Scudo Sports

Cylocross bisikletini gezi-tur bisikleti olarak kullanmak...

@SelimDurmak

asıl türkiye için uygun, mazgalları saymazsak.

ben honda motonun 140 70 17 lastıği ile gırdım mazgala, maltepe sahılde geçen yaz..

Scudo
@Laçin Aslan

Cyclocross Türkiye de pek yok. En ucuzu bildiğim kadarıyla 2700 TL den başlıyor. Bütçeniz ne kadar acaba? Ona göre olur olmaz şöyle olur denebilir.

@Laçin Aslan
bir tane Meriada SPEEDER T1 alırsınız.
kadro boyunu boyunuza göre seçtikten sonra, boy uzanma ölçünüze uygun bir gidon boğazı ve omuz ölçünüze uygun bir dropbar takarsınız.
ardından tercihinize göre STI kollar.
lastikleri muhtemelen 28'liktir, 35'lik bir dişli lastik takarsınız.
oldu size uygun bir cyclocross :)
tura çıkacağım bagaj bağlama yeri var mı derseniz? evet var.
kablo karmaşasını sevmiyorum içten kablolu mu derseniz? evet içten kablolu

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Ya başka bir bisikleti dönüştüreceksin ya da kadro alıp kendin toplayacaksın. Yada hiç uğraşmayıp yurtiçinden veya yurtdışından bir tane alacaksın. Alabileceğin ürünler hemen hemeb bunlar.
İkinci el olarak bulmak zor diye biliyorum.

(link)

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@MehmetAli07
Çok isterdim lakin 1 92 boyundayım... Merida Speeder da 56 üzeri kadro türkiyeye gelmiyormuş..

@Turan Babacan

bütcem 2000 TL taş çatlasın 2500 olur.. Nakit para ile

Nakit parada indirim isteyebilirsiniz.

(link)

59 kadro var boyuna uyuyor mu bilmiyorum. Daha büyükkadro gerekiyor ise yurtdışından alacaksın büyük ihtimal.

@Laçin Aslan
tamam işte 56 kadro tam size göre.
nasıl oluyor derseniz merida speeder bir şehir-tur bisikleti, dolayısıyla kadro boyu olarak yol bisikletine göre 2-3 cm daha düşük seçmelisiniz. bu durumda 56 kadro boyu tam sizlik oluyor. isterseniz bir deneyin bana hak vereceksiniz. :in:

(link)

Buradan kadro boyunuzu hesaplaya bilirsiniz.

@MehmetAli07
Mehmet bey e katılıyorum.Bende aynı zamanda t3 var ve cyclo veya yol bisikletine göre biraz yüksektir.

@Laçin Aslan
Türkiyede ucuz cyclo olarak salkano var diye biliyorum.Ben debu hafta Merida Cyclocross 4'üme kavuştum.Bu da fiyat olarak 1500 dolar.Donanım shimano 105.Merida artık ömürboyu kadro garantisi veriyor.Belki biraz zorlayarak böyle garantili bir bisiklet alabilirsiniz.Nihayetinde kadro garantisi ömürboyu.Düşünmekte fayda var.

Arkadaşlar nihayet bisikletim geldi.Merida cyclocross 4.Hafta içi aldım ama çok binemedik malum çalışıyoruz.Haftasonu turlayacağız artık ve tanımaya çalışacağım.Bisiklet hakkındaki yol izlenimlerimide sizlerle paylaşıyor olacağım kuşkusuz.Bu arada Bora bey'e tekrar teşekkürederim.Görüşleri çok yardımcı oldu.İzlenimleri paylaşmanın çok yararlı olduğunu okuduğum diğer yazılardan da biliyorum.Laciverti bey'in yazılarını ve araştırmalarını da okudum ve kendisine de bu vesile ile paylaşımlarından dolayı teşekkürederim.Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
cyclocross istiyorum bakalım ne zaman kavuşacağım. Güle güle kullanın. ^^

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
@Burçin Çoban MERİDA cyclocross 4 ü nereden aldınız ve tam maliyeti nedir? Bende düşünüyorum onu

@Laçin Aslan

Bunun sadece kadrosu satışıyordu sanırım. Ama bu sene cyclocross hiç getirilmiyor sanırım. İzmir deki iki bayisindede yok. Bir bilgide alamadım. Distribütöre telefon açıp sorun en iyisi.

@Turan Babacan
Teşekkürederim.İyişallah sizde istediğiniz cyco'ya kavuşursunuz.

@Laçin Aslan
Küçükyalı da Tandem Bisiklet ten aldım. Sağolsun Gürkan bey çok ilgilendi. Donanım olarak iyi. Epeyce bir süredir markaları inceliyordum. Bunda karar kıldım. Kullanımı çok zevkli. İyişallah sizde alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@Burçin Çoban
Başka var mı ellerinde biliyor musunuz? Bende ya Speeder T1 yada kadro varsa cyclocross 4 alıcam.. 1500 dolar uygun bnm için

Şu anda elinde yok ama yine de iletişime geçip nezaman geleceğine dair bilgi edilinebilir. Bende Speeder T3 ve Sedona İstanbul da var. Tavsiyem Cyclocross olur. Kullanımı bambaşka.

@Laçin Aslan

CYC02 APEX : (link)

@Turan Babacan
Salcano hiç ama hiç düşünmüyorum hocam :) Forumda konusu var orayı okuduktan sonra tamamen soğudum..

Bende trek mtb'mi satıp cyclocross almayı düşünüyorum. Merak ettiğim 3 husus var;
1. Bacak iç boyum 79cm, kadro boyu kaç olmalıdır? (Gerçi hesapladım 52.24 çıktı ama emin olmak için soruyorum)

2. Forumda birisi 90 kiloya düşeyim bende cyclocross alacam diyordu(kilosu 113 idi sanırım). 110 kilonun üzerindekilerin bu bisikletleri kullaması uygun değil midir? Zira benim kilomda fazla:)

3. Bütçeme en uygun olanı salcanonun bisikleti. Bu bisikleti tavsiye eder misiniz?

4. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :)

Loading.. %61

Bisiklet işinde bir şu taytları,bir de drop-bar olayını sevemedim bir türlü.Deneyip görene kadarda sevemeyeceğim galiba.

@Uğur Kırelli

Ben mtb kullanıcısıydım 1 ay içinde yol bisikletine geçeceğim ama geçmeden önce arkadaşımın yol bisikletini denedim drop-bar denen alet tasarım harikası bir şey çok rahat bir kullanım sunuyor.

Geri