinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Kudret Abi'nin yukarıda belirttiği gibi bu bisiklet türünün her yolda hakkı verilmesi gerekiyor. Sadece asfaltta sürecekseniz gereksiz yüksek dayanımdaki kadro ve jant setinin getireceği ağırlığı boş yere taşımış olursunuz. Yanınızdan takım halinde yol bisikletli bir grup geçip gidince üzülmeyecekseniz cyclocross tabiki güzel bir seçenek, ancak rotanızın içine biraz "arazi" katmayacaksanız yol bisikleti daha isabetli bir tercih olur. Haftasonu hava iyi olursa Büyükada turu düşünüyorum, ama sadece asfalt yollardan değil :)

@Sadettin Z.
canyon inflite al 8.0 modeli 9kg / 1175 eur - cyclo
endurace cf 7.0 7,65 kg / 1091 eur
1,5 kilo çok fark yaratmaz diye düşünüyorum ama, benim kullanım amacıma uygun olan yol gibi duruyor. üstelik daha ucuz + karbon + haliyle hafif :)

yol bisikletim ve schwalbe marathon 25c lastiklerimle dağ bisikletli olan arkadaşlarımın yanında her yere gidiyorum tek problemim 34/50 11/25 dişli oranı yüksek eğimlerde yeter buraya kadarmış dedirtiyor :) şimdilik maşa ve kadro ile ilgili sorun yaşamadım fakat ön arka göbekleri belli periyodlarda açıp kontrol etmek gerekiiyor yağını yenilemek için

Geri