Scudo Sports

Cyclocross yol bisikleti

@alper52
Çekme oranları farklı olduğu için dağ bisikleti için tasarlanan V frenler CX bisiklete olmaz (olursa da adaptör gerektirir). Cantilever veya mini-V fren kullanabilirsiniz.

@İhsnn_zyvl

Biraz daha ucuza yapılabiliyor sanki:
(link)

Scudo
Bende de benzer dert var.. Benimki dağ bisikleti değil gerçi cross olarak geçiyor.. Ama velakin yol bisikletine bir gönül kayması oldu,, sırf bu yüzsen dün gravel bike diye bir başlık açtım,. Özetle yol bisikletinin 35 mm tekerli versiyonu gibi düşünebilirsin.. Bir araştır dedim.. Şuan trde bulabildiğim gaint anyroad var birtek... Kadroyu beğenmedim çok ama.. Şunu istiyorum aslındada çok pahalı namıssız ;)

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    252,7 KB · Okunma: 58
İlk aldığınızda md gelir ancak gebelinde v fren için yer bulunur 50 60 liralık v frenler mevcut onlardan alıp fren sistemini değiştirebilirsiniz

masanin yol bisikletlerine gore daha genis olmasi aerodinamigi ne kadar etkiler bunu arastiran var mi?

@alper52
disk frenli Cx bisiklet olduğunu zannetmiyorum!

@Atalay Mete
varmış. yukarıdaki Specialized öyle. Benim La Pierre de disk fren yok.

http://media.cycles-lapierre.fr/bike/2016/FICHEFICHECX-Alu-500.jpg

@Atalay Mete

o bisiklet cx specialized diverged. tamda cx olarak geçmiyor, zaten o lastikle cyclocross yapılması pek mümün değil... "gravel/adventure road bike" olarak geçiyor.. road bike ile cx arasında bir ara kategori gibi düşünülebilir.. ancak bariz farklar şunlar, cx'ler daha zorlu arazilere göre olduğu için, pedal merkez ekseni daha yukarıda, gravel bike'larda daha aşağıda, 2 teker arası merkez mesafeside daha fazla oluyor, dolayısıyla sürüş pozisyonu cx e göre daha yatık olabiliyor, lastiklerde 35mm dişsiz lastik oluyor,, dolayısıyla cx e nazaran yol bisikletine daha yakın ama daha konforlu gibi duruyor.. kiralayacak yer bulabilsem denemek için kiralayacağım ama , kendisini bulamıyoruz ki kiralığını bulalım .

• Beğen
Tepkiler: Atalay Mete
Ben şu aralar cyclocross modellerini araştırdığım için görüyorum ki, yeni çıkan modellerin hemen hemen tamamı disk frenle geliyor.

Arkadaşlar, bir başlık açtım, görüşlerinizi aldım. Başlığa emek ve vakit harcadınız, sonucu da duymak hakkınız. Sonuç olarak cyclcross değil bir yol bisikleti aldım :) Aklımda cyclocross vardı ve hatta iki arkadaşla da görüştüm ama sonra yakın bir arkadaşım çelik kadrolu yol bisikletini bir denememi tavsiye etti. Deneyiş o deneyiş. :) Bisikleti o kadar sevdimki geri vermedim tabi ki.

Açıkcası kararımdan da memnunum, çünkü Bolu'ya geldikten sonra mtb'yi hiç bir zaman satamayacağımı farkettim. Yedigöllere gittim Gölcük'e gittim ve cyclocrossla giremeyeceğim yerlere girdim. Mtb'nin yerinin ayrı olduğunu farkedince de yol bisikleti daha mantıklı oldu. Zaken klasik eşyalara değer veren ve hayatımda kullanan biri olduğum için (lambalı müzik sistemimde plak dinlerim, tebrik kartlarımı daktiloyla yazarım, annaannem yaşında dolmakalemlerim var vs..) bu çelik kadro bana çok uygun oldu.

Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Selamlar

oldukça tatmin olmuş gibisiniz. hayırlı olsun demekten başka bir şey düşmüyor artık bize.

Geri