Scudo Sports

Cyclocross yol bisikleti

Size önerebileceğim bisiklet. Her iki cinse uygun. Tur bisikletine tam uyumlu.
orbis plus Ful Deore grup setli 2080 tl.
C R O S S VIALE 9.0 700C DEORE Hydraulic DB
kadro Aluminium 6061.T6
maşa SR Suntour NEX RL DS 28”
vites takımı Shimano FC-T611 / SL-M610 / RD-M610 SGS 3x10SPEED DEORE / FD-M611 /
Shimano CN-HG54
fren takımı Shimano BL-M615 HYDRAULIC DISC / SM-RT54 160MM
jant seti Orbisplus Double Aluminium 36H / Shimano HB&FH-615 Deore Hubs
sele Selle Italia X-Race Gel Flow
lastikler Rubena Shield 700x38C
sele borusu Easton EA50
gidon & gidon boğazı Easton EA50
pedal Wellgo
renkler Mat Siyah / Turuncu, Petrol Mavisi / Sarı, Mat Siyah / Altın
kadro boyu S (15.5”), M(17.5”), L(19”)
41208 dosyayı görüntüle

Scudo
bence cyclocross macera olur sizin ilacınız aslında hibrit amortisörlü bir şehir bisikleti ama bu tarz mtb ye çok yakın yeni bir heyecan istiyorum diyorsanız yol bisikleti alın mtb niz zaten varmış eşinizle sürdüğünüz zaman mtb yi ona verirsiniz aynen devam :cool:

• Beğen
Tepkiler: Firochromis
Shimano sti 5800ler hd için uyumlu diyorlar, md olan cyclocrossumda 5800 mevcut, ben hd'ye geçmek istesem çok zor mu olur? Çok pahalı mı olur?

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
@Serrchi

Ne 5800 grubu, ne de bir fren telini çekerek çalışan diğer klasik tip STI kollar doğrudan hidrolik sisteme uyumlu değildir.

Yukarıda paylaşmış olduğum TRP hy/rd model hibrit fren sistemi ile mekanik disk fren gibi çalışan hidrolik disk frenlere sahip olabilirsiniz.

Detaylı bilgi için : (link)

Eğer deneme şansınız varsa bir yol bisikleti ile biraz gezin, bir daha MTB ye vs binmek istemeyeceksiniz. o kadar seveceksiniz ki yıllardır sizinmiş gibi gelecek.

Ben de resimdeki bisikletimi eşime verdim, forumda tecrübeli arkadaşların kafasını çokça şişirdim. "Yol bisikletinin" bambaşka olduğunu ve istediğim şeyin aslında o olduğunu bindikçe anladım. Çünkü yolum uzadı eskiden işe giderken gittiğim 3 km yol artıık 13 e çıkınca bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşündüm. Her zaman asfaltta kullandıgım için aynı ya da benzer bir bisiklet almak da cazip ve anlamlı gelmedi.
Drop bar meselesi ile ilgili olarak ise... boynuzlar o kadar rahat ki insan daha önce neredeymiş? vs diyor... Şansınız varsa biraz binin... akıcılıgı gördüğünüz zaman hayatınız değişir.

• Beğen
Tepkiler: Firochromis
türkiyedeki modellerin cogunlugunda mekanin disk var, hidrolik diskli olan model bulamadım. ben mi kaçırıyorum acaba?

@alper52

STI fren/vites kollarının hidrolik modelleri oldukça yeni ve bir o kadar pahalı. Baktığınız modellerin mekanik disk frenli oluşunun başlıca nedeni bu.

Klasik STI kollar ile kullanılabilen TRP hy/rd model frenlerini fabrika çıkışlı olarak sunan bir cyclocross modelini ise henüz ülkemizde görmedim.

@Sadettin Z.

Ben de bir BB5 kullanıcısı olarak çok memnun değilim mekanik disk frenden. Değiştireyim desem değiştiremiyorum da... Alternatifi Spyre var. Hidrolik performansı sunuyor ama aşırı pahalı. Hidrolik STI alsam bu sefer 11 lik sisteme geçmek gerekecek yani komple grupset değişmesi lazım... Halbuki MTB hidrolik frenleri çok ucuz, kollarda sıkıntı olmasa harika olacak.

Cantilever'e de geçemiyorum çünkü hem fren performansından ödün vermek istemiyorum hem tekerlerimin fren yüzeyi yok, disk 29er jantı. Memnun değilim desem de yine de hatırı sayılır bir gücü var BB5'in, disk sonuçta. Ama işte bilmiyorum niye ama güven vermiyor, arabaların arkasında son anda durabiliyorum bazen kafam dalınca. Gerçi normal fren olsa direk girerim heralde.

Bu gidişle direk takacağım mtb disk setini gidonun üstüne, ikincil fren kolları gibi. STI'den giden telleri de bir şekilde fren kollarını çekecek şekilde ayarlayacağım. Şimdilik o aşamaya gelmedim bakalım.

@Sadettin Z.
@alper52

Mesajım tam görünmedi sanırım sedonalarda o sistem mevcut trp hy\rd ama sora set 3000 lira

@İhsnn_zyvl
gec gördüm, mekanik disklere pek güvenim yok acikcası yokusta ısınıp civata firlatmasina sahit oldugumdan beri, ama bi yandan da diyorum 3000 4000 lik merida cube bile bunu kullaniyorsa diye

@alper52
Hocam sağlam mdler var eğer bi 500 lirayı gözden çıkarırsanız

valla benim bisiklette cyclıcross. ama ben zamanında yol bisikleti diye almıştım. aldıgımda üzerinde 23mm lik scwalbe vardı. orjinali 32mm gözüküyor. bisiklette her hangi bir işlem yapmadım ama 23mm de 32 mm lastikte kullanabiliyorum. gayet memnunum en az yol bisikleti kadar da hızlıyım.

Ben de bir Cx kullanıcısı olarak tecrübemi aktarayım; Drop bar, her şeyden önce olması gereken sürüş pozisyonu ile her türlü seleyi kullanma imkanı verdiği (neredeyse oturmazsınız, kollarınız ve bacaklarınız ağırlığınızı çeker) için son derece konforludur. Alışınca bir daha kolay kolay vazgeçemezsiniz.

Sizin de en büyük sorununuz eşinizle refakat konusuna olacaktır. Ben bir yol bisikleti kullanırken eşime, maşası amortisörlü şehir bisikleti formatında Merida 300 Crossway aldık. Arada %50 ye yakın ağırlık ve vites/dişli farklarıyla ne ben mutlu oldum ne de eşim. Ben kadans yapınca kilometrelerce fark atıyordum, o yetişmeye çalışınca supraventriküler taşikardiye giriyordu.
Sonuç olarak ben bir Cx aldım (drop bara devam) eşimin bisikletinin de maşasını düz maşa ile değiştik. şimdi çok daha uyumlu hale geldik.

Bolu dağında yakalayamayacağınız balık maceranız için de günübirlik mtb kiralayın olsun bitsin.

Bu arada fiyatlar konusu esnek. linkini verdiğiniz La Pierre Alu bisikleti, 3500 TL ye aldım.

Bozuk yolda süreceksem orjinal 700x33 lastiği takıyorum. Düz yol içinde resimdeki 700x28 lik lastiği kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.

Dosyalar

• 20150710_132856_001.jpg
    20150710_132856_001.jpg
    98,1 KB · Okunma: 52
@İhsnn_zyvl
vallahi 500 lirayı sahlam md yerine komple seti değiştirip hydrolice gecmek daha mantıklı degil mi?

@alper52
Hocam 500 liraya yol bisikleti için sadece kol bile alamazsınız hidrolik için üst düzey ultegra veya dura ace kollar gerekir ayrıca onların da özel serileri gerekli minimum 2000lira gider tamamen hidrolik yapmak için ama bence sağlam bi md alıp veya ona da gerek yok nevcut mdnin ayarlarını iyi yaparsanız çok kalitesiz olmadığı sürece sorun çıkarmaz

@İhsnn_zyvl
on yargiyi kirmak zordur derler ya:) peki v frenli cx yokmudur md en son secenek benim gozumde hala,

Geri